« Terug

Hainan

Hainan is het bekendste eiland van China en is tevens een eigen provincie. Sanya is dus ook meteen de hoofdstad van de provincie en is een heerlijke plek om tot rust te komen. Veel mensen kiezen ervoor om hun reis door China hier af te sluiten. Het ideale zon, zee en strand plaatje kunt u hier compleet maken. Er zijn niet veel andere plekken in het land, behalve Beihai, waar dat kan.

 

 

Stranden

 

Het eiland kent de mooiste stranden van China, dat überhaupt weinig strand kent. Het witte zand met de mooie palmbomen zorgt ervoor dat u een paradijselijk gevoel krijgt. Er zijn verschillende stranden op het eiland die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

mooiste stranden Hainan china

 

Sanya

Een strand in China waar de meeste mensen heen gaan is in de hoofdstad Sanya. Het strand is daardoor bekend omdat hier veel toeristen verblijven. Toegegeven moet worden dat het strand ook daadwerkelijk erg mooi is door het witte zand in combinatie met de helder blauwe zee.

 

santa china

 

Luhuitou Peninsula

Een groot contrast met Sanya want hier vindt u weinig buitenlandse toeristen. De lokale bevolking gebruikt dit als strand en hierdoor is het altijd erg gezellig. U zult hier geen grote hotels en resorts vinden maar u kunt in contact komen met de lokale bevolking op het eiland.

 

Yalong Bay

Volgens velen het mooiste strand van het eiland. U kunt hier alleen met de auto komen waardoor de grote groepen toeristen dit nog niet ontdekt hebben. Het is ook leuk om vanuit één van de hotels en andere hoogbouw een mooie uitzicht te hebben over de baai. 

 

yalong bay

 

Nationaal parken

 

In het noorden liggen de nationale parken van Haikou die vooral bekend staan om de 40 vulkanen en 30 grotten gevormd door lava. U kunt hier makkelijk een dag besteden tijdens een zonvakantie en genieten van de mooie natuur op het eiland. Want naast de stranden is er meer te zien. Een ander mooi natuurverschijnsel is de Dongzhai Harbour Mangrove waar een mangrove bos is ontstaan in de haven van Dongzhai. Een dagje langs deze nationale parken is zeker de moeite waard en zorgt voor wat actie tijdens een zonvakantie.

 

nationaal park china

 

Beste reistijd

 

Eigenlijk is Hainan in China het hele jaar door goed te bezoeken. De temperaturen liggen zelfs in de wintermaanden rond de 20 tot 25 graden en dan valt er ook nog eens weinig neerslag. Mocht u dus de mogelijkheid hebben, dan is de beste reistijd tussen december en april. In de zomermaanden loopt de temperatuur enorm op en kan het af en toe te warm zijn. Maar dan is ook het regenseizoen begonnen en moet u dus dagelijks rekenen op flinke regenbuien.

 

 

Hoe komt u op Hainan?

 

Hainan Island is gelukkig goed bereikbaar, vanuit verschillende grote steden zoals Beijing, Shanghai en Xi’an gaan er rechtstreekse vluchten naar Sanya en Haikou. Sanya ligt in het zuiden van het eiland en Haikou in het noorden. Een andere optie is het nemen van de trein vanuit Guangzhou, Shanghai of Beijing. De treinen steken over met de ferry en kunnen u brengen in één van de twee grote steden. Een andere optie is de bus, hiervoor heeft u wel geduld nodig want het duurt vaak langer dan twintig uur. De binnenlandse vluchten die meteen naar het eiland gaan zijn de beste optie. Vaak zijn de vliegtickets niet duur en kunt u een aantal dagen van te voren nog makkelijk een ticket kopen.

 

Vergeet ook niet uw visumaanvraag China te regelen, als u dit niet doet komt u het land niet in. Het is dus heel belangrijk! Gelukkig is het makkelijk, snel en volledig online.

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy