« Terug

Het Zomerpaleis in Beijing

Het paleis is één van de meest indrukwekkende hoogtepunten van China. Aan de rand van de metropool is het complex te vinden en hier woonden de keizers in de zomermaanden. De keizers wilden hier ontsnappen aan de warmte van de stad en kwamen dus voor de koele temperaturen. Het complex bestaat uit bruggen, pagodes, tuinen, paleizen en tempels. U kunt hier echt een hele dag rondlopen en genieten van alle pracht en praal uit de Jin-dynastie die sinds 1998 op de UNESO Werelderfgoedlijst staat.

 

zomerpaleis

 

Geschiedenis

 

Het Zomerpaleis werd gebouwd tijdens de Jin-dynastie van 1135 tot 1234. Het werd gebruikt als zomerverblijf voor de keizers uit de daaropvolgende dynastieën. Doordat het verblijf steeds is uitgebreid door de keizers is het nu ruim 70.000 m2 groot. Het Kunming-meer wat langs het paleis ligt, is in de 18e eeuw door 100.000 mannen met de hand uitgegraven. De aarde die uitgegraven werd is gebruikt om de Langleven-heuvel te maken in het park.

 

 

Het zomerpaleis in Beijing

 

De keizers verbleven nomaliter in de Verboden Stad maar omdat dit midden in de hoofdstad ligt, gaf dit vaak een benauwend gevoel. Tijdens de warme zomermaanden werd het ook vrij heet hier en ontvluchtten de keizers graag de drukte. Het zomerverblijf was hiervoor de oplossing en werd gebouwd om de keizers wat koele maanden te bezorgen. Alleen was dit niet zomaar een residentie maar bevonden zich hier de mooiste tuinen, pagodes en bruggen. Een prachtige plek om een dag rond te struinen tijdens een bezoek aan de Chinese hoofdstad.

 

 

Plattegrond van het zomerpaleis

 

U vindt hier de plattegrond van het zomerpaleis Beijing, een gigantisch complex van ruim 70.000 vierkante meter. Een plattegrond is zeker nodig tijdens een bezoek aan dit complex want anders raakt u hier gemakkelijk de weg kwijt. Het is handig om de plattegrond van te voren te bekijken en alvast te bepalen welke plekken u wilt bezoeken. Doordat het geheel zo groot is, kunt u niet alles zien in één dag. Het hof is één van de mooiste bezienswaardigheden Beijing.  

 

 

Bezienswaardigheden

 

17-bogen brug

De meest imposante en grote brug is de 17-bogen brug die het eiland Nanhu verbindt met de rest van het complex. Toen keizer Qianlong het Kunming-meer wilde uitbreiden stond op de plek van Nanhu al een tempel dus werd dat stuk behouden. Om het eiland te verbinden werd de 17-bogen brug gebouwd met ruim 500 stenen leeuwen.  

 

17-arched bridge

 

Kunmingmeer

In het meer vindt u nog de marmeren boot die herinnert aan de vloot van China. Het meer is in de 18e eeuw gegraven door 100.000 mannen en werd een symbool voor de residentie. Een kunstmatig meer dat ruim 75% van de hele oppervlakte van het complex inneemt.

 

Suzhoustraat

De Chinese keizer Qianlong maakte ook deze bezienswaardigheid, de Suzhoustraat. Hij vond dat er een winkelstraat nodig was zoals de Shangtan straat in Suzhou. Dus liet hij deze nabootsen in het Zomerpaleis, zodat de koninklijke bewoners hier konden winkelen zoals gewone burgers.  

 

Toren van Boeddhistische Wierook

Vanuit bijna het hele complex kunt u deze toren zien staan, doordat de toren 41 meter hoog is. De toren werd in de tijd van het keizerrijk gebruikt om tweemaal per jaar te bidden. Doordat de toren op de Heuvel van het Lange Leven staat, heeft u vanuit de toren een prachtig uitzicht over het geheel. Een mooie plek om naartoe te gaan tijdens een dagje in het zomerpaleis China.  

 

 

Beste reistijd

 

Aangezien het complex in Beijing ligt in het oosten van China, kunt u het beste uitgaan van een zeeklimaat. Dit klimaat zorgt voor warme zomers en koele winters, geen winters met extreme temperaturen maar rond de 10 graden. U kunt daarom het paleis het beste in de zomermaanden bezoeken. Dan staat alles in bloei en kunt u met een lekker zonnetje genieten van de mooie omgeving. U moet wel rekening houden met regenbuien doordat het tijdens de zomermaanden regenseizoen is in China. De temperaturen in de zomermaanden liggen rond de 25 tot 30 graden maar kunnen ook oplopen tot tegen de 40 graden.

Houdt wel rekening met de vakanties van de Chinezen, de Golden week, waarin veel Chinezen bezienswaardigheden gaan bezoeken. Hierdoor kan het gigantisch druk zijn.

 

 

Hoe komt u er?

 

Voorheen lag het park buiten de stad maar inmiddels ligt het bijna in Beijing, u kunt dus gemakkelijk met het openbaar vervoer het park bereiken. U moet dan de metro nemen naar Beigongmen en vanaf daar ziet u het complex al liggen, u wandelt er heen in 5 minuten. De entreeprijzen liggen tussen de 50 en 70 Yuan afhankelijk van het seizoen. De openingstijden van de Palace Promenade zijn tijdens het hoogseizoen van 6:30-18:00 en in het laagseizoen van 07:00-17:00.

 

 

Visum China

 

Voor uw reis heeft u een e-visum China nodig. Het is belangrijk dat u deze op tijd aanvraagt, anders komt u het land niet in. Gelukkig kunt u deze makkelijk en snel aanvragen via ons aanvraagformulier. Zodra u dit heeft geregeld bent u klaar voor uw reis naar China!

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy