Vliegtickets

Vietnam is een land in het zuidoostelijk deel van Azië met zo’n 90 miljoen inwoners. Het land Vietnam is wat ons betreft een van de mooiste bestemmingen ter wereld. Vietnam heeft eigenlijk alles voor een geweldige rondreis of backpacktrip. Het land heeft een enorm lange kustlijn waaraan u vele schitterende stranden en bijzondere baaien zoals de wereldberoemde Halong Bay kunt vinden. Ook het binnenland van Vietnam is prachtig en zeer divers met onder andere jungles, rijstterrassen en berggebieden. Verder heeft het land een aantal hele levendige en mooie steden zoals Hanoi, Hue, Hoi An en Ho Chi Minh stad. Vietnam is voor vele bezoekers een onderdeel van een backpackreis door Zuidoost-Azië maar er kiezen ook steeds meer mensen voor een reis die alleen de verschillende delen van Vietnam aandoet. Er is in Vietnam dan ook voldoende te zien om je een aantal maanden uitstekend te vermaken. Hoewel een heel klein aantal avonturiers te voet, met de fiets of met de auto naar Vietnam reist, is het vliegtuig natuurlijk de meest gebruikte en makkelijkste manier om in Vietnam te komen. Het land heeft prima vliegverbindingen met Europa en de vluchten zijn meestal niet al te duur. Hierdoor is Vietnam ook een uitstekend startpunt voor een reis door andere landen in Zuidoost-Azië. Op deze pagina vertellen we meer over vliegen naar Vietnam.

 

 

Bestemmingen en vliegvelden

 

Vietnam is een behoorlijk uitgestrekt land en de populaire bestemmingen liggen verspreid door het hele land. Zo liggen de steden Hoi An en Hue in het midden van het land terwijl Halong Bay, Hanoi en de schitterende bergen van Sapa juist in het noorden van het land liggen. In het zuiden van het land vindt u dan weer must-sees als de rijstvelden van de Mekong Delta en de grootste stad van het land Ho Chi Minh stad. Het feit dat de populaire bestemmingen in Vietnam vrij verspreid liggen zorgt dat een rondreis de beste optie is om alles te zien. Vanuit Europa zijn er twee mogelijke beginpunten van uw reis door Vietnam: Hanoi en Ho Chi Minh stad. Deze twee steden hebben namelijk een internationale luchthaven met goede verbindingen met Europa. Het internationale vliegveld van Hanoi heet Noi Bai en bestaat al sinds 1932. Het vliegveld ligt iets minder dan 30 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Vietnam en heeft uitstekende verbindingen naar de stad. Het vliegveld van Ho Chi Minh stad heet Tan Son Nhat en is met ruim 35 miljoen jaarlijkse passagiers de grootste luchthaven van Vietnam. Het vliegveld ligt slechts 7 kilometer van het centrum van de stad en is omringd door gebouwen. Door deze ligging kan het vliegveld niet verder uitbreiden en is een nieuwe internationale luchthaven wat verder buiten de stad in aanbouw. Dit vliegveld gaat Long Thanh heten en moet rond 2020 in gebruik worden genomen. Dit nieuwe vliegveld moet het makkelijker maken de toenemende stroom toeristen naar het prachtige Vietnam te vervoeren. Zoals u inmiddels weet ligt Hanoi in het noorden en Ho Chi Minh stad in het zuiden van het land. Dit maakt de ligging van de twee luchthavens vrij gunstig voor een reis door Vietnam. Veel mensen kiezen ervoor om vanuit Europa naar het ene vliegveld te vliegen om uiteindelijk na een mooie reis vanaf het andere vliegveld Vietnam te verlaten. Het is helaas nog niet mogelijk om rechtstreeks naar Vietnam te vliegen vanuit Nederland. U heeft een tussenstop nodig en deze vindt vaak plaats in Moskou, Dubai of Singapore. Vanuit andere Europese steden zoals Parijs en Düsseldorf kunt u wel zonder tussenlanding naar Vietnam vliegen. Als u dat prettig lijkt kunt u dus ook naar de opties voor vliegen vanuit deze plaatsen kijken. Als u ook door andere landen in Azië wilt reizen kunt u uiteraard ook vanaf daar naar Vietnam vliegen. Er zijn uitstekende verbindingen met landen als Thailand, China en Indonesië.

 

 

Binnenlandse vluchten

 

Vietnam heeft iedere reiziger enorm veel te bieden maar het land is zoals eerder gezegd wel behoorlijk uitgestrekt. Als u niet lang in Vietnam bent maar wel een groot aantal hoogtepunten in korte tijd wilt zien, kan het handig zijn een aantal binnenlandse vluchten te boeken. Er zijn vliegvelden in eigenlijk ieder deel van het land en zo kunt u snel door Vietnam reizen. Vanaf een paar tientjes kunt u vaak al een binnenlandse vlucht boeken. Een veel gemaakte binnenlandse vlucht is die van Hanoi naar Hue of Da Nang. Vanaf hier kunt u het historische pareltje Hoi An en een paar prachtige stranden bezoeken om vervolgens weer door te vliegen naar Ho Chi Minh stad. Op deze manier kunt u wanneer u bijvoorbeeld maar twee weken in Vietnam bent toch een hoop meekrijgen van het prachtige land. Een binnenlandse vlucht is een snel en niet al te duur alternatief voor lange reizen door Vietnam met de trein, bus, motor of scooter. Als u wel lange tijd in Vietnam bent is het reizen met een van deze vervoersmiddelen natuurlijk wel leuk omdat u dan veel meer van het land meekrijgt.

 

 

De goedkoopste tickets vinden

 

Veel mensen besteden behoorlijk wat tijd aan het zoeken van de goedkoopste vliegtickets. U wilt natuurlijk wel zo voordelig mogelijk naar en door Vietnam vliegen. Voor zowel binnenlandse vluchten als de tickets naar Vietnam is Skyscanner een hele goede website. U vergelijkt hier snel en eenvoudig de prijzen van verschillende aanbieders. Ook WTC en Cheaptickets zijn prima vergelijkingssites. Tix.nl is een andere wat minder bekende site waar u ook uitstekend terecht kunt voor tickets naar Vietnam. Over het algemeen verschillend de prijzen op deze verschillende websites niet heel veel van elkaar. Het is handig om niet vast te zitten aan exacte data wanneer u de goedkoopste vliegtickets wilt vinden. Een dag eerder of later vliegen kan soms honderden euro’s schelen. Ook is het handig om flexibel te zijn in het vliegveld waarvan u vertrekt. Het kan soms een hoop schelen als u vanaf Brussel of Frankfurt vliegt in plaats vanaf Schiphol.  Een andere algemene tip voor de scherpste prijzen is om uw vliegtickets niet in het weekend te boeken. Het beste moment om goedkoop tickets te boeken schijnt op een dinsdagmiddag te zijn tussen de 2 en 6 maanden voor vertrek.

Wanneer u de goedkoopste tickets heeft gevonden en geboekt, kunt u met de voorbereidingen op uw reis naar Vietnam beginnen. U kunt elders op deze site alle benodigde informatie vinden, ook over het voordelig regelen van een visum dat u nodig heeft voor een reis naar Vietnam. We wensen u alvast een goede reis en heel veel plezier in dit prachtige land!

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy