« Terug

Yunnan Provincie

Een provincie die het mooiste landschap van China kent, maar ook de mooiste cultuur. In Yunnan leven namelijk de meeste etnische minderheden van het land. Hierdoor is een hele aparte cultuur ontstaan die invloeden heeft vanuit verschillende religies en culturen. De provincie kent mooie natuur maar ook authentieke steden. Eén religie kennen ze niet, allerlei geloven leven hier met elkaar en dat ziet u ook terug in het straatbeeld. Volgens velen het letterlijke hoogtepunt van Yunnan? De Tiger Leap Gorge, een indrukwekkende kloof waar vandaan u met mooi weer een groot deel van de provincie kunt zien.

 

 

Bezienswaardigheden

 

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in de omgeving dus spendeer zeker meerdere dagen in de provincie. Een goede mix van cultuur en natuur maakt Yunnan in China uniek. De verschillende culturen die naast elkaar leven in combinatie met de mooie natuurverschijnselen. Tijdens een ritje in de bus door het landschap, kunt u uw ogen niet van het landschap afhouden. Iedere kilometer ziet u weer mooie rijstvelden of een traditioneel dorpje.

 

Kunming

De hoofdstad van de omgeving is een goede uitvalsbasis maar kent ook mooie tempels die zeker het bezoeken waard zijn. Cultuurliefhebbers kunnen hier langere tijd blijven want er is genoeg te zien en te doen op dat gebied. Mocht u meer van de natuur zijn, dan kunt u Kunming na één dag verlaten en verder de provincie in trekken.

 

kunming

 

Lijang

In de oude stad vindt u allerlei verschillende culturen die vredig naast elkaar leven. U kunt het bijna niet voorstellen maar Boeddhisten, Taoïsten, Christenen en Naxi leven naast elkaar. Vooral de Naxi vrouwen in hun klederdracht zijn prachtig om te zien. De oude stad kent nog veel architectonische hoogtepunten uit verschillende dynastieën.

 

lijang

 

Rijstvelden

Overal vindt u mooie rijstvelden maar de mooiste liggen in Duoyishu. Hier zijn de velden aangelegd door de Hani-bevolking en momenteel ligt er meer dan 10.000 hectare aan rijstvelden. De terrassen zijn prachtig en helemaal wanneer de zon erop schijnt bent u even stil. De rijstvelden van Duoyishu staan zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 

rijstvelden yunnan

 

Tiger Leap Gorge

De kloof van 15 kilometer lang die het hoogtepunt wordt genoemd van de provincie. Beneden in de kloof loopt de Jangtse rivier. Vanaf boven heeft u een prachtig uitzicht over de kloof en u kunt zelfs naar beneden wandelen. Vanuit hier worden veel wandeltochten georganiseerd in de provincie. Let op, het niveau kan een stuk hoger liggen dan wandelingen in Nederland.

 

tiger leap gorge

 

Hoe kunt u er komen?

 

De beste manier om Yunnan te gaan ontdekken is om te starten in Kunming. Vanuit de hoofdstad kunt u verder reizen naar de plekken die u graag wilt zien. U kunt Kunming gemakkelijk bereiken vanuit een andere stad in China zoals Beijing, Shanghai of Xi’an. Deze binnenlandse vlucht kost vaak rond de  €100 tot 200 euro en brengt u binnen een aantal uur in de mooie provincie Yunnan. Als u aangekomen bent in Kunming, kunt u daar overnachten en vanuit daar verschillende tochten gaan maken. U kunt er ook voor kiezen om in de verschillende plekken te verblijven en dus een rondreis door de regio te maken.

 

 

De beste reistijd

 

Per plek in de regio kan het weer enorm verschillen, dit heeft te maken met de hoogteverschillen. Over het algemeen is de zomer aangenaam en de winter mild. U kunt dus eigenlijk het gehele jaar door Yunnan goed bezoeken. U moet wel rekening houden met mogelijke regenbuien. Dit geldt voornamelijk in de zomermaanden. In de wintermaanden daalt de temperatuur niet onder de 15 graden en kunt u hier dus ook makkelijk naartoe reizen. 

Vergeet ook niet uw juiste documenten op tijd te regelen. Via onze website kunt u uw visa China aanvragen.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy