« Terug

Hunan

In het centrale deel van China vindt u de deelstraat Hunan, die voornamelijk bekend staat om de adembenemende natuur. Er is naast natuur meer te zien op het gebied van historische bezienswaardigheden in de regio. Veel mensen reizen naar deze regio af voor de geboorteplaats van Mao Zedong, die in deze regio ligt. Aan alle kanten wordt Hunan in China omgeven door bergen behalve in het noorden daar vormt de Yangtze rivier de grens.  

 

 

Bezienswaardigheden

 

In de regio vindt u verschillende soorten bezienswaardigheden van natuur tot mooie tempels. Hunan is nog geen populaire regio bij de grote massa toeristen en daarom is het een goede manier om de rust in China op te zoeken. Zeker met de mooie natuur in het gebied kunt u hier even tot rust komen tijdens een rondreis door de Volksrepubliek.

 

Zhangjiajie National Forest park

Iedereen kent dit park maar de naam is lastig uit te spreken. Het landschap in de film Avatar is namelijk gebaseerd op de natuur in dit park. Het is één van de bekendste nationale parken in het hele land. Het Zhangjiajie park is een must see in Hunan en de hele omgeving. 

 

Shaoshan

Het dorpje waar de grote Mao Zedong geboren is, veel Chinezen trekken daar naartoe. Verder is er niet veel te beleven in het dorpje. Dit is voornamelijk een bijzondere plek om te bezoeken voor Chinezen, om te kunnen zien waar de grote leider is geboren.

 

shaoshan

 

Mount Heng

Deze berg is voornamelijk bekend om het hangende klooster. In de berg is namelijk een klooster gebouwd dat nog steeds bewaard is gebleven. Het klooster kunt u bezoeken voor €20 euro en van binnen ook nog in authentieke stijl gebleven. Vanuit daar heeft u ook een prachtige uitzicht over de hele vallei.

 

mount heng

 

Fenghuang

Eén van de best bewaarde oude steden van het hele land. U kunt hier nog de traditionele Chinese huizen terug vinden die in veel moderne steden zijn verdwenen. De tempels en mooie wachttorens aan de rand van de stad zorgen voor een authentiek beeld. Het is aan te raden om hier minstens twee dagen te blijven want de stad heeft enorm veel te bieden.

 

fenghuang

 

Het klimaat in Hunan & de beste reistijd

 

Door de centrale ligging kent het een landklimaat. Dit betekent dat het in de wintermaanden koud is en in de zomer erg warm. In de winter is het regelmatig onder het vriespunt mede door de hoogteligging van het gebied. Maar in de zomer is het soms wel 30 tot 35 graden met een enorme hoeveelheid neerslag. U kunt in deze periode makkelijk overvallen worden door extreme regenbuien die soms lange tijd aanhouden. De beste reistijd is daarom april en mei, dan valt er relatief weinig neerslag maar is de temperatuur nog goed. Tussen de 18 en 25 graden kunt u verwachten tijdens deze maanden, dat zijn fijne temperaturen om een gebied te ontdekken. Mocht u toch in een andere periode willen reizen, bereid u voor met goede kleding en natuurlijk regenkleding.

 

Let ook op dat u een visum nodig heeft voor China. Deze is makkelijk en snel online aan te vragen via Evisumservice

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy