« Terug

Hikkaduwa

Het is een plek die al sinds de jaren ’70 erg populair is onder reizigers en dat is niet voor niets. De plek in het zuiden van Sri Lanka staat met name bekend om de mooie surfspots die u hier kunt vinden. Maar er zijn veel meer andere leuke activiteiten die u hier kunt doen. Hieronder vindt u vijf activiteiten op een rijtje die u echt niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Hikkaduwa in Sri Lanka.

 

 

Surfen

 

Natuurlijk het surfen, de golven zijn hier perfect en in eerste instantie zijn de hippies in de jaren ’70 hier blijven hangen door de ideale golven. Er zijn stranden waar u kunt surfen in Sri Lanka voor beginners maar ook gevorderden kunnen hier hun hart ophalen. Het is leuk om hier een aantal surflessen te nemen en één te worden met het water. Het surfseizoen loopt van november tot april, dan zijn de golven goed! Door de combinatie met het goede nachtleven verblijven veel surfers hier een langere tijd.

 

 

Snorkelen

 

De onderwaterwereld laat hier ook niks aan de verbeelding over. U kunt namelijk genieten van al het moois wat de zee te bieden heeft. Huur een snorkel en loop vanaf het strand het water in. U hoeft namelijk niet ver van de kust te gaan snorkelen om mooie dingen te kunnen zien. De kleurrijke vissen en het mooie koraal zorgt ervoor dat u hier uren kunt genieten van dit activiteit. Met wat geluk kunt u zelfs nog zeeschildpadden zien zwemmen.

 

 

Schildpadden spotten

 

Hikkaduwa staat bekend om het schildpadden opvangcentrum. Hoewel de meeste mensen erg goed omgaan met de schildpadden in Sri Lanka, zijn er helaas ook altijd problemen met dit soort dieren. In dit centrum worden deze opgevangen en weer klaar gemaakt om vrij gelaten te worden in de natuur. Voor een klein entreebedrag mag u naar binnen en krijgt u een rondleiding door het centrum.

 

 

Nachtleven

 

De ligging aan het strand is ook in het nachtleven belangrijk. U kunt namelijk goed uitgaan bij de barretjes aan het strand. Het is één van de weinige plekken in het land waar u goed tot de late uurtjes kunt genieten van muziek. De meeste feestjes spelen zich gewoon op het strand af en zijn geschikt voor reizigers van alle leeftijden. Iedere avond is er wel ergens een feestje langs het strand dus kijk hoe de avond loopt en geniet van het nachtleven van Hikkaduwa.

 

 

Yoga

 

Door de mooie rustgevende omgeving is yoga een sport die veel wordt uitgeoefend door de reizigers maar ook door de lokale bevolking. Het grootste deel van de mensen kiest ervoor om voor zonsopgang op het strand een heerlijke yogasessie te hebben. Maar u kunt er ook voor kiezen om een les te nemen bij één van de yogascholen in de stad. Soms hebben deze ook lessen die op het strand gegeven worden.

 

 

Hoe komt u in Hikkaduwa?

 

De makkelijkst optie is om de bus vanuit Colombo rechtstreeks naar de kustplaats te nemen. De bus kost nog geen €5 euro en brengt u binnen twee uur naar de bekendste surfspot van het hele land. Er is ook een treinverbinding maar deze is zeker tijdens het hoogseizoen vaak zo druk dat u pas enkele dagen later meekan. Een andere optie is om vanuit Galle naar de relaxte plek te reizen per bus, dit duurt maar een halfuurtje. Vergeet ook niet dat u een visum nodig heeft om Sri Lanka in te komen. Vraag dit document snel en makkelijk hier aan om zo goed voorbereid op reis te kunnen!

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy