« Terug

Houtouwan

Het is een prachtige plek die ooit als een bruisend vissersdorpje werd gekenmerkt. U kunt momenteel niet veel meer terugzien van deze bruisende periode want Houtouwan is een verlaten Ghots Town geworden. Dit dorpje ligt op de Shengsi eilanden voor de kust van de metropool Shanghai. De eilanden zijn nog erg onontdekt en daardoor is het een must see in de regio van de miljoenenstad.

 

 

De geschiedenis

 

Het vissersdorpje is altijd een bruisende plek geweest waar de inwoners van de visserij leefden. Tot er een aantal decennia geleden niet genoeg inkomen meer uit de visserij kwam. Eigenlijk besloten alle inwoners om een andere woonplek te kiezen. Sommigen bleven op de eilanden maar anderen verhuisden naar het vasteland van China. Tegenwoordig komen er steeds meer toeristen naar de plek en is dit momenteel de bron van inkomsten. Er keren dus steeds meer mensen terug naar het dorp om te leven van de nieuwe inkomstenbron, toerisme.

 

 

Wat kunt u hier zien en doen?

 

Doordat Houtouwan midden in de natuur is gevestigd, is sinds de inwoners vertrokken zijn de natuur de baas. De huizen zijn bijna niet meer zichtbaar doordat Moeder Natuur vrij spel kreeg. Het is een bijzondere plek om te bezoeken omdat vrijwel alle huizen momenteel bedekt zijn met een laag planten of bloemen, doordat de natuur zijn gang is gegaan. De klimplanten, het mos en het gras zorgen ervoor dat het een spectaculair beeld geeft midden tussen de heuvels van het eiland.

 

Shengsi met grasbegroeide huisjes houtouwan

 

Bereikbaarheid

 

Simpel gezegd is het niet makkelijk om bij de Ghost Town te komen. Veel mensen hebben ervaren dat het een moeilijk te bezoeken plek is maar het is de reis meer dan waard. Vanuit Shanghai moet je naar Nanpu Bridge Bus Station gaan, hier moet u een bus + boot ticket kopen voor Shengshan Island of Gouqi Island. Voor het kopen van dit ticket moet u in een lange rij wachten voordat u aan de beurt bent. De tocht duurt ruim 4 uur met bus en boot, dit geldt voor beide eilanden. Wanneer u bent aangekomen op de eilanden moet u met de taxi naar Houtouwan reizen. De taxichauffeurs proberen buitenlanders vaak een hogere prijs te rekenen maar meer dan 70 Yuan mag dit niet kosten. Omdat de reis zo lang duurt en gecompliceerd is, is het aan te raden om één nacht op het eiland te overnachten. Zo heeft u meer tijd om de omgeving te verkennen.

 

 

Beste reistijd

 

Het eiland ligt voor de kust van Shanghai, waar naast dit dorp nog veel meer mooie bezienswaardigheden te vinden zijn. De Shengsi eilanden liggen in de Oost-Chinese zee en kennen daarom een zeeklimaat. Een zeeklimaat houdt in dat de zomermaanden voornamelijk warm zijn en de wintermaanden koel. De temperaturen in de winterperiode liggen rond de 10 graden maar kunnen dalen tot het vriespunt. Tijdens de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 25 tot 30 graden maar kunnen de temperaturen ook oplopen tot 40 graden. Gedurende de wintermaanden kan het zijn dat de ponten die naar het eiland varen niet afvaren door de kou. Het is daarom verstandig om tijdens de zomerperiode naar Houtouwan af te reizen. U kunt op die manier het eiland tijdens de mooie zonnige dagen bezoeken. Wel moet u rekening houden met de regenbuien die door het regenseizoen in de zomermaanden voorkomen. Neem dus wel een paraplu of regenpak mee tijdens jouw avontuur naar het spookstadje.  

 

Let op! Om dit land binnen te komen als Nederlander heeft u een visum China nodig. Vraag deze op tijd aan om moeilijkheden te voorkomen.

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy