« Terug

De Verboden Stad

De Bekendste Highlight in het centrum van Beijing, de hoofdstad van China is de Verboden stad. In dit artikel vindt u alles over deze bijzondere residentie wat u moet weten. Dit complex is het best bewaarde gebouw in heel China, al gebouwd in de 15e eeuw. In de volksmond ook wel Gugong Keizerlijke Paleis genoemd. Tevens is dit het grootste paleiscomplex ter wereld, momenteel niet meer gebruikt door de keizers. Sinds het in 1987 op de UNESCO Werelderfgoed lijst kwam te staan, is het nog populairder geworden en inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste highlights van Beijing. Het is een complex wat jarenlang strikt verboden was voor het gewone volk, daarom heeft het de naam Verboden stad. Toen de residentie in de 15e eeuw werd gebouwd, woonden alleen de keizer met zijn dienaren en zijn familie in de stad. In deze tijd stond er de doodstraf op om de afgesloten plek te bezoeken zonder toestemming van de keizer zelf. Tegenwoordig is het paleis open gesteld voor publiek. Het is bijzonder om  de residentie te betreden via de Meridian poort, waar in tijden van de keizer, de leider zelf het hof binnenkwam. Via de poort met een 52 meter brede gracht kon hij het volk goed in de gaten houden. Het grootste paleiscomplex ter wereld bestaat uit maar liefst 980 gebouwen die samen 8704 kamers tellen en in totaal 740.000m2 groot is. U kunt u voorstellen dat het een immens bouwwerk is.

 

de verboden stad china

 

Geschiedenis Verboden stad

 

In China wordt de geschiedenis vaak opgedeeld in verschillende dynastieën, het paleis werd gebouwd tijdens de Ming-dynastie die duurde van 1368-1644. Het bouwwerk werd namelijk van 1406 tot 1420 gebouwd op verzoek van keizer Yongle. Yongle wilde een plek onafhankelijk van Beijing bouwen waar geen gewone burger naar binnen zou kunnen komen. Door de 52 meter brede gracht was hij hier veilig voor vijanden en kon hij vanaf hier alles goed in de gaten houden. Ruim 500 jaar lang tijdens de Ming-dynastie en de Qing-dynastie leefden de keizers van China in de residentie. De laatste keizer van China die in het hof heeft gewoond was Keizer Puyi, tot 1924 woonden hij in het paleis. Nadat hij afstand deed van de troon in 1912 toen de Xinhai revolutie gaande was, bleef hij er nog wonen maar in 1924 werd hij gevangengenomen door het Rode Leger en werd de Verboden Stad officieel niet meer gewoond door een leider.

 

 

Plattegrond Verboden stad

 

De plattegrond  van de Verboden Stad laat u bijna duizelen zo veel is er te zien. Daarom geven wij graag een aantal tips die u moet bezoeken tijdens een dag in het hof. U kunt hier makkelijk een hele dag doorbrengen en alle tempels, paleizen en gebouwen bezichtigen. Een gids meenemen behoort tot de opties en ook en audioguide kan u helpen het bouwwerk te ontdekken. Maar wanneer u zelf wilt gaan rond lopen is het belangrijk dat u deze gebouwen en tempels niet overslaan.

 

Lesser Central Halls

De hallen die niet centraal liggen, waren vroeger zeer belangrijk, dat kunt u goed terug zien aan de gebouwen. U vindt hier de mooiste gebouwen waar vroeger nieuwe officieren werden verwelkomt en de omgeving is prachtig.

 

Beelden van dieren

In de Chinese cultuur zijn dieren erg belangrijk, dit kunt u dan ook terugzien in het hof. Er zijn verschillende indrukwekkende beelden van dieren op het terrein die u gezien moet hebben. De Guardian Loins, Nine Dragon Screen en Kneeling Elephants zijn de drie mooiste beelden op het complex.

 

Three Great Halls

De drie hallen worden gezien als de mooiste en daardoor de bekendste hallen van het complex. Ze zijn te vinden in het hart van de stad en brengen herinneringen met zich mee aan het rijk tijdens de Ming- en Qing-dynastie.

 

 

Hoe komt u er?

 

Deze bezienswaardigheid ligt midden in de metropool en is daarom makkelijk te bezoeken. Door metrolijn 1 te nemen naar Tiananmen West of Oost komt u bij de stad. Vanuit daar loopt u in ongeveer vijf minuten naar de ingang. Er wordt een entreeprijs gerekend voor het betreden van het bouwwerk. In de winterperiode betaalt u 40 rmb = €5,00 en in de zomerperiode 60 rmb = €7,50 om het complex te bezoeken.

 

 

In de buurt van de Verboden stad

 

Doordat het complex zich midden in het centrum bevindt, kunt u deze highlight goed combineren met andere bezienswaardigheden in Beijing. Allereerst ligt de prachtige residentie aan het Plein van de Hemelse vrede of de Tian’anmen Square. Het plein ligt in het hart van de metropool en kent een belangrijke geschiedenis van het land. Om het plein heen vindt u allerlei belangrijke en imposante gebouwen zoals het National museum. Het museum is een aanrader om te bezoeken in Beijing omdat u hier veel over de rijke historie van China te weten kunt komen.

Ten noorden van het paleis vindt u het Jinghan park, wat een voormalige keizerlijke tuin is. Sinds een aantal jaar is dit park opengesteld voor publiek en is het een oase van rust in de drukke metropool. Het park is goed te combineren met een bezoek aan het imposante hof.  

 

de verboden stad

 

Beste reistijd

 

Forbidden City ligt in de metropool Beijing, die zich in het noordoosten van het land bevindt. De beste reistijd voor China verschilt natuurlijk per regio. Deze regio is gedurende het  gehele jaar goed te bezoeken, dit komt door het zeeklimaat. Dit betekent dat de winters koel zijn en de zomers warm. Gedurende de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 10 graden en in de zomermaanden rond de 25 graden. De maanden mei tot en met augustus is de populairste tijd om Beijing te bezoeken. Dit komt omdat de temperatuur dan varieert van 24 tot 31 graden, wat een ideale temperatuur is om bezienswaardigheden in Peking te bezoeken. U kunt naast het hof natuurlijk ook de omliggende bezienswaardigheden zoals het Plein van de Hemelse vrede bezoeken. Houd wel rekening met de Golden Week, die rond Chinees nieuwjaar, in de eerste week van mei en de eerste week van oktober plaatsvindt. Alle Chinezen zijn dan vrij en gaan zelf op vakantie in eigen land. Het is dan extreem druk bij mooie bezienswaardigheden. Dit betekent dat dit niet de beste reistijd is om de highlight te bezoeken. Verder kunt u in de maanden mei tot en met augustus veel regenbuien verwachten. Dit komt door het regenseizoen wat China gedurende deze maanden kent. Gelukkig zijn de buien vooral ’s morgensvroeg en tegen het einde van de dag. U kunt dus makkelijk tussen de regenbuien door een bezoek brengen aan de bijzondere residentie. Maar het meenemen van een paraplu of regenjas is geen overbodige luxe. Let er wel op dat u een visum voor China nodig heeft, vraag dit op tijd aan zodat u niet in de problemen komt. Uw visumaanvraag China kunt u via onze website makkelijk en snel regelen.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy