« Terug

Tempel Van De Hemel

Het heiligdom ligt in het gelijknamige park in het zuiden van Beijing, dit wordt gezien als de mooiste en bekendste tempel van de stad. Het Taoïstische heiligdom werd gebruikt door de keizer van China om tweemaal per jaar te bidden voor een goede oogst. Het park heeft meer te bieden dan alleen de tempel en daarvoor vindt u hier meer.  Het geheel staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en wordt dus sinds de 20ste eeuw goed onderhouden.

 

tempel van de hemel

 

De geschiedenis van het park

 

Tijdens de Ming-dynastie werd de hoofdstad van China verplaatst van Nanjing in het zuiden naar Beijing in het noorden. Dit betekende dat de keizer eerst een aantal mooie imposante gebouwen in de nieuwe hoofdstad moest laten bouwen. Zodat het een waardige hoofdstad was om naartoe te verhuizen. Eén van deze gebouwen was de Tempel van de Hemel, maar ook de Verboden Stad en de Tempel van de Aarde werden in deze dynastie gebouwd.

In de Chinese cultuur werd de keizer gezien als de Zoon van de Hemel, hij was verantwoordelijk voor al het goddelijke op aarde en hij kon contact hebben met de goden. Het heiligdom werd gebruikt om te bidden naar en onderhandelen met de goden voor een goede oogst. Er waren geen burgers toegestaan en alleen de keizer mocht hier offers uitvoeren.  

Tot 1918 werd deze plek op deze manier gebruikt maar, tijdens de Xinhai revolutie vonden de Chinezen het genoeg en werd de religieuze plek niet meer gebruikt. Sinds de 20ste eeuw is het park opengesteld voor publiek.

 

Bezienswaardigheden in het park

 

Gebedshal voor de goede oogst

De imposante tempel vormt het hart van het park en werd eeuwenlang gebruikt door keizers om te bidden voor goede oogst. Zij konden via de gebeden contact maken met de goden en vragen om een goede oogst voor het gehele volk. Normale burgers mochten hier niet bidden of offers uitbrengen, het was een afgesloten plek voor de keizers. De drie daken en de prachtige heldere kleuren zorgen voor een mooie uitstraling.  

 

Brug van Rode Treden

De naam doet denken dat het om een brug gaat maar dat is niet het geval. Het is een verhoogde weg die van de Gebedshal voor de goede oogst naar het Keizerlijk Gewelf van de Hemel loopt. De weg is 360 meter lang en ruim 30 meter breed, het is een symbool voor de keizer die naar de hemel liep via de weg. In het midden ligt een marmeren pad waar de leider overheen liep wanneer hij een offer ging brengen of ging bidden tot de goden.  

 

Keizerlijk Gewelf van de Hemel

Aan de zuidelijke kant van de Brug van Rode treden bevindt zich nog een prachtig gebouw, het Gewelf van de Hemel. Deze lijkt op de Gebedshal van de goede oogst maar heeft maar één dak en is een stuk kleiner. Hier werden heilige spullen bewaard zoals stenen tabletten ter eren van de zon en maan.  

 

Ronde heuvel altaar

Van origine is dit de plek waarvan de offers aan de hemel werden gebracht. De keizer van China deed hier offers in de vorm van koeien en schapen en vroeg de Chinese goden nogmaals om een goede oogst. Verder besprak hij hier de zonden van hem en het volk en vroeg om vergeving. Deze ceremonie was strikt geheim en mocht door vrijwel niemand bekeken worden.  

 

 

Locatie en hoe te komen

 

Het park bevindt zich aan het zuiden van de hoofdstad en is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bezoeken. Neem de metro naar Dongcheng dat kan met vrijwel iedere metrolijn.  Om de tempel te kunnen bezoeken betaalt u 35 Yuan tussen april en oktober en 30 Yuan tussen november en maart. Let er wel op dat u respectvol gekleed bent, want het is een religieuze plek. 

 

 

Visum China

 

Voor een reis naar China is het verplicht om een visum te hebben. Gelukkig is deze erg makkelijk aan te vragen via onze China pagina. Hier kunt u alles lezen over het visum en deze dan meteen regelen!

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy