« Terug

Chengdu

Ondanks dat het voornamelijk bekend is door de panda’s die u hier goed kunt bekijken, heeft Chengdu in China veel meer te bieden. Het beschikt namelijk ook over mooie tempels, een gigantisch Boeddha beeld en meer mooie historische bezienswaardigheden. Ook kun u vanuit hier naar het Jiuzhaigou nationaal park reizen, wat één van de mooiste parken van het hele land is. Chengdu is het zeker waard om een bezoek aan te brengen! De stad bestaat al ongeveer 4.000 jaar en is de hoofdstad van West-China. Hoewel het tot een aantal jaar geleden bekend stond als een stoffige stad, is het nu uitgegroeid tot een moderne metropool met historische details.

 

 

Bezienswaardigheden

 

In en rond de stad is er genoeg te beleven, voor ieder wat wils. U kunt genieten van de natuur of historische gebouwen. Want naast de grote trekpleister, de panda’s van Chengdu, is er veel meer te zien en beleven in en rond de stad. Hieronder vindt u de leukste bezienswaardigheden van Chengdu, die u absoluut niet mag overslaan!

 

Panda reserveraat

De bezienswaardigheid waarom de stad zo bekend is, het panda reservaat Panda Breeding Center. Hier worden panda’s gefokt om ze te behoeden voor uitsterven, de reuze panda’s en rode panda’s zijn voornamelijk bedreigd met uitsterven. U kunt hier een bezoekje aan brengen en de panda’s in actie zien. Kom dan wel ’s morgen want dan zijn ze het actiefst.

 

panda china

 

Jiuzhaigou National Park

Het heldere water en de bergachtige omgeving zorgen ervoor dat veel reizigers gek zijn op Jiuzhaigou. U kunt het park goed bereiken vanuit de hoofdstad van West-China. Het is vanuit hier wel 10 tot 12 uur met de bus maar er is geen andere stad waar vandaan u dit park beter kunt bezoeken. Het park is paradijselijk en magisch volgens velen en daarom mag u dit park zeker niet overslaan.

 

Wenshu tempel

Een heel complex met verschillende tempels, paviljoens, een restaurant en een theehuis. De Boeddhistische tempel is opgedragen aan de wijsheid en het is hier heerlijk rustgevend. Hoewel het er af en toe druk kan zijn met toeristen is het een heerlijke plek om tot rust te komen in de metropool.

 

wenshu tempel

 

Boeddha van Leshan

Een uur ten zuiden ligt Leshan, een stad die zelf niet veel te bieden heeft behalve het 70 meter grote Boeddha beeld. U kunt het beeld vinden midden tussen de natuur en daarom is het erg bijzonder om hier een bezoek aan te brengen. Er zijn meerdere opties om er te komen; een bus, een taxi of een georganiseerde tour.

 

boeddha van leshan

 

Tibet

Er worden er ook verschillende tours georganiseerd naar Tibet. Dit bijzondere deel van China is zeker het bezoeken waard. Een goede manier dus om naar dit zuidelijke deel te reizen. Er worden meerdaagse tochten georganiseerd, afhankelijk van uw voorkeur kunt u daar dus naartoe reizen vanuit hier.

 

tibet china

 

De keuken van Sichuan

 

Het wordt de pittigste keuken van het hele land genoemd. De scherpe kruiden en specerijen maken het een hele andere keuken dan de Hollandse. Het eten in restaurants en op straat is enorm pittig en kan voor sommige Nederlanders als te pittig worden ervaren. Het is wel een aanrader om een traditioneel gerecht te proeven. Kung Pao Kip is een kip gerecht met pinda’s wat u in veel restaurants zal tegenkomen. Maar ook Dandan wat noedels, chili, varkensvlees en bosuien bevat. De regio is overigens gek op thee en drinkt bij iedere gelegenheid dan ook meerdere kopjes thee.

 

keuken sichuan

 

Festival in Chengdu

 

Dat de stad met zijn tijd mee gaat is al te merken aan alle moderne gebouwen. Maar sinds een aantal jaar is er ook ieder jaar een groot internationaal hip hop festival: Gochengdoo festival, wat hier georganiseerd wordt. Mensen vanuit de hele wereld komen hier op af en genieten een week lang van de nieuwste muziek op dat gebied en dansen er flink op los. Het is overigens geen goede periode om de stad te gaan bezoeken als u niet naar het festival wilt. De hele stad wordt gebruikt en vaak zitten hotels en dergelijke vol en lopen de prijzen enorm op. Wilt u naar dit festival? Dan moet u er zeker heen gaan maar wilt u liever bezienswaardigheden bezoeken, dan kunt u beter in een andere periode gaan.

 

chengdu festival

 

Hoe komt u in Chengdu?

 

Hoewel het midden in het land ligt, is het een goed te bereiken stad. Vanuit vrijwel iedere luchthaven in China zelf kunt u naar Chengdu vliegen voor een goede prijs. Dit is voornamelijk handig wanneer u tijdens een reis besluit om te reizen naar Chengdu. Er gaan vanuit Shanghai, Beijing en Xi’an meerdere vluchten per dag dus u kunt vast wel een vliegticket scoren. Als u vanuit Nederland wilt komen dan gaat er zelfs één rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar het lokale vliegveld. Let wel op dat u een visum nodig heeft om dit land in te komen. Deze kunt u aanvragen via Evisumservice.nl. Een andere optie is om over te stappen op grote luchthavens zoals Peking of Shanghai. Dit kost wel iets meer tijd maar is vaak wel een goedkopere optie dan een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam. Vanuit Xi’an kunt u ook met de nachttrein reizen in ongeveer 15 uur. U moet dan dus ook geduld hebben maar de prijzen van de trein zijn vergelijkbaar met de kosten van een binnenlandse vlucht dus daarom kiezen niet veel reizigers voor deze optie.

 

 

De beste reistijd

 

Het weer in Chengdu is voornamelijk warm en vochtig. Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur erg oplopen en is de luchtvochtigheid erg hoog. Hierdoor hangt er veel mist in en rond de stad en kunt u sommige bezienswaardigheden minder goed zien. Het beste is daarom om in april, mei, juni of september en oktober naar deze metropool af te reizen. De temperaturen liggen dan rond de 20 tot 25 graden en de luchtvochtigheid is gemiddeld. Het is nog niet erg populair onder de toeristen dus daar hoeft u geen rekening mee te houden als u een bezoek brengt tijdens deze maanden. In de maanden juli en augustus kan het hier wel erg druk zijn voornamelijk met toeristen uit eigen land. Ook tijdens de Golden Week is het druk, dit een week waarin alle Chinezen vrij zijn en zelf op pad gaan in eigen land.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy