« Terug

Bezienswaardigheden

China is immens groot en Nederland past daar ongeveer 230 keer in. Dat betekent dat er veel te zien is. Grotendeels komt door de rijke historie van het vroegere Chinese rijk onder de keizers. Er zijn tientallen prachtige bezienswaardigheden die je niet mag missen als je op reis gaat naar de Volksrepubliek China, ookwel de People’s Republic China genoemd. Doordat het zo groot is, is het eigenlijk onmogelijk om alle bezienswaardigheden in één reis te bezoeken. Een goed excuus dus om vaker terug te gaan. Om naar China te mogen reizen heb je overigens wel een visum voor China nodig. Wij helpen je met veel plezier aan de correcte visa voor China. Heb je de visa geregeld? Onderstaande bezienswaardigheden mag je zeker niet missen op je reis naar dit bijzondere land. 

 

De verboden stad

Een complex dat tot tientallen jaren geleden nog verboden was voor het volk. Keizer Yongle liet 9.999 vertrekken maken waar hij met zijn familie en staf woonde. Het was een plek die absoluut verboden was voor het volk, vandaar de verboden stad. Je vindt het midden in het centrum van Beijing en is tegenwoordig wel opengesteld voor “het gewone volk”. Een kijkje nemen binnen de muren van de forbidden cityis dus een absolute must. 

 

verboden stad china

 

Chinese muur

Een afscheiding tussen China en Mongolië die in de 14eeeuw al werd gebouwd is tot op de dag van vandaag een trekpleister in het land. Je kunt de muur ook niet missen want met zijn 6.000 kilometer is het een opvallend bouwwerk. Het is het enige, door de mens gemaakte bouwwerk dat vanuit de ruimte te zien is. Doordat het zo’n grote bezienswaardigheid is, kun je hem vanuit verschillende plekken bezoeken. Badaling is een plek die zo’n 1,5 uur rijden is vanuit Beijing en wordt gezien als de beste plek om de muur te bezoeken. 

 

chinese muur

 

Terracottaleger

Het Terracottaleger is één van de hoogtepunten van China in de regio van Xi’an. Je vindt hier ruim 8.000 levensgrote soldaten, strijdwagens en paarden die geplaatst zijn bij de graftombe van de eerste Chinese keizer. De soldaten werden in de 20steeeuw per toeval weer terug gevonden door een aantal boeren in de regio. De archeologische vondst van het leger was zo groot, dat het meteen beroemd werd over de hele wereld.

 

terracottaleger china

 

Beijing

Vanuit Beijing kun je de Chinese muur bezoeken maar in Beijing zelf heb je ook veel bezienswaardigheden. De verboden stad met het Plein van de Hemelse Vrede en het Beihai park, het zomerpaleis van de keizer en verschillende straatmarkten. De Tempel van de Hemel is een gigantisch tempelcomplex dat je ook niet wilt missen. Kortom er is genoeg te beleven in de hoofdstad, vaak een goed beginpunt voor een mooie reis door China. 

 

Beijing china

 

Yangshuo

Naast een rijke historie kent China ook veel prachtige natuur. De natuur van Yangshuo is adembenemend door het unieke karstgebergte in combinatie met de mooie rivieren en groene heuvels. De bergen lijken zo uit de grond te komen en maken het landschap uniek. Yangshuo is een dorp dat voornamelijk voor actieve reizigers die backpacken erg aangenaam is. De bergen kennen namelijk verschillende wandel-, klim- en fietsroutes. De Li Rivier zorgt voor de verbinding met de rest van de regio. 

 

yangshuo

 

Hangende klooster van Datong

Dit klooster is een architectonisch wonder volgens experts. Het hangende klooster werd tussen de 4een 6eeeuw gebouwd tegen de heilige berg Mt. Hengshan aan. Het klooster werd volledig van hout gebouwd en het is een wonder dat het nog steeds bestaat. Volgens archeologen had het allang vernietigd moeten zijn door weer en wind, waar deze regio iedere dag mee te maken heeft. Het klooster hangt op 75 meter hoogte tegen de berg aan. Je kunt het klooster ook van binnen bekijken, hier bevinden zich mooie hallen en heb je een prachtig uitzicht. 

 

datong

 

De Bund – Shanghai

Shanghai is één van de belangrijkste steden van China en de grootste van het land. Eén van de mooiste highlights bevindt zich hier, namelijk de Bund. Dit is een promenade waar je perfect een mooie wandeling kunt maken. Vanaf de promenade heb je een fantastisch uitzicht over de skyline van deze gigantische metropool. Het is vooral een aanrader om hier ’s avonds naartoe te gaan en alle lichtjes van de miljoenenstad te bewonderen. 

 

de bund shanghai

 

Tiger Leaping Gorge

Door de vele bergen is het ook een goed land om een trekking te doen. Het mooiste gebied om een trekking te doen vind je bij de Tiger Leaping Gorge. Dit is een kloof van ruim 15 kilometer lang waar omheen je prachtig kunt wandelen. In het midden door de kloof loopt de Jangste rivier die zorgt voor adembenemende uitzichten. Tijdens een trekking kom je rijstvelden, dorpjes en kuddes dieren tegen. Een rustgevende omgeving waar wandelaars hun hart kunnen ophalen. 

 

tiger leaping gorge

 

Rijstterrassen in Yuangyang

Overal in Azië kom je rijstterrassen tegen, dus ook in China. De terrassen rond de oude stad Yuangyang zijn de mooiste van China. De terrassen zijn meer dan 100 jaar geleden al aangelegd door de bevolking van deze regio: de Hani-bevolking. Ook hier kun je verschillende wandelingen maken en dorpjes onderweg bezoeken. Door het water wat in de terrassen staat lijken het net allemaal kleine spiegels in het landschap, wat een prachtig beeld geeft voornamelijk als de zon erop schijnt. De beste reistijd voor Yuangyang is van december tot april omdat er dan het meeste water op de terrassen ligt. 

 

rijstterrassen in Yuangyang

 

Grotten van Yungang

In de 5eeeuw na Christus werd dit enorme complex gebouwd met als grootste bezienswaardigheid de levensgrote Boeddha. Het hele complex is gevormd in zandsteen en deze zandsculpturen zijn bewaard gebleven. De sculpturen zijn gevormd in het Wuzhoue Shangebergte vlakbij het hangende klooster. Er zijn maar liefst 51.000 beelden in het zandsteen uitgehouwen en daardoor is dit complex de grootste schattenverzameling van heel het land!  

 

grotten van yungyang

Zhangye Danxia

De kleuren lijken niet echt maar de schakeringen in de rotsformaties van het Geopark zijn toch echt een natuurverschijnsel. Door verschillende afzettingen gedurende miljoenen jaren is dit bijzondere landschap gevormd. Het park is de moeite waard om te bezoeken en is zelfs door de Chinese media uitgeroepen tot één van de mooiste landschappen van het hele land. Het park ligt niet op een doorgaande route maar het bezoeken ervan is voor veel mensen een hoogtepunt van hun reis. 

 

 

Jiuzhaigou vallei

De vallei bestaat uit 720 vierkante kilometer natuur die gekenmerkt wordt door mooie meren, watervallen en de groene omgeving. De meren zijn helderblauw en door de groene omgeving geeft dit een prachtig totaalbeeld. Het is een goede omgeving om te wandelen en lekker weg te dromen bij dit mooie landschap. ’s Zomers is het gebied zo groen door alle bomen dat het groen met het heldere blauwe water echt een prachtig contrast geeft. 

 

jiuzhaigou vallei china

 

Huangshan

Huangshan is een belangrijke berg voor de Chinezen. Eén van de highlights in China, ook voor de Chinezen zelf. De berg wordt ook wel de Gele Berg genoemd en bevat meerdere pagodes en tempels. Je kunt hier prachtig wandelen en genieten van de vergezichten maar ook met een kabelbaan één van de hoogste toppen bezoeken. Huangshan kun je goed combineren met een bezoek aan de miljoenenstad Shanghai. 

 

huangshan

 

Hong Kong

Hong Kong is een moderne stad gelegen in het zuidoosten van China. De metropool is vooral bekend door de enorme hoogbouw en de ligging aan het water. Het wordt in meerdere delen gesplitst door het water en daardoor draait alles om het water. De enorme hoogbouw zorgt ervoor dat je mooie uitzichten kunt hebben: Sky Terrace 428 bij The Peak is het beste. Vanuit hier heb je een adembenemend uitzicht over hele stad. 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy