« Terug

China Internet

Een leuke reis naar China wilt u natuurlijk graag met de wereld delen. Het sturen van een mooie foto of een berichtje dat u goed bent aangekomen via uw mobiele telefoon lijkt vanzelfsprekend maar hier is dat toch iets anders. Helaas rekenen veel Nederlandse providers namelijk extreem hoge prijzen voor het bellen en sms’en in het land. Het internetten via het netwerk is nog duurder en vaak niet te betalen. Maar wat is de beste optie en waar moet u op letten tijdens het online gaan?

 

 

4G-netwerk

 

Mocht u een lange tijd blijven en echt een goede verbinding en internet in China willen hebben, dan is de beste oplossing om een Chinese simkaart te kopen. Hierdoor kunt u beter online blijven zonder extreem hoge kosten. U krijgt dan alleen ook wel een Chinees telefoonnummer.

Er zijn twee grote providers: China Mobile en China Unicom. Het is afhankelijk waar uw reis naartoe gaat voor welke u het beste kunt kiezen. China Mobile heeft namelijk een goed bereik in afgelegen gebieden en dat kan handig zijn in de binnenlanden. Maar Unicom heeft weer een beter netwerk in de grote steden. Zij hebben ook dezelfde standaarden als Europa qua snelheid van de verbindingen. Een prepaid simkaart kost vaak 50 of 100 Yuan (€5 tot 10 euro) en kunt u makkelijk in kleine supermarkten en winkeltjes opwaarderen.

 

4g netwerk china

 

Wi-Fi

 

Het 4G-netwerk mag dan gecompliceerd zijn, gelukkig gaat het met de Wi-Fi punten in China steeds beter. Vrijwel ieder hotel in de grote stad heeft een goede (gratis) verbinding waarmee u makkelijk in contact kunt blijven met het thuisfront. Verder zijn er enkele internationale cafés en restaurants in de grote steden waar u ook gebruik kunt maken van het openbare Wi-Fi netwerk zoals Mac Donalds en Starbucks. Maar toch moet u ook met deze verbinding goed opletten want er is namelijk censuur op alle Wi-Fi en 4G-netwerken in het land. Hoe verder u naar het binnenland reist, hoe minder de verbindingen zullen zijn. U kunt dan niet rekenen op de Wi-Fi snelheden die wij in Nederland en Europa gewend zijn. China internet werkt dus het beste via Wi-Fi.

 

wifi in china

 

Censuur

 

Het internetverkeer wordt nauwlettend in de gaten gehouden en er zijn een aantal websites en apps die dan ook niet gebruikt kunnen en mogen worden. Allereerst werkt WhatsApp niet, dit is geblokkeerd en kan alleen gebruikt worden als jouw telefoon een VPN verbinding heeft. Dit is dus geen mogelijkheid om in contact te blijven met het thuisfront. Ook Facebook, Twitter en Gmail zijn media die u niet makkelijk kunt bezoeken en gebruiken tijdens een reis door China. Er wordt daarom vaak aangeraden om gebruikt te maken van een eigen reisblog of van Skype. Skype is één van de weinige media die u wel gewoon kunt bezoeken zonder enige problemen. Wilt u wel op deze websites gaan, dan moet je een VPN netwerk hebben. Dit betekent dat de gegevens zijn afgeschermd en dat u dus vanuit een privé netwerk op internet kunt gaan. U moet dit aanschaffen bij een extern bedrijf en dat kost veel tijd en geld.

 

 

Visum China

 

Vergeet niet dat u een visum nodig heeft voor dit land! Wees goed voorbereid en vraag uw visum tijdig aan. Dit kan via onze website E visum Service. Zodra u dit heeft geregeld kunt u zorgeloos op reis.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy