U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visa voor Vietnam aanvragen. De kosten bedragen v.a € 39,95 - afhankelijk van het type reisdocument en kunnen worden voldaan met iDeal, PayPal, Mistercash/Bancontact of een Creditcard.

 

Reizen door Vietnam

Hoe wordt een reis door Vietnam nou aangepakt? Vanaf Amsterdam vliegt u nooit direct naar dit land. In ons geval begon de reis in Kuala Lumpur, de meest logische oplossing vanuit het kikker landje. Sommige backpackers beginnen echter niet in Vietnam, waarom is nog onduidelijk, dus die zullen vast andere opties hebben.

 

Route door Vietnam  bepalen op seizoen

Het is verstandig om te kijken wanneer u vertrekt naar Vietnam. Het zuiden van Vietnam ligt een stuk dichter bij de evenaar waardoor de tempratuur minder verschilt gedurende het jaar. Het noorden ligt er, logischerwijs, een stuk verder vandaan waardoor de tempraturen erg verschillen. Vooral in de bergen is het erg koud. Het regenseizoen in het noorden begint in maart en in het zuiden twee maanden later. De beste maanden om naar het noorden te reizen zijn in december en maart. Vooral bij het bezoeken van Sapa is dit best wel belangrijk. Waar u in de goede maanden en prachtig uitzicht hebt over de vallei is het zicht in de slechte maanden niet verder dan 3 maanden. 

 

De schitterende natuur van Vietnam

 

Vliegveld

Vietnam heeft meerdere vliegvelden, maar niet alle vliegvelden zijn beschikbaar voor buitenlanders. Dit komt omdat er op die vliegvelden geen immigratie afdeling gestationeerd zit. Het advies van E-visum service is dan ook om of naar Hanoi te vliegen of naar Saigon(Ho-Chi-Minh City).

Maar begint het dan vanaf het Noorden of vanaf het Zuiden? Dat verschilt per seizoen, maar het is natuurlijk ook afhankelijk of na deze trip nog een ander land wilt bezoeken. Het zuidelijke deel grenst namelijk tegen Cambodja aan en het Noordelijke deel tegen China en Laos.

De tempratuur verschilt bijzonder veel. Zo was het in het Noorden in de bergen 8 graden celcius en 2 weken later in het zuiden ruim 31 graden.  U kunt u wel voorstellen dat je hier niet echt op kan voorbereiden, maar het scheelt dat een dikke jas van The North face rond de 15 euro kost wanneer u een beetje kunt afdingen.

 

Busverkeer

Eenmaal aangekomen in het land gaat de reis beginnen. Het land lijkt niet groot, maar vergis u niet: Van noord naar zuid duurt ongeveer 35 bus-uren, al dan niet langer. Er zijn een paar busmaatschappijen die volledige tickets aanbieden, waarbij je van stad naar stad kan gaan. 

Er zijn een aantal reissites die afraden om met een bus te gaan. Dit is erg begrijpelijk, want het gaat hier niet om Nederlandse snelwegen Ook zijn de verkeersregels gebaseerd op lef hebben. Elk jaar horen wij op het nieuws dat er een busongeluk is gebeurd en dat verbaasd mij niets. Echter is het een hele fijne manier van reizen, in ons geval erg veilig en ook nog eens goedkoop. Daarnaast is het een leuke manier om Vietnam te zien.

Andere opties zijn het nemen van de trein of vliegtuig. Beide zijn erg duur alleen. Daarnaast duurt de trein vaak langer, stopt het niet overal en worden ook daar vraagtekens gezet bij de veiligheid. Voor de echte waaghalzen zijn er ook motoren te huur. U kunt dan uw backpack afgeven en van punt A naar B reizen. De organisatie brengt dan uw spullen met de auto naar een nader te bepalen locatie.  

Het Busverkeer in Vietnam

Visum Vietnam

Een bezoek aan Vietnam is zeker aan te raden. Dit land zit vol met historie.  

U moet zeker niet wachten om op reis naar dit bijzondere land te gaan! Naast het regelen van uw reis moet u ook bepaalde reisdocumenten in orde maken, zoals het paspoort en het Vietnam visum.

 

Visum Vietnam aanvragen?

Tegenwoordig hoeft u voor het Vietnam visum niet meer naar de ambassade te gaan. Visum Vietnam aanvragen? De aanvraag voor dit visum kan op Evisumservice.nl online en geheel in het Nederlands. Na de aanvraag van het visum ontvangt u het binnen enkele dagen in uw mail.

 

Kosten Vietnam Visum

De kosten voor een Vietnam Visum bedragen bij Evisumservice.nl 20,95 euro. Voor de betaling aan Evisum Service heeft u trouwens helemaal geen creditcard nodig. U kunt ook met Paypal, iDEAL of Mistercash/Bancontact betalen. Dat komt goed van pas als u niet over een creditcard beschikt. Natuurlijk zijn al onze betaalmethoden betrouwbaar, zodat er niets kan misgaan bij de betaling. Vraag nu het visum Vietnam aan!

December 15, 2016
« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy