« Terug

Tijdsverschil China

Een belangrijk verschil tussen Nederland en China is dat er tijdsverschil is. De tijd in China is anders dan in Nederland. Over de hele wereld zijn verschillende tijdzones en daarmee krijgt u te maken als u naar de Volksrepubliek reist. Het is daarvoor handig om van te voren informatie op te zoeken over het verschil en wat dit voor gevolgen heeft. U kunt al deze informatie hier vinden. Zo kunt u voorbereid op pad gaan en komt u niet voor verrassingen te staan.  

 

 

Tijdsverschil China

 

In Nederland hebben we de tijdzone +1 in de winter en +2 in de zomer. China is een immens groot land maar heeft wel dezelfde tijdzone. Het hele land valt namelijk onder +8 UTC. Dit betekent dat het in de zomer zes uur later is en in de winter zeven uur later in China. Het kent namelijk geen zomer- of wintertijd. Hierdoor ontstaat er een verschil van één uur en is  in de winter het verschil groter. De tijdzone waarin het land valt is China Standard Time (CST) en wij vallen onder Central European Summer Time (CEST) of Central European Winter Time (CEWT). Hoelaat is het in China? Dat verschilt dus in de zomer en winter.

 

tijdverschil china

 

Gunstige reistijden

 

Vliegen richting het oosten levert altijd een grotere jetlag op dan naar het westen. Als u richting Azië gaat zult u dus hoogstwaarschijnlijk altijd wel iets van het tijdsverschil merken. Het beste is om een nachtvlucht te nemen, die vertrekt rond 18:00 tot 20:00 vanuit Nederland. U arriveert dan de volgende dag vroeg in de ochtend in de Volksrepubliek. Het is dan de bedoeling dat u tijdens de vlucht voldoende slaapt zodat u geen hele nacht mist. Slapen in het vliegtuig kan zorgen voor minder problemen met een jetlag, hoe meer u slaapt hoe makkelijker u in het ritme van het land komt. Een normaal mens kan een tijdsverschil van maximaal één uur overbruggen zonder problemen. Het verschil zal dus altijd zorgen voor een gevoel van een jetlag in welk opzicht dan ook.  

 

beste reistijd chian

 

Tips tegen een jetlag

 

Tijdens een mooie reis door China wilt u niet graag een jetlag hebben, daarom vindt u hier een aantal tips om een jetlag tegen te gaan. Allereerst is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Een vlucht duurt vaak 10 tot 15 uur en gedurende deze vlucht moet u regelmatig bewegen. Hierdoor stimuleert u de bloedsomloop dat is goed voor ontspanning. Een algemene tip is dan ook om ontspannen op reis te gaan, dan gaat u vaak makkelijker mee in het ritme van de bestemming. Als u met veel stress op pad gaat, dan blijft uw hoofd het gevoel hebben dat u in Nederland bent. Een andere tip is om van te voren alle horloges en klokken alvast naar de nieuwe tijd te zetten. Hierdoor kunt u makkelijker wennen aan de nieuwe tijd. En verder is het echt af te raden om steeds te zeggen of denken ‘In Nederland is het nu 09:00 ’s morgens’. Hierdoor blijft u bezig met het tijdsverschil en dat is juist niet de bedoeling. U wilt bovenal een mooie reis maken en dat kan alleen zonder een vervelende jetlag.

 

Visum China

 

Voor dit land heeft u wel een visum nodig. Gelukkig is deze makkelijk te regelen! Vraag hier uw online visa China aan via onze website.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy