« Terug

Het Olympisch Stadion In Beijing

Iedere vier jaar is de hele wereld in de ban van de Olympische Spelen, die werden in 2008 in Beijing gehouden. En ondanks dat het al tien jaar geleden is, kunt u hier nog steeds veel van terugzien in de stad. U kunt het Olympisch Stadion Beijing bezoeken wat zeker een aanrader is. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen en onderdelen en is voor publiek opengesteld. Doordat de China Olympische Spelen in 2008 de grootste en duurste spelen ooit waren, zijn de gebouwen indrukwekkend  te noemen. Eén van de highlights van Beijing die u zeker niet mag missen.

 

 

Introductie en geschiedenis

 

Toen duidelijk werd dat de Olympische Spelen naar China zouden komen, werd er nergens op bespaard. Daarom kunt u vandaag de dag nog steeds genieten van de imposante bouwwerken. Het Olympisch stadion werd gebouwd en heeft maar liefst €335 miljoen euro gekost. De bouw begon in 2003 nadat architect Ai WeiWei het ontwerp had gemaakt. Al snel werd het gebouw in de volksmond het vogelnest genoemd doordat het gebaseerd is op een ontwerp van een vogelnest. Tijdens de Olympische Spelen Beijing konden er maar liefst 91.000 toeschouwers in het stadion plaatsnemen. Natuurlijk vond hier de openingsceremonie van de Spelen plaats.

 

 

Bezienswaardigheden in het stadion

 

Nationaal Stadion van Beijing

Het Beijing Nationaal Stadium wordt ook wel het Vogelnest genoemd. Hierin vindt u ook de andere plekken die zeker het bezoeken waard zijn. Doordat het stadion maar liefst 330 meter lang, 220 meter breed en 70 meter hoog is, staat u hier wel even te kijken. U kunt het pand ook van binnen bezoeken wat erg leuk is om te doen.  

 

nationaal stadion Beijing vogelnest

 

Nationaal Indoor Stadion

Dit gebouw moet een waaier voorstellen, niet iedereen ziet er meteen een waaier in maar de architectuur is zeker indrukwekkend. Hier werden tijdens de Spelen gymnastiek, trampoline- en handbalwedstrijden gehouden. U kunt het gebouw ook binnengaan, maar behalve de tribunes en sportzaal is er niet veel te zien.

 

nationaal olympisch stadion beijing

 

Olympisch zwembad

Zeker wij Nederlanders kunnen ons vaak veel herinneren van het zwemmen. Het zwembad is dan ook een symbool geworden tijdens de spelen. De bijnaam Waterkubus heeft het gebouw te danken aan de kubusvormige bouw die het kreeg omdat het Vogelnest stadion zelf al veel ronde vormen bevat. In 2010 is het omgebouwd tot een zwemparadijs dat vooral Chinezen trekt. U kunt hier zelf ook een aantal baantjes trekken, maar het Olympisch bad is niet meer in dezelfde staat als tijdens de Spelen in 2008.  

 

olympisch zwembad beijing

 

Linglong-pagode

Met zijn ruim 128 meter is de pagode makkelijk te herkennen. De toren was in 2008 de thuisbasis van alle internationale televisiestations maar is tegenwoordig niet meer toegankelijk. Doordat de toren 128 meter hoog is, had u vanuit hier een prachtig uitzicht over de gehele stad. Na zonsondergang kleurt de toren in de Olympische kleuren, wat een prachtig effect geeft.  

 

linglong pagode

 

Hoe kom je er?

 

Op weinig werd bespaard dus ook niet op het vervoer. Toen de Olympische Spelen plaatsvonden moesten natuurlijk veel toeschouwers het stadion kunnen bereiken. Daarom is er een speciale metrolijn, lijn 8, aangelegd naar het stadion. Er zijn zelfs drie haltes binnen het Olympisch park van Beijing, het makkelijkst is om de metro bij Olympic Sports Center te verlaten. Vanuit daar kunt u het Vogelnest al zien liggen en loopt u binnen enkele minuten naar de ingang van het park.

 

 

Praktische informatie

 

Het park is dagelijks geopend van 06:00 tot 20:00 maar de gebouwen zelf kunt u enkel betreden tussen 09:00 en 18:00. Als u het Vogelnest bezoekt en rondloopt ben u vaak binnen twee uur klaar, maar wanneer u alle gebouwen wilt bezoeken moet u op minimaal drie uur rekenen. Het park is gratis toegankelijk maar wanneer u gebouwen wilt betreden wordt daarvoor een entreeprijs gerekend.

  • Nationaal Stadion: 50 Yuan
  • Olympisch zwembad: 30 Yuan entree + 20 Yuan als u wilt zwemmen
  • Nationaal Indoor Stadion: 20 Yuan.

 

Vergeet ook niet uw visum aan te vragen! Het China visum is makkelijk en snel aan te vragen via onze website, het is volledig online.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy