« Terug

Vliegtickets China

Het land in Azië kent maar liefst 234 luchthavens over het grote gebied verspreidt. Er zijn voldoende mogelijkheden om naar China te vliegen. Hier vindt u alles over het kopen van vliegtickets, welke luchthavens het meest worden gebruikt en wat de beste reistijd is om naar het land te gaan. Daarna volgen nog wat algemene tips over het vliegen naar China.

 

 

Luchthavens

 

De drie grootste luchthavens zijn Beijing, Shanghai en Hong Kong. Hong Kong is een autonome regio in het land en valt daarom officieel niet onder China maar het is wel een goede manier om een rondreis door het land te beginnen. Per luchthaven is een indicatie gegeven van een prijs in het hoog- en laagseizoen met of zonder overstap. Aan de hand van die prijzen kunt u kijken of u een goede deal heeft gevonden of niet. Ziet u een China vliegticket waarvan de prijs lager is dan de hieronder gegeven indicatie? Meteen boeken!

 

vliegtickets china

 

Beijing

Er zijn meerder luchthavens in de hoofdstad van het land maar de belangrijkste is Beijing International Airport. Op deze luchthaven komt u hoogstwaarschijnlijk aan wanneer u vanuit Nederland vliegt. Vliegen vanuit Nederland kost ongeveer 10 uur en kan zonder overstap.

Maatschappijen die op dit traject vliegen: KLM, China Southern en Xiamen Air

Prijs hoogseizoen direct:€800 – 1.000 euro – Prijs hoogseizoen met overstap: € 350 – 500 euro

Prijs laagseizoen direct:€450 – 500 euro - Prijs laagseizoen met overstap: €350 – 400 euro

 

vliegtickets china

 

Shanghai

Pudong Airport is de internationale luchthaven van Shanghai. Hier komen alle vluchten vanuit Europa aan en kunt u binnen een halfuur in het centrum van de stad staan. De luchthaven is modern en vrijwel alles is in het Engels aangegeven.

Maatschappijen die op dit traject vliegen: KLM, China Southern en China Eastern

Prijs hoogseizoen direct:€800 – 1.000 euro – Prijs hoogseizoen met overstap: € 450 – 600 euro

Prijs laagseizoen direct:€500 –600 euro - Prijs laagseizoen met overstap: €400 – 500 euro

 

Hong Kong

De stadstaat in het zuiden van China wat een autonome regio is, wordt toch ook veelal gebruikt om naar het land te reizen. U kunt vanuit hier makkelijk met de trein of bus het binnenland in en de rest van het land verkennen. Ook wordt het steeds vaker gebruikt als een bestemming voor een toffe stedentrip.

Maatschappijen die op dit traject vliegen: KLM en Cathway Pacific

Prijs hoogseizoen direct:€1.000 – 1.200 euro – Prijs hoogseizoen met overstap: € 600 –800 euro

Prijs laagseizoen direct:€500 –6500 euro - Prijs laagseizoen met overstap: €350 – 400 euro

 

 

Hoe boekt u vliegtickets?

 

Er zijn meerdere opties om vliegtickets te boeken; u kunt ze zelf rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij boeken, via een reisbureau of u kunt een georganiseerde reis boeken. Bij een georganiseerde reis zitten de vliegtickets er namelijk vaak al bij in. Het reisbureau wat zo’n reis boekt heeft vaak een samenwerking met een luchtvaartmaatschappij en kan daardoor voor een goede prijs een vliegtickets boeken. Als u het via een reisbureau doet die alleen de vliegtickets regelen dan zal dit vaak juist extra kosten opleveren. Wilt u alleen vliegtickets boeken? Dan kunt u dit het beste rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij zelf doen. Dit is de voordeligste optie en dit kan tegenwoordig ook bij Chinese maatschappijen gewoon online.

Als u de tickets gaat boeken dan kunt u dit het beste zo lang mogelijk van te voren doen. Dan is de prijs namelijk het laagst. Hoe langer u wacht hoe duurder de tickets over het algemeen worden.

 

 

Beste reistijd

 

Laagseizoen van november tot februari is de beste reistijd als het gaat om vliegtickets boeken. U kunt dan namelijk goedkope tickets scoren die ook nog eens gunstige vliegtijden hebben. Als u in november tot februari ook binnenlandse vluchten wilt boeken dan bent u ook goedkoop uit omdat de vluchten vaak niet vol zitten. Wilt u meer informatie over de beste reistijd op basis van het klimaat? Dan kunt u hier alles over het klimaat in China vinden.

 

 

Tips

 

Het is fijn om een nachtvlucht te hebben naar het oosten, zodat u een jetlag kunt vermijden. Door het tijdsverschil met China kunt u tijdens een nachtvlucht zo veel mogelijk slapen en zo het grootste probleem van een jetlag voorkomen. Verder is het goed om een dekentje en een kussentje mee te nemen, hierdoor zal het slapen in het vliegtuig comfortabeler worden. Een andere tip is om de prijzen van vliegtickets goed in de gaten te houden. Soms kan het zijn dat de tickets ’s nachts goedkoper zijn en op feestdagen kan dit ook het geval zijn. Als u flexibel bent met reisdagen, zult u de voordeligste prijzen kunnen boeken.

 

 

Visum China

 

Om dit land binnen te komen moet u in het bezit zijn van een visum. Gelukkig kunt u deze erg makkelijk en snel aanvragen via de website Evisumservice.nl/visum-china/. Zodra u dit heeft gedaan staat er niks meer in de weg voor een prachtige reis naar China!

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy