« Terug

Yangshuo

Voor onze begrippen is het een grote stad maar de Chinezen denken daar anders over en bestempelen het als een dorp. Yangshuo ligt in de provincie Guilin in het oosten van China. De omgeving is al een aantal jaren bekend bij toeristen en daar heeft het dorp goed op ingesteld. Er zijn tientallen hotels, B&B ’s, souvenirwinkels en noem maar op. Hierdoor trekken steeds meer mensen naar Yangshuo in China en ontdekken zij vanuit daar de mooie provincie.

 

yangshuo

 

Ontstaan van de karstbergen

 

De bergen is deze omgeving zijn het Karstgebergte van China maar hoe is dit nou ontstaan? Door de hoge dichtheid van bomen, struiken en planten in combinatie met hoge temperaturen ontstaat er erosie in de bergen. Een hoge zuurgraad in de omgeving zorgt ervoor dat het zachte gesteente makkelijk loskomt en dat er steile pieken ontstaan. Binnen in het gebergte vindt u om dezelfde reden veel grotten, die zijn gevormd door het water dat naar beneden stroomt van de bergen. De witte kleur van het gesteente in combinatie met de groene bebossing zorgt voor het ontstaan van een uniek landschap.

 

 

Bezienswaardigheden & uitstapjes

 

Er zijn verschillende leuke bezienswaardigheden rondom Yangshuo die u kunt doen. Dit heeft vrijwel allemaal te maken met de adembenemende natuur in en rond de plek. De meeste kunt u het beste doen met een georganiseerde tour.

 

Fietstocht door de rijstvelden

Zoals het maken van een fietstocht door de rijstvelden. Buiten de stad vindt u prachtige rijstvelden die zeker een bezoek waard zijn, een goede manier hiervoor is de fiets. U kunt met een gids deze velden ontdekken en zo komt u op de mooiste plekjes.

 

rijstvelden china

 

Boottocht over de Li rivier

Eén van de populairste activiteiten is natuurlijk een boottocht maken over de Li rivier. De stad ligt langs de rivier en maakt daar veel gebruik van, u kunt dan ook een boottochtje eigenlijk niet overslaan. Er zijn verschillende opties van bamboe vlot tot motorboot. De meest traditionele manier is natuurlijk het bamboe vlot!

 

West street – Xi Jie

De bruisende straat in het centrum waar u ’s avonds even over heen moet lopen. U vindt hier de leukste cafés, barretjes en restaurants van het dorpje. Er zijn verschillende marktkraampjes waar u mooie souvenirs kunt kopen of een leuk Chinees gadgets. Het is een leuke besteding van de avonduurtjes in Yangshuo.

 

 

Tips voor het reizen

 

Zoals gezegd kunt u het beste een gids meenemen tijdens de meeste activiteiten. U leert dan een stuk meer over de omgeving en er is altijd iemand bij die de weg kent. Neem niet zomaar een gids op straat in handen maar benader er één via de accommodatie waar u verblijft. Zij weten vaak welke gidsen betrouwbaar zijn en niet. Bij de meeste tours zit er ook vervoer inbegrepen en verder kunt u in de stad zelf alles lopend doen. Mocht u toch meer van de omgeving willen zien, dan is de beste manier het huren van een fiets. Let wel op dat u hier geen geld kunt pinnen en dat u dus goed voorbereid naar Yangshuo moet afreizen!

 

 

Klimaat in Yangshuo

 

Een gematigd klimaat zorgt voor een stabiele temperatuur in het dorp. In de zomer ligt de temperatuur rond de 25 tot 30 graden en in de wintermaanden rond de 10 tot 15 graden. Hierdoor zou u zeggen dat u het hele jaar door hier naartoe kunt reizen. Dat kan ook maar de beste reistijd is in de lente en de herfst. Dan zijn de temperaturen aangenaam en is er niet tot nauwelijks kans op flinke regenbuien. Die regenbuien moet u zeker wel verwachten als u in de zomer naar deze regio afreist. Denk er wel aan dat buiten het hoogseizoen minder activiteiten worden georganiseerd maar de prijzen zijn wel lager buiten het hoogseizoen.

 

 

Hoe komt u in Yangshuo?

 

De hoofdstad van de provincie Guilin is Guilin, u kunt het beste vanuit hier naar Yangshuo reizen. Vanuit verschillende grote steden zoals Beijing, Shanghai en Xi’an kunt u naar Guilin vliegen. De binnenlandse vluchten kosten vaak tussen de €150 en 200 euro en zijn daardoor de beste optie. Vanuit daar is het nog maar ander half uur rijden naar het dorpje en kunt u het beste kiezen voor één van de shuttlebussen. U kunt ook een privé chauffeur nemen maar de kosten daarvan zijn een stuk hoger. Het makkelijkst is dus om vanuit een grote stad in China door te reizen naar Yangshuo via Guilin. Vanuit Nederland moet u minstens twee overstappen doen om daar te komen dus u kunt het beste vanuit China verder reizen. Vergeet ook niet dat u een visum nodig heeft voor dit land. Via onze website kunt u heel makkelijk een China visum aanvragen.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy