« Terug

Guilin

De stad die samen met Yanshuo aan de Li rivier ligt. Het is een veelzijdige plek die voor iedereen wat te bieden heeft. Luchtvervuiling heeft u hier niet zoals in de grote metropolen van het land. De rivier vormt het centrum van de stad en heeft een belangrijke invloed op het dagelijks leven. Hierdoor wordt het ook wel de stad van het water genoemd.

 

 

Guilin Bezienswaardigheden

 

Deze highlights mag u niet missen in en rond Guilin in China. Voor natuurliefhebbers is het een walhalla maar ook cultuursnuivers kunnen hier hun hart ophalen met de vele tempels in het centrum.

 

Meren van Guilin

Er zijn maar liefst vier meren rond de stad maar met name Shan Hu en Rong Hu zijn de moeite waard. De meren liggen hier al sinds de Song dynastie en zijn daarom een stukje geschiedenis in de natuurrijke stad. Leuk feitje is dat aan de noordelijke kant van Rong Hu nog steeds een stuk van de oude stadsmuur te vinden is. Een wandeling maken langs de meren is een must tijdens een bezoek aan Guilin.

 

meren van guilin

 

Elephant Trunk Hill

De rots die volgens de Chinezen lijkt op een olifant, het kost wat fantasie maar u kunt het er zeker in terug zien. Het leukste is om de rots van de zijkant te bekijken zodat u het kenmerkende gat in de rots kunt zien. Maar u kunt ook naar boven klimmen om vanuit daar de stad te zien liggen.

 

elephant trunk hill

 

Zon en maan pagodes

Twee torens van 41 meter die u niet mag overslaan tijdens een bezoek. De pagodes zijn via een tunnel onder het water met elkaar verbonden waardoor u in allebei de pagodes kunt komen. Het is jammer dat er geen Engelse uitleg is maar verder is het zeker een bezoekje waard. Tegen het avonduur zijn de pagodes verlicht en dat is een prachtig gezicht.

 

zon en maan pagodes

 

Night market

De hoofdstraat verandert iedere avond is een bruisende markt met tientallen kraampjes. Een leuke plek om te gekke gadgets te scoren en souvenirs voor het thuisfront. Het is normaal om af te dingen dus vergeet dat ook zeker niet te doen. In de zijstraatjes kunt u genieten van een traditioneel diner of een lekker kopje koffie.

 

Activiteiten

 

Er zijn naast mooie bezienswaardigheden ook verschillende leuke activiteiten die u in en rond Guilin kunt doen. Een boottocht maken over de rivier is één van de mooie attracties in de omgeving. Het geeft een magisch beeld met het groenblauwe water en de witte Karstbergen. Mocht u helemaal in zijn voor een avontuur kunt u zelfs kiezen voor een tocht op een bamboe vlot. Een stukje Nederland in Guilin zijn de fietstochten, er worden verschillende tochten georganiseerd in en rond de plek om lekker te gaan fietsen. Zeker een aanrader om meer te ontdekken van de omgeving met een gids die alles weet van deze regio.

 

boottocht guilin

 

Vervoer

 

Als u de verschillende bezienswaardigheden in de stad wilt bekijken dan moet u wel vervoer hebben. Er zijn verschillende vervoersmiddelen die u makkelijk door de stad heen kunnen brengen. In en rond het centrum rijden verschillende toeristenbussen die u geheel gratis kunt gebruiken. Het enige nadeel hiervan is dat de chauffeur vaak geen Engels spreekt en u dus geen idee heeft waar u de bus moet verlaten. U kunt aan de receptie van uw hotel vragen om een aantal Chinese woorden te noteren zodat u deze aan de chauffeur kunt laten zien. De andere optie is het nemen van een taxi, die kosten hier niet veel. Voor maximaal €5 euro kunt u al naar de andere kant van het centrum gebracht worden. Maar de meest Hollandse optie is hier ook mogelijk namelijk een fiets. In en rond de stad is het vrij vlak, u kunt u hier dus makkelijk per fiets verplaatsen. De meeste accommodaties verhuren een fiets en zo heeft u voor de komende dagen een eigen vervoersmiddel.

 

taxi guilin

 

Het weer in Guilin

 

De winters zijn mild en zomers heet, het grootste gedeelte van het jaar kun u hier dus makkelijk naartoe reizen. Het is alleen niet aan te raden om in de zomer te gaan, de temperaturen lopen dan op tot ongeveer 30 tot 35 graden. Daarbij is de luchtvochtigheid in de regio ook nog eens erg hoog waardoor er vaak mist vormt en flinke regenbuien kunnen ontstaan. De maanden april, mei, juni en september, oktober en november zijn daarom de beste keuze. Dan zijn de temperaturen aangenaam en kunt u zonder kans op enorme regenbuien veilig op pad.

 

 

 

Visum China

 

Om China in te komen heeft u een visum nodig, het is dus aan te raden dit op tijd te regelen. U kunt uw visum China online bij ons aanvragen! Hier kunt u ook meer informatie vinden over de eisen hiervoor.

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy