Overnachten

Een backpackreis is zeker onder jongeren de laatste jaren een enorm populaire manier van reis. Veel reizen gaan naar Thailand, China of Zuid-Amerikaanse landen. Het land Vietnam is een snel opkomende bestemming in Zuidoost-Azië onder deze backpackers. Vietnam heeft dan ook eigenlijk alles te bieden wat de backpackers zoeken. Een aantal mooie en bruisende steden zoals Hoi An, Hue, Hanoi en Ho Chi Minh stad. Maar ook schitterende en rustige berggebieden en wilde jungles zijn er in Vietnam te vinden. Daarnaast heeft het land een rijke cultuur en historie en een enorm lange kustlijn met prachtige baaien en stranden. Eigenlijk heeft Vietnam alles te bieden voor een maandenlange backpackreis zonder een moment van verveling.

Bij een lange reis door dit mooie land horen natuurlijk prettige overnachtingen. Er zijn in Vietnam enorm veel goede overnachtingsmogelijkheden voor alle soorten reizigers. U hoeft u dus geen zorgen te maken dat u geen geschikt overnachtingsadres weet te vinden in de meeste gebieden van dit land. Een paar weken vakantie in een heerlijk hotel aan de kust of van hostel naar hostel tijdens een backpackreis, in Vietnam zijn er mogelijkheden te over. Maar er zijn ook volop mogelijkheden voor hele bijzondere overnachtingen zoals een verblijf bij een authentieke stam of een romantische suite op een haast onbewoond eiland. Op deze pagina gaan we het over de verschillende overnachtingsmogelijkheden in Vietnam hebben. Eerst zullen we de goedkopere overnachtingen in bijvoorbeeld hostels bespreken. Daarna de duurdere overnachtingen en de bijzondere overnachtingen in Vietnam. Tenslotte gaan we in op de prijzen en het boeken van de overnachtingen.

 

 

Goedkope overnachtingen

 

Wanneer u al meer informatie hebt opgezocht over Vietnam, bijvoorbeeld op deze website, zult u weten dat de prijzen in Vietnam over het algemeen behoorlijk laag zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor overnachtingen. Er zijn eigenlijk door het hele land overnachtingsadressen te vinden waar u voor omgerekend minder dan 5 euro per nacht kunt verblijven. Wanneer u voor de laagste prijs gaat zult u op een gedeelde slaapzaal terecht komen maar dit is een leuke manier om andere reizigers tegen te komen. Vooral backpackers en mensen die op budgetvakantie naar Vietnam gaan zullen gebruik maken van deze goedkoopste overnachtingen. De meeste voordelige overnachtingsadressen die u in Vietnam kunt vinden zijn hostels. Het hostel is dan ook verreweg het meest populaire en bekende overnachtingsadres onder backpackers. Er zijn in alle delen van Vietnam volop hostels te vinden en de kwaliteit van de hostels is over het algemeen behoorlijk goed. Het van tevoren boeken van een hostel is over het algemeen niet nodig doordat het aanbod aan hostels zo groot is. Zeker in de wat meer toeristische delen van Vietnam zit er bij wijze van spreken op iedere hoek van de straat een hostel. Wanneer u in het hostel bent aangekomen is een goede tip om eerst te kijken of uw kamer aan de bij boeken beloofde voorwaarden voldoet. Het komt namelijk regelmatig voor dat ondanks toezeggingen geen stopcontact, airco of warm water op uw kamer aanwezig is. Als u hier zeker van wilt zijn is het daarom verstandig eerst de kamer te controleren voor u de kamer accepteert.

Als u voor goedkope overnachtingen gaat is hostel Vietnam dus vaak een goede optie maar ook het guesthouse is behoorlijk populair. Een overnachting in het guesthouse is vaak zelfs nog wat goedkoper dan een nacht in een hostel. Het verschil tussen een hostel en een guesthouse is dat het guesthouse niet alleen bedoeld is voor verhuur. U slaapt bij mensen thuis die een kamer of meerdere kamers overhebben en deze verhuren. Het leuke aan verblijven in een guesthouse is dat u in contact komt met de Vietnamezen. Vaak verblijft u bij hele vriendelijke mensen die u graag meer over het land en hun leven vertellen. Dit maakt het overnachten in een guesthouse een leuke manier om meer over de Vietnamese cultuur te weten te komen terwijl u ook nog eens een voordelige overnachting hebt.

 

 

Duurdere overnachtingen en hotels

 

Natuurlijk zijn er ook mensen die graag een wat luxere overnachting in Vietnam willen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u er een paar weken met het gezin op vakantie gaat of omdat u tijdens uw backpackreis weleens een paar nachten wat luxer wilt overnachten. De meest gebruikte plek voor een wat luxere overnachting is natuurlijk ook in Vietnam het hotel. Er zijn door heel het land goede hotels te vinden in verschillende prijscategorieën. Hotels zijn over het algemeen wat duurder dan hostels en guesthouses maar dit betekent niet dat de kwaliteit altijd veel beter is. Het is bij het boeken van een hotel dan ook aan te raden om eerst een aantal recensies te bekijken voor u besluit een hotel te boeken. Dit is sowieso handig omdat er door heel het land ook een aantal hele goede hotels te vinden zijn met een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Als u deze hotels weet te vinden kunt u voor weinig geld heerlijke luxe overnachtingen boeken. De prijzen van hotels zijn namelijk altijd een stuk lager dan u in Europa gewend bent en hierdoor zijn luxere hotels voor iedereen betaalbaar. Wij vinden het dan ook een echte aanrader voor iedere backpacker om na een paar weken in een slaapzaal in een hostel eens een eigen kamer in een hotel te boeken. U kunt dan heerlijk douchen onder uw eigen douche en lekker uitrusten in een groot en zacht bed zonder geluiden van kamergenoten. En zo’n luxe overnachting kost maar een paar euro meer dan u normaal zou betalen voor een hostelovernachting. Na zo’n luxe overnachting kunt u weer een paar weken vooruit en met frisse moed de slaapzalen van de volgende hostels betreden.

 

 

Bijzondere overnachtingen Vietnam

 

Na een lange vlucht wilt u natuurlijk direct lekker uit kunnen rusten in een goed bed. Daarom hebben wij bij deze bijzondere overnachtingen ook twee mogelijkheden in Hanoi en Ho Chi Minh stad opgenomen. In deze steden komen verreweg de meeste Europese reizigers namelijk aan wanneer ze naar Vietnam reizen. In de hoofdstad Hanoi is het Chien Hostel wat ons betreft een van de beste overnachtingsmogelijkheden. Dit hostel heeft goede bedden, schone kamers, lekkere douches en een fantastisch dakterras waar u elk uur gratis bier kunt krijgen. Ook is het personeel erg vriendelijk en kunt u hier al voor minder dan 5 euro in de slaapzaal overnachten en betaalt u voor een tweepersoonskamer slechts 15 euro per nacht. Als u wat meer te besteden heeft is het Serene Boutique hotel in het centrum van de Vietnamese hoofdstad een echte aanrader. Voor een tweepersoonskamer betaalt u in dit hotel meestal tussen de 40 en de 50 euro. In Ho Chi Minh stad is het Della Boutique hotel een soortgelijk hotel. Hier kunt u echter ook kiezen voor een bed in de luxe slaapzaal. Hier betaalt u omgerekend zo’n 12 euro voor en het is een heel stuk comfortabeler dan de meeste slaapzalen die u in Vietnam zult tegenkomen. Voor de echte budgetreizigers en backpackers is het Sigooing Hostel een echte aanrader in Ho Chi Minh stad.

Een hele bijzondere manier om te overnachten in Vietnam zijn de zogeheten homestays. Dit zijn net als de guesthouses overnachtingen bij mensen thuis maar in het geval van de homestay is het toch net wat bijzonderder. U verblijft tijdens een homestay namelijk niet bij de ‘reguliere’ Vietnamese bevolking maar bij een van de oude stammen die nog op de authentieke manier leven. U vindt homestays eigenlijk door heel het land maar het meest populair is een homestay bij een van de bergvolkeren in het noorden van Vietnam. Wat ons betreft moet u een dergelijke homestay zeker eens meegemaakt hebben tijdens uw reis door Vietnam.

Vietnam heeft een enorm lange kustlijn met de mooiste stranden en baaien. Tijdens uw reis door Vietnam is het overnachten aan een van de mooie stranden dan ook een geweldige aanrader. De bungalows aan het strand op het eiland van Phu Quoc zijn een van de mooiste mogelijkheden om dit te doen. Op deze paradijselijke plek met uitzicht helderblauwe zee zult u waarschijnlijk weken willen blijven. Andere bijzondere overnachtingsmogelijkheden zijn een tent aan het schilderachtige Lakmeer en een overnachting op een boot in een van de prachtige baaien.

 

 

 

Prijzen en boeken overnachtingen

 

De prijzen van de voordeligste overnachtingen beginnen omgerekend al rond de 3 euro. Dit gaat dan om hostels en guesthouses in de minder toeristische gebieden van Vietnam. In de grote steden en bij populaire bezienswaardigheden als Halong Bay lopen ook de prijzen voor deze accommodaties al snel op tot omgerekend zo’n 10 euro. Door het hele land heen kunt u voor omgerekend gemiddeld 5 à 6 euro overnachtingen boeken, dit is wel het minimale dagelijkse bedrag dat u in moet calculeren voor overnachtingen als u een backpackreis door Vietnam gaat maken. Als u soms iets meer luxe wilt of wat vaker op een privékamer wilt slapen gaat u richting de 10 euro per persoon per nacht.  Over de hele linie kunnen we wel zeggen dat guesthouses vaak net iets goedkoper zijn dan hostels. U heeft hierbij echter wel vaak minder faciliteiten zoals Wi-Fi en stopcontacten tot u beschikking. In de hostels ligt u voor de laagste prijs op een gedeelde slaapzaal. Een private room voor twee personen kost vaak omgerekend een euro of 10 per persoon oftewel 20 euro per kamer. In de wat goedkopere hotels kunt u voor een soortgelijk bedrag vaak een tweepersoonskamer boeken. Een mooie kamer in de wat duurdere en luxere hotels kosten vaak rond de 40 euro per nacht. Voor deze prijs heeft u een prachtige kamer die van alle gemakken voorzien is. Ook een bijzondere overnachting zoals de bungalow aan het strand van Phu Quoc is voordeliger dan u zult verwachten. Voor een euro of 30 boekt u een heerlijke overnachtingen in een dergelijke bungalow.

Het lijkt misschien een beetje raar en het is voor veel Nederlanders ook ietwat onnatuurlijk maar afdingen is in Vietnam de normaalste zaak van de wereld. In een luxehotel met vaste prijzen is het natuurlijk niet gebruikelijk maar in een hostel of guesthouse valt er over de prijs vaak wel te onderhandelen. Zeker als u langere tijd op hetzelfde adres verblijft kunt u vaak wel een groot deel van de prijs afdingen. Het handigst is om dit ter plaatse te doen en niet via de mail of telefoon voordat u gaat boeken. Het is wat ons betreft sowieso niet echt nodig om van tevoren overnachtingen te boeken. Er is bijna altijd nog wel een plaatsje vrij en het grote aanbod aan hostels, guesthouses en hotels maakt van tevoren boeken een overbodige moeite. Het kan wel handig zijn om uw eerste nacht of nachten in Vietnam alvast vanuit Nederland te boeken zodat u na een lange reis direct ergens terecht kunt. Voor bijzondere overnachtingen zoals de homestays geldt ook dat het handig is om dit een paar dagen van tevoren vast te laten leggen. Vaak kunt u dit soort overnachtingen bij het plaatselijke reisbureau boeken. Ook als u voor een vakantie met het gezin naar Vietnam gaat kunt u natuurlijk prima alvast de hotelovernachtingen vastleggen. Met de reguliere boekingswebsites als booking.com kunt u een groot deel van de overnachtingsmogelijkheden in Vietnam gewoon vinden en boeken. Als u langere tijd gaat backpacken door Vietnam geeft het niet vastleggen van overnachtingen juist een enorme vrijheid. U kunt dan namelijk zelf bepalen of u doorreist of nog wat langer op dezelfde plek wilt blijven. Alles bij elkaar is er qua overnachtingen in Vietnam heel veel mogelijkheden. Er zijn goede overnachtingsadressen in alle soorten en prijsklassen en over het boeken hoe u niet bezorgd te zijn: u kunt bijna altijd ergens terecht.

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy