« Terug

Suzhou

De mooie stad Suzhou ligt ongeveer 100 kilometer buiten Shanghai en mag niet ontbreken tijdens een rondreis door China. De stad wordt ook wel Venetië van het Oosten genoemd door de grachten die u er vindt. Een kenmerk wat niet veel steden in het grote land hebben. Zeker ’s avonds met alle bootjes en de lichtjes in de stad is het wel te begrijpen dat deze vergelijking ooit is gemaakt. De naam van de stad betekent dan ook ‘voldoende water’ wat er inderdaad voldoende aanwezig is in en rond het centrum. Het is een heerlijke omgeving om de drukte van Shanghai even te ontvluchten en te genieten van de rustige kant van China. Het wordt gezien als één van de meest unieke bezienswaardigheden van China.

 

 

Tuinen

 

Naast het water is de stad bekend om de tuinen, er zijn tuinen die er al meer dan duizend jaar liggen. De meeste tuinen zijn goed bewaard gebleven en kunt u nog mooi bezoeken. Door de ligging aan de kust vindt u in de meeste tuinen ook rotsen die het een nog mooier beeld maken. Het bijhouden van de tuinen is erg belangrijk in de cultuur en dat wordt dan ook met veel passie gedaan. In veel tuinen vindt u ook bruggetjes doordat er water te vinden is in de tuin.

 

tuinen van suzhou

 

Tempels

 

Wanneer u rondloopt in het centrum zult u geregeld een tempel tegenkomen. De tempels zijn vaak al uit de tweede of derde eeuw na Christus en dus net zoals de tuinen mooi bewaard gebleven. Xuanmiao tempel is de grootste en mooiste tempel die u nog kunt vinden in het centrum. U mag hier zelfs lange wierrookstokken branden en kunt de verschillende hallen bezoeken.

 

tempels suzhou

 

Hoe kun je in Suzhou komen?

 

De beste manier is om te reizen via Shanghai, vanuit Nederland gaan er dagelijks verschillende vluchten naar de metropool die u binnen ongeveer 13 uur aan de andere kant van de wereld brengen. De stad is echter absoluut niet te vergelijken met Suzhou omdat daar met name moderne hoogbouw te vinden is en in Suzhou authentieke laagbouw. Maar het is wel een fijne manier om naar de authentiek stad te reizen. Vanuit Shanghai heeft u verschillende opties om verder te reizen, de beste optie is de hogesnelheidstrein die u binnen een half uur in het centrum brengt. U kunt er ook voor kiezen om met de bus of taxi te reizen maar dit duurt ongeveer twee uur afhankelijk van de drukte in de metropool. De trein is dus een stuk snellere en duurzamere optie! Zo kunt u er zelfs voor kiezen om maar een dagje naar Suzhou in China te gaan.

 

 

De beste reistijd

 

Het klimaat in de kustplaats is vooral gebaseerd op de ligging aan de zee. Hierdoor kent het met name warme natte zomers en koude winters door de winden die uit Siberië komen. Eigenlijk wilt u allebei deze periodes vermijden dus kunt u het beste in de lente en herfst komen. Dan kunt u de stad goed zien want er is geen laaghangende mist maar de temperaturen zijn aangenaam. In de winterperiode kunt u wel een bezoek brengen aan de plaats maar dan moet u voorbereid zijn op temperaturen rond het vriespunt met goede kleding. Aan te raden is om in de lente en herfst te reizen zodat u de extreme die dit klimaat kent kunt vermijden. Vergeet ook niet een visum aan te vragen. Meer informatie over het aanvragen van dit visum vindt u hier.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy