« Terug

Zhangjiajie National Park

Eén van de meest mooie national parken van China, misschien wel de mooiste is het Zhangjiajie national park. De natuur is hier adembenemend door de meer dan 3.000 kalkstenen die als pilaren recht omhoog steken. Karstbergen met het witte gesteente steken prachtig af tegen de groene bebossing op de punten van de bergen. Deze schitterende plek mag niet ontbreken tijdens een rondreis China.

 

 

Wat te doen?

 

Huangshi Village

Een prachtige plek om het park vandaan te ontdekken is Huangshi Village, dit ligt bij de zuidelijke ingang van het gebied en kent pieken van ruim 1.000 meter hoog. U mag hier zeker niet aan voorbij gaan zonder naar de top te gaan, u kunt naar boven lopen of kiezen voor de kabelbaan of een bus. Als u gaat lopen moet u wel rekening houden met 3.878 traptreden.

 

Huangshi village

 

Tianmen Mountain

Dit is een activiteit voor de avonturiers, een glazen hangbrug van ruim 400 meter lang. Hangend tussen de gigantische bergtoppen geeft het de meeste mensen rillingen om over de brug te lopen. De brug hangt zo’n 300 meter boven de grond en doordat hij van glas is, ziet u dat maar al te goed. Niets voor mensen met hoogtevrees!

 

tianmen mountain

 

Bailonglift

Opvallend is de lift zeker, hij is namelijk recht tegen één van de bergwanden aangebouwd en gaat 326 meter steil omhoog. De lift brengt u in 1 minuut en 32 seconden naar deze hoogte en vanaf daar heb je een prachtig uitziet. Alleen de lift is eigenlijk al een bezoekje waard, door de indrukwekkende techniek.  

 

bailonglift

 

Yuanjiajie Scenic Area

Het gedeelte van Yuanjiajie Scenic is voor velen misschien bekend, de makers van de film Avatar hebben zich hier namelijk laten inspireren. Het hele landschap ziet er buitenaards uit en de mist die er vaak hangt maakt dit nog een stapje erger. U kunt in dit gebied ook naar het dorpje Yuanjia gaan, waar u kunt meekijken in het dagelijks leven van de lokale bevolking.  Eén van de highlights in de omgeving die u niet mag overslaan.

 

yuanjiajie

 

De bereikbaarheid

 

Zhangjiajie ligt in het midden van China en is het makkelijkst per vliegtuig te bezoeken. U kunt vanaf vrijwel elke grote luchthaven in het land, rechtstreeks naar Zhangjiajie airport vliegen. Vanuit Beijing en Shanghai kost dit ongeveer 2,5 uur. U kunt er ook voor kiezen om met de nachttrein richting het natuurschoon te gaan. Dit is vaak een stuk goedkoper maar kost u vaak wel 12 á 13 uur. De meeste treinen komen niet helemaal tot Zhangjiajie maar naar Changsha, vanuit daar moet u nog ongeveer 4 á 5 uur per bus naar het eindpunt reizen.  De bezienswaardigheden in het gebied zijn makkelijk te bereiken met de pendelbus.

 

 

De beste reistijd

 

De lente of de herfst is de beste tijd om Zhangjiajie in China te bezoeken. In de wintermaanden is het hier extreem koud en ligt er vaak sneeuw. Tijdens de zomermaanden is het erg warm en dat maakt het klimmen en wandelen in dit prachtige gebied erg vermoeiend. Ook zijn er in juli en augustus enorm veel andere toeristen waardoor het overal erg druk is. De rijen voor bussen, liften andere attracties zijn daardoor erg lang.  In de lente is de temperatuur goed maar is het nog niet extreem warm en in de herfst is het droogseizoen dus hoef je niet op regenbuien te rekenen.

 

 

Entreekosten

 

Voor het Zhangjiajie national forest park geldt een vrij hoge entreeprijs van 248 Yuan, dit is wel een entreepas voor vier dagen. Er is geen andere entreepas beschikbaar, ook als u maar één dag in het park wilt besteden moet u deze pas aanschaffen. Het voordeel is dat de pendelbussen in het park inbegrepen zijn, u kunt deze dus gebruiken zoveel u wilt. De pas is persoonlijk gekoppeld door middel van uw vingerafdruk, u kunt dus niet een pas van iemand anders kopen. Tussen 1 december en eind februari is de entreeprijs 124 Yuan maar door de kou en sneeuw zijn veel plekken dan onbereikbaar.  

 

 

 

Overnachten in het park

 

U kunt overnachten in het dorp Zhangjiajie maar ook dichterbij de ingang van het nationale park. Hiervoor geldt, hoe dichterbij u overnacht, hoe duurder de overnachting zal worden. Slapen bij één van de hoogtepunten in China is niet goedkoop. Het is daarom aan te raden te overnachten in het dorp en tijdens de dagen dat u op pad gaat gewoon met de bus naar de ingang te reizen.  Zeker tijdens het hoogseizoen (mei t/m augustus) kan het hier erg druk zijn en is het nodig om op tijd te boeken. Een overnachting kun je al regelen voor €20 tot €30 euro voor twee personen.

 

 

 

Visum China

 

Voor een reis naar China heeft u een visum nodig. Gelukkig is deze heel makkelijk aan te vragen en dit kan volledig online. Op deze pagina kunt u uw visum aanvragen!

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy