« Terug

Hong Kong

De stad Hong Kong ligt verdeeld over drie grote eilanden: Hong Kong, Kowloon-schiereiland en New Territories. Verder liggen er nog ruim 200 eilanden in het gebied, maar de meeste daarvan zijn niet bewoond. De stad hoort bij China maar heeft een eigen regering, het is een speciale regio van het land. De ruim zeven miljoen inwoners spreken Chinees maar velen kunnen ook een aardig woordje Engels.

 

 

Geschiedenis

 

Hong Kong is een plek die al duizenden jaren wordt bewoond. Voor de Europeanen in de 16e eeuw kwamen, was het al een belangrijke vissersplaats. Vanaf de 16e eeuw zijn er verschillende Europese landen aan wal geweest en ontstond er een grote handelsstroom van en naar Hong Kong. In veel oorlogen en geschiedenisverhalen heeft de stad een rol gespeeld. Zo ook tijdens de Opiumoorlogen in de 18e eeuw. De Britten hebben zes weken stand gehouden maar vervolgens werden ze genoodzaakt om de kisten opium toch aan de Chinezen te geven. Later in de 19e eeuw werd de regio in beslag genomen door de Britten. Dit heeft ruim 100 jaar geduurd en daardoor zijn er veel Britse invloeden terug te vinden in de metropool.

Begin 20ste eeuw veranderde Hong Kong China van handelsland naar industrieland. Door de burgeroorlog in China en het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werd dit aangemoedigd. Vanaf dit moment werden alle pijlen gericht op banken, verzekeringen en industrie. Sinds die tijd kent de metropool tot op de dag van vandaag een economische groei. In 1997 werd besloten dat de Britten Hong Kong terug zouden geven aan de Chinezen, als een speciale regio in het land.

 

 

Wat te doen in Hong Kong?

 

Uitzicht van The Peak

Het beste uitzicht over het hele gebied? Dan moet u bij The Peak zijn. De 554 meter hoge toren geeft u een geweldig uitzicht over de hele omgeving. Gelukkig hoeft u niet te lopen want de lift brengt u binnen een aantal minuten naar dit mooie platform.

 

the peak

 

Sha Tin Klooster

Het klooster bevindt zich boven op de berg en onderweg naar boven komt u langs 13.000 gouden Boeddha beelden. Ieder beeld is anders en heeft een speciaal kenmerk. Het is dus absoluut niet vervelend om naar het klooster lopen want u ziet onderweg genoeg. Een vakantie naar Hong Kong is niet compleet zonder een bezoek aan dit klooster.

 

Symphony of Lights

Iedere avond om 20:00 begint de lichtshow in het centrum. Vrijwel alle grote wolkenkrabbers doen mee en u kunt zelf bepalen vanaf waar u kijkt. U kunt vanaf een hoog punt kijken maar ook gewoon vanaf de grond. Bent u meerdere dagen in de stad? Dan kunt u afwisselen!

 

symphony of lights

 

Po Lin klooster & Tian Tan Boeddha beeld

Het grootste zittende Boeddha beeld ter wereld vindt u op Lantau Island. U moet even afzien want ruim 350 treden moet u bedwingen om boven te komen. Het Boeddha beeld is goed te combineren met het Po Lin Klooster dat zich op ongeveer 10 minuten wandelafstand bevind.

 

boeddha

 

De districten

 

Hong Kong Island

Het bruisende hart, hier vinden veel activiteiten plaats, zowel toeristische als economische. Het is hier altijd big business. Ten tijde van de Britse bezetting waren hier alle belangrijke voorzieningen te vinden. Dit heeft ervoor gezorgd dat het eiland nog steeds het hart van de metropool is.  

 

New Territories

Een goede combinatie tussen cultuur en natuur. U vindt hier prachtige tempels maar ook moderne wolkenkrabbers tussen de groene bebossing van het eiland. Ook vindt u hier het Hong Kong UNESCO Global Geopark, kortom genoeg te zien en te doen dus.

 

Outlaying Islands

De eilanden die voor de kust van de stad liggen. Hier vindt u nog veel traditionele huizen en tempels. U kunt de eilanden per boot bezoeken en dat is dan ook een aanrader. De sfeer die hier hangt is rustgevend en vriendelijk. U kunt hier gemakkelijk een aantal dagen besteden.

 

Tsim Sha Tsui

Een plek waar veel toeristen op af komen omdat hier de tradities samenkomen met de moderne ontwikkelingen die de stad heeft doorgemaakt. De wijk die nooit slaapt, winkelstraten zijn hier lang open en de cafés en barretjes zorgen ’s avonds voor de gezelligheid. Een aantal grote bezienswaardigheden van Hong Kong vindt u hier.

 

 

Vervoer binnen de stad

 

Binnen de stad komt u razendsnel van A naar B met de MTR, het metronetwerk. U kunt gebruik maken van een Octopus Card, een soort OV-chipkaart waarbij iedere rit van uw tegoed wordt afgeschreven. Verder kunt u ook gebruik maken van verschillende ponten, doordat de metropool in en op het water ligt. De boot brengt u in 7 minuten naar de overkant en kost u ongeveer €0,25 euro. Ook kunt u gebruik maken van taxi’s, een rit van vier kilometer kost u ongeveer €4,00 euro. Let er wel op dat niet iedere taxichauffeur Engels spreekt, dus het adres in het Chinees meenemen is slim.   

 

 

Bereikbaarheid

 

Vanuit Nederland kunt u het beste naar Hong Kong reizen per vliegtuig. Er zijn meerdere rechtstreekse vluchten per dag maar om voordeliger uit te zijn kun je een overstap nemen. U landt dan op Hong Kong International Airport. Reizen naar Hong Kong is dus geen probleem vanuit Nederland. Als u tijdens een China doorreis ook naar HongKong wilt reizen, dan kunt u op verschillende manieren het centrum bereiken. Vanuit grote steden zoals Xi’an, Beijing en Shanghai kunt u rechtstreeks naar de metropool vliegen. Maar u kunt ook voor een nachttrein kiezen, dit kost u vaak een stuk minder maar kost wel meer reistijd.

 

Vanaf de luchthaven naar het centrum

De luchthaven ligt ruim 30 kilometer uit het centrum, hierdoor bent u wel even onderweg om in het centrum te komen. U kunt het beste een taxi nemen maar de kosten hiervan liggen wel rond de €20-30 euro. U kunt ook de AirportExpress nemen, die brengt u in 20-25 minuten naar de rand van de stad. Vanaf daar kunt u de metro verder het centrum in nemen. De AirportExpress kost je ongeveer €12-15 euro voor een enkele reis.

 

 

De beste reistijd

 

Waar ligt Hong Kong? Langs de zuidoostkust van China. De beste maanden om naar deze prachtige metropool te reizen zijn april & mei – september & oktober. In deze periode is er namelijk geen sprake van de koude wintermaanden of de natte zomermaanden. Tijdens de zomermaanden is het namelijk regenseizoen en kunt u dagelijks verrast worden door een tropische regenbui. De genoemde maanden zijn een goede tussenweg om de regio goed te kunnen ontdekken.

 

 

Belangrijke informatie:

 

Belangrijk is om te weten dat u in HongKong geen visum nodig heeft wanneer u korter dan drie maanden blijft. Maar denk eraan, als u wel naar China reist dan heeft u wel een visum voor China nodig! Via onze website kunt u uw visum China aanvragen. Ze betalen met de HongKongse dollar, bekijk de actuele valuta online. Verder is het voor Hong Kong niet nodig om vaccinaties te halen. In China zijn vaccinaties echter wel aan te raden. De prijzen voor overnachtingen, eten en bezienswaardigheden liggen een stuk hoger dan in China. Het is te vergelijken met de prijzen in Nederland. Er is tijdsverschil, het is in de metropool namelijk 6 uur later dan bij ons.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy