« Terug

Anhui Provincie

De provincie Anhui ligt in het oosten van China, waar twee grote rivieren doorheen lopen namelijk de Jangtsekiang en de Huai He. De provincie is voor Chinese begrippen plat maar niet erg dichtbevolkt. Er liggen enkele grote steden in de provincie maar daarbuiten is het een vrij dunbevolkt gebied. Anhui in China heeft veel te bieden voor mensen die gek zijn op natuur. Maar ook de speciale Lingbi stenen zijn een belangrijk onderdeel van het gebied.

 

 

Lingbi stenen

 

In zoetwatermeren worden bijzondere stenen gevormd, die gongshi worden genoemd in het Chinees. Deze stenen kunt u hier vinden en zijn erg bijzonder voor de lokale bevolking. Er zijn in China drie plekken waar mensen deze stenen vandaan halen waaronder Anhui, in dat geval gaat het om Lingbi stenen. De stenen worden gezien als rotsachtige landschappen die een karakter voorstellen zoals een dier, mythologisch figuur of een mens. U vindt ze in allerlei soorten en maten maar ook de kleur kan verschillend zijn. Een belangrijk onderdeel is de klank van de steen, als erop geklopt wordt. Deze klank kan mooi zijn en daarom worden het ook wel muziekstenen genoemd. In bijna alle huizen van de lokale bewoners vindt u wel een Lingbi steen.

 

 

Wintersport

 

Doordat het in de winterperiode erg koud is in de provincie is het een goede plek om op wintersport te gaan. Mocht u langere tijd in China zijn, dan kunt u hier dus terecht voor de beste pistes van het land. Er zijn twee skigebieden Huang Shan en Ma’anshan, de tweede is helaas alleen indoor. Maar in Huang Shan kunt u gewoon in de open lucht skiën. Er zijn twintig kilometer aan pistes die u voor maar een paar tientjes per dag kunt bedwingen. Een super leuke afwisseling tijdens een mooie reis door de Volksrepubliek. Zorg wel dat u goed voorbereid bent op extremere temperaturen want die kunnen tot ver onder het vriespunt dalen, zeker boven op de berg.

 

wintersport china

 

Huangshan

 

Ook wel de Gele berg genoemd is voor velen het hoogtepunt van een bezoek aan Anhui. De bergketen in het zuiden van de provincie heeft maar liefst 72 hoge pieken die ruim 1.800 meter hoog zijn. Voor veel mensen wordt het gezien als een inspiratiebron voor het leven en er komen veel fotograven naar het gebied voor deze bergen. Het heeft iets magisch en een dagje naar Huangshan mag dan ook absoluut niet ontbreken als u in de provincie Anhui bent!

 

huangshan

 

Beste reistijd

 

In het oosten van China heerst in veel gebieden een landklimaat, ook in de provincie Anhui. Hierdoor zijn de wintermaanden extreem koud en is de zomer erg warm. In de wintermaanden daalt de temperatuur regelmatig onder het vriespunt en is het geen pretje om hier op rondreis te gaan. Maar in de zomermaanden stijgt de temperatuur weer enorm en kan het juist te warm zijn om op pad te gaan. De beste reistijd is daarom de lente of de herfst, dan zijn de temperaturen gemiddeld tussen de 15 en 20 graden en valt er weinig neerslag. In de zomermaanden is dat namelijk ook een groot nadeel, dagelijks vallen erg flinke regenbuien in de provincie.

 

Waar u ook rekening mee moet houden is dat u een visum nodig heeft. Op de pagina over China kunt u hier meer informatie over vinden.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy