« Terug

Beihai

Een plek die u niet meteen in gedachte heeft als u aan China denkt, is een mooi paradijs met zon, zee en strand. Maar dat heeft u zeker wel in Beihai, één van de mooiste stranden van het land. De uitgestrekte bossen, de eilanden en hoge bergen zorgen voor een mooi totaal plaatje. Het wordt vaak gezien als de tegenhanger van Hainan. Beihai ligt in het zuidwesten van het land en de stad is maar liefst 2.000 jaar oud. Hierdoor heeft u hier in vergelijking met Hainan wel oude gebouwen en historische architectuur.

 

beihai

 

De stranden van Beihai

 

Silver Beach

Het bekendste en populairste is zonder enige twijfel Silver Beach. Het hier is prachtig met wit zand en wordt door veel mensen het mooiste strand ter wereld genoemd! De kust is hier ruim twee kilometer lang bezaaid met zand en daarom een goede plek om van de zee te genieten. Het water is van fijne temperatuur en goed om in te zwemmen, in tegenstelling tot in veel andere badplaatsen in China. En het is ook één van de weinige plekken waar u zonder angst voor haaien met een gerust hart kunt gaan zwemmen.

 

Qiaogang beach

Deze onontdekte parel ligt een paar kilometer verder dan Silver Beach en is voor iedereen goed te bereiken. Steeds meer lokale bevolking trekt naar dit strand omdat het nog erg rustig is en niet door de toeristen is ontdekt. Het strand is het beste te bezoeken vanuit het gelijknamige resort, u kunt dan in luxe aan het strand liggen.

 

strand china

 

Watersport

 

Door de ligging aan de zee zijn er verschillende watersporten die u hier goed kunt beoefenen. Allereerst kunt u natuurlijk snorkelen of duiken want de onderwaterwereld is adembenemend. Maar ook kunt u surfen of suppen, wanneer u liever boven water blijft. Er komen ook steeds meer adrenaline activiteiten die te maken hebben met het water zoals wake boarden en kitesurfen naar Beihai.

 

surfen china

 

Duiken

 

Het water is hier enorm helder en daarom goed om te duiken. De onderwaterwereld is prachtig, aan vissen en koraal geen gebrek. U kunt hier als duiker echt uw hart ophalen want er is genoeg te zien en te doen. Als u verder de zee in gaat zijn er wel haaien maar geen gevaarlijke, het is ook gaaf om een haai tegen te komen tijdens een duik. 

 

duiken in china

 

Hoe komt u in Beihai in China?

 

U wilt waarschijnlijk meteen naar deze mooie stad en omgeving. Maar hoe komt u er? Er zijn verschillende opties om er te komen. Tijdens een rondreis is het makkelijk om vanuit één van de binnenlandse steden naar de luchthaven van Beihai te vliegen. Vanuit Guangzhou, Xi’an, Shanghai en nog enkele andere steden gaan er rechtstreekse vluchten naar de luchthaven. Maar als u vanuit Nederland wilt komen dan is het een stuk lastiger. U kunt met twee overstappen één in Europa en één in Changsha naar de luchthaven komen binnen 20 uur. Een hele reis dus maar u kunt er ook voor kiezen om via Peking naar Nanning te vliegen. Deze grote stad ligt op ongeveer drie uur rijden van de kustplaats. U kunt dan met een bus of taxi naar de kust afreizen en genieten van een heerlijk zonvakantie. Het is niet duur om hier te komen, u moet alleen de tijd nemen om er te kunnen komen.

 

Vergeet ook niet uw visum aan te vragen. Dit kan erg makkelijk en snel online via Evisum Service

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy