« Terug

Mt. Huashan

Vlakbij de stad Xi’an vindt u niet alleen het terracottaleger maar ook een van de mooiste bergen van het land. China kent een stuk hogere bergen, met name in het zuiden bij Tibet maar dit is één van de vijf heilige bergen en daarom een populaire berg om te beklimmen. Naast toeristen vindt u er dus ook veel pelgrims die de tocht naar boven wagen. Er zijn meerdere manieren om te top van 2.155 meter te kunnen bereiken.

 

buddha mt huashan

 

Wat kunt u er allemaal zien?

 

De heilige berg Mt. Huashan in China wordt al jaren beklommen door monniken die de klim naar de tempel op de top als een pelgrimstochtzien voor de monniken. Het mooiste is met name het uitzicht vanaf boven maar dan moet u wel eerst boven komen, daarvoor zijn drie verschillende opties. De bergen rond Mt. Haushan zijn prachtig en onderweg zijn er veel religieuze plekken te bewonderen. Het is bijzonder om deze route af te leggen en bovenaan het speciale gevoel te hebben dat de monniken al ruim duizenden jaren moeten hebben gevoeld.

 

uitzicht mt huasan china

 

De mogelijkheden om de top te bereiken

 

Soldiers Path – de meest uitdagende

U klimt onder de kabelbaan door naar de top, dit is een optie voor de echte avonturiers. Op sommige punten staat u namelijk alleen op een smalle houten plank of heeft u niet meer dan een stalenketting om u aan vast te houden.  De tocht naar boven duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

 

Wandelen – vergt uithoudingsvermogen

De populairste optie is lopen, dit is een pad van ongeveer 6 kilometer dat vanuit het dorpje Huashan helemaal naar de Nort Peak loopt. Het duurt ongeveer 3 tot 5 uur afhankelijk van uw conditie, de laatste twee kilometer zijn met name erg pittig. Deze Mt. Huashan track is erg uitdagend maar zeker de moeite waard. Wandelen in China kan hier perfect!

 

Kabelbaan – makkelijkste optie

Dit is een optie voor de toeristen die niet veel tijd hebben of een slechte conditie. Voor de beide andere opties heeft u namelijk een goede conditie nodig om de top te kunnen bereiken. Binnen 8 minuten ben je op de top en komt u onderweg langs prachtige plekken. De kabelbaan gebruiken kost 150 Yuan en 80 Yuan wanneer u terug wel gaat wandelen.

 

 

Hoe komt u er?

 

De makkelijkste plek om te beginnen is Xi´an vanuit hier kunt u gemakkelijk naar Mt. Haushan reizen. U neemt de lokale bus die er ongeveer 2 uur over doet en 36 Yuan kost. De bussen vertrekken vanaf Xi’an Train Station en rijden van ongeveer 07:00 tot 20:00 uur, dus gedurende een groot deel van de dag. De officiële stop is Yuquan Lu maar u kunt de chauffeur vragen om bij Mount Huashan te stoppen. Mocht u er in Yuquan Lu toch uitgezet worden moet u een taxi nemen voor ongeveer 10 Yuan naar het dorpje Huashan.  

 

 

De beste reistijd

 

Voor het beklimmen van de berg moet het weer goed zijn, u wilt niet in een regenbuien terecht komen tijdens de klim naar boven. Daarom is het goed om van te voren de beste reistijd voor Mt. Huashan te bepalen. In het gebied waar Huashan ligt, heerst een landklimaat. De winters zijn extreem en de temperaturen liggen dan vaak onder het vriespunt, geen goed moment om een berg van 2.155 meter te beklimmen. Tijdens de zomermaanden heeft de regio vaak last van regenbuien door het regenseizoen. De beste reistijd is dus de lente of de herfst! Dan zijn de temperaturen goed,  zijn er geen regenbuien en is de echte winter nog niet begonnen. Waar u wel rekening mee moet houden is de Golden Week. Dit is een week waarin alle Chinezen vrij zijn en ook graag de berg komen beklimmen. Het kan hierdoor extreem druk zijn, wat het speciale gevoel niet zal bevorderen. De week rond Chinees nieuwjaar, de eerste week van mei en de eerste week van oktober vindt ieder jaar de Golden Week plaats.

 

Vergeet niet dat u een visum voor dit land nodig heeft. Vraag uw visum China makkelijk en snel aan via onze website!

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy