U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visa voor Vietnam aanvragen. De kosten bedragen v.a € 39,95 - afhankelijk van het type reisdocument en kunnen worden voldaan met iDeal, PayPal, Mistercash/Bancontact of een Creditcard.

 

Ontdek de afgelegen Con Dao Eilanden van Vietnam

Ten zuiden van het Vietnamese vaste land liggen de idyllische Con Dao eilanden. Hier vindt je een rustgevende omgeving om bij te komen van het energieke land met de megasteden.

Decennia lang werden de eilanden door de Fransen en Amerikanen als gevangenis gebruikt waar criminelen en anti-regime activisten werden vast gehouden. Meerdere van deze gevangenissen kunnen bezocht worden. Naast deze gevangenissen beschikt Con Dao ook over prachtige stranden een koraalriffen waar je als toerist kan snorkelen. Ook is het eiland een Nationaal Park waar je wandeltochten kan maken naar de afgelegen baaien.

Uitzicht over de Con Dao Eilanden

Begin de dag goed

In de ochtend kan je de kleine hoofdstad van het eiland ontdekken. Omdat er nauwelijks verkeer is kan dit makkelijk te voet. Con Dao Town heeft maar een paar stoplichten, die niet werken en één tankstation. Dit is een groot verschil ten opzichten van het Vietnamese vasteland.

Je begint de ochtend met een wandeling langs de promenade van de stad. Aan de ene kant zie je turquoisekleurige oceaan en aan de andere kant vindt je gebouwen uit de tijd van de Franse kolonisten. Ook kom je langs Con Son Market, waar je kunt ontbijten en de plaatselijke gerechten kan proberen. Behalve de mogelijkheid om op de markt te ontbijten zijn er ook cafés waar je op een terras heerlijk Vietnamese koffie kan drinken.

De Baai van de Con Dao Eilanden

 

Ontdek de geschiedenis van het eiland

Om een idee te krijgen wat er allemaal op de eilanden is gebeurd, kan je een bezoek brengen aan het moderne Con Son Museum. Con Doa zijn belangrijke eilanden voor schildpadden. Hier leggen ze namelijk hun eieren. Ook waren er concentratie kampen te vinden. Met een toer door het museum zie je hoe het er vroeger aan toe ging.

Niet zo heel lang geleden waren er 11 gevangenissen. De grootste was Phu Hai waar politieke rebellen en criminelen gevangen werden gehouden. In de tijd dat de Fransen er de baas waren werden deze gevangen met zijn vele naakt opgesloten. Vandaag ter dag vindt je paspoppen in plaats van gevangenen. De meest beruchte criminelen werden apart gehouden en op wrede manier behandeld. Meer dan 20.000 gevangenen vonden op Con Doa de dood.

Tot rust komen op het strand

Wanneer je uit het museum komt is het tijd om bij te komen op de vele stranden van Con Dao. Met een van de vele scooters die je op de eilanden kunt huren is het heel makkelijk om naar het noorden van Con Son te rijden. Hier vind je authentieke vissershuisjes en granieten heuvels. Als je honger hebt kan je wat te eten halen bij een verse vis tent langs de kust. 

Op de weg terug kan je een kijkje nemen bij het uber-luxe Six Senses resort (waar Brad en Angelina in 2011 verbleven). Ook is het mogelijk om hier te lunchen of te dineren.

Bootjes in Con Dao

 

Het beste van de onderwaterwereld

De beste koraalriffen van Vietnam vind je bij de Con Dao eilanden. Hier vind je een combinatie van zacht en hard koraal. Ook zijn er een aantal wrakken die je onderwater kan bezichtigen. Een variatie van verschillende vissen en schildpadden kan je verwachten als je gaat duiken. Van januari tot en met juni is de beste tijd om te gaan duiken in Vietnam.

Ga je binnenkort op vakantie naar Vietnam en wil je tot rust komen op een tropisch eiland? Of ben je nog in de oriënterende fase? Dan zijn de Con Dao eilanden misschien iets voor jouw. Houdt er wel rekening mee dat je een visum Vietnam nodig hebt om het land binnen te komen.

 

 

Bent u van plan om naar Vietnam te reizen? Vergeet dan niet uw visum aan te vragen via Evisumservice!

April 05, 2017
« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy