« Terug

Backpacken In China

U denkt niet meteen aan China als u wilt gaan backpacken, toch is het een goede backpackbestemming. Het land is oneindig groot maar de vervoersmiddelen zijn er ook ontelbaar. Het enige wat u nodig heeft is een avontuurlijke instelling en voldoende tijd om het land te ontdekken met een backpack op de rug. In deze complete gids vindt u alles over het reizen in China op deze manier.  

 

 

Waar moet je op letten?

 

Voor het reizen naar China heeft u een visum nodig, hiervoor is het nodig om een vliegticket te laten zien. Dit geldt als bewijs dat u het land weer voor de visumperiode is verlopen zult verlaten. U kunt dus niet helemaal op de bonnefooi naar de Volksrepubliek reizen. Ook kunt u ervoor kiezen om een transitvisum voor 72uur of 144 uur aanvragen. Met dit document kunt u tijdens een overstap in China het land betreden. U moet wel een vliegticket laten zien als bewijs en u mag de stad waar u landt niet verlaten. Een slimme optie om tijdens een backpacktrip in Azië een mooie plek in het land mee te pakken.

Voordat u uw backpack kunt pakken en kunt gaan zijn er meer voorbereidingen die u moet treffen. Mocht u zeven dagen voor vertrek naar China in een gele koorts land zijn geweest, dan heeft u een vaccinatie daartegen nodig. Verder zijn er geen verplichte inentingen maar wel een aantal die sterk aanbevolen worden: DTP, Hepatitis A en als u langer dan drie maanden blijft ook buiktyfus.

Een laatste punt om van te voren uit te zoeken is het weer. In China zijn verschillende klimaatzones en daarom kan het weer extreem verschillen per regio. Het is handig om qua kleding goed voorbereid te zijn op de temperaturen die u kunt gaan verwachten.

 

 

De vier tofste plekken om te bezoeken

 

Doordat het land zo immens groot is, is het vaak lastig om een keuze te maken wat betreft locaties. Maar deze vier toffe plekken mag u niet overslaan tijdens een reis door het land. In aparte artikelen vindt u complete informatie over deze plekken. Deze vier plekken zijn natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg want China kent veel prachtige plekken. Als u meer tijd heeft, dan kunt u de trip altijd uitbreiden met een aantal andere bezienswaardigheden in China. Dit is een goede combinatie tussen de natuur en cultuur die u in het land kunt vinden.

 

De Chinese muur

Natuurlijk kent iedereen deze plek, de muur. U mag deze plek absoluut niet overslaan. Dit bouwwerk is zelfs vanuit de ruimte te zien en is met zijn 6.000 kilometer lang één van de langste bouwwerken ter wereld. Voor velen een hoogtepunt van een reis door China. Dit wereldwonder kunt u bezoeken vanuit Beijing, alles over de beste plek om de Chinese muur te bezoeken leest u hier.

 

De Chinese muur

 

Xi’an en het terracotta leger

Sinds in 1974 het terracotta leger per toeval is ontdekt, is het een geweldige highlight die u eigenlijk niet mag missen. Het leger van ruim 8.000 soldaten is te vinden bij  de stad Xi´an, ook de stad heeft veel mooie tempels en gebouwen die u zeker niet wilt missen. De bezienswaardigheden in Xi´an vindt u hier.  

 

Zhangjiajie national park

Dit nationale park, was het eerst nationale park van China en dat is niet zonder reden. De mooiste krijtrotsen die u ooit heeft gezien, vindt u hier. De film Avatar is gebaseerd op deze omgeving en dat zegt genoeg. U kunt het Zhangjiajie national park namelijk echt vergelijken met een buitenaards landschap. Het park bevindt zich in het midden van het land maar de reis er naartoe is het zeker waard. U kunt hier goed wandelen, klimmen en andere sportieve activiteiten beoefenen.

 

Beijing

De hoofdstad van het land mag u als backpacker niet missen. Er is namelijk een grote kans dat uw avontuur hier begint, waar ook veel mooie highlights te vinden zijn. De leukste bezienswaardigheden van Beijing zijn: De Verboden Stad, Het Plein van de Hemelse Vrede, De Tempel van de Hemel en het Olympisch stadion. In deze stad wilt u zeker wel een aantal dagen blijven zodat u voldoende tijd heeft om als deze bijzondere plekken te bezoeken.

 

 

Goedkope vliegtickets scoren

 

Als backpacker wilt u graag goedkope vliegtickets scoren, gelukkig zit u dan goed in China. Doordat er ontzettend veel vluchten iedere dag van en naar het land gaan, zijn de vliegtickets China erg goedkoop. Vergeleken met andere landen in Azië zijn de prijzen echt spotgoedkoop. U kunt namelijk al een retourticket voor €400-450 euro scoren. Vaak heeft u voor deze prijs wel een (voordelige) overstap en komt u zo’n 14 uur later aan in de Volksrepubliek. Er zijn ook voldoende mogelijkheden om rechtstreeks te vliegen, dan moet u denken aan ongeveer €700 euro. In beide gevallen is het handig om van te voren de prijzen in te gaten te houden. Het beste moment is om ongeveer drie maanden van te voren een vliegticket te kopen. Dalen de prijzen eerder? Sla meteen toe want een voordelig vliegticket scoren is altijd fijn! Luchthavens in de Volksrepubliek zijn erg goed te bereiken.

 

Binnenlandse vluchten

Doordat het land zo immens groot is, zult u waarschijnlijk ook ergens een binnenlandse vlucht nodig hebben om op plaats van bestemming te komen. De afstanden zijn enorm en alles per land ontdekken, zorgt er vaak voor dat u minimaal 12 tot 24 uur onderweg bent om op de volgende bestemming te komen. U kunt binnen China ook goed vliegen, voor €100-150 heeft u een enkele reis binnen het land. Mocht u pas laat een ticket kopen, dan kunnen de prijzen wel flink oplopen. Dus mocht u een binnenlandse vlucht in China willen maken, onderneem meteen actie dan heeft u nog een goede prijs voor de vlucht.

 

 

Overnachten in China

 

Qua accommodaties is er geen tekort in het land. U kunt makkelijk overal op de bonnefooi op zoek gaan naar een slaapplek. Voor backpackers zijn hostels en guesthouses vaak de beste opties. Een hostel kunt u al boeken voor €4 tot 7 euro per persoon per nacht. De prijs van een nachtje in een guesthouse ligt rond de €10. Mocht u tijdelijk zin hebben in wat meer luxe? Dan kunt u voor €15 tot 20 euro in een goed hotel overnachten. Alle accommodaties kunt u gemakkelijk online vinden en vooruit boeken maar het leukste aan backpacken is natuurlijk de vrijheid. U kunt in China gebruik maken van de Wifi op locaties en zo een accommodatie boeken waar en wanneer u wilt. Verder kunt u natuurlijk ook aankloppen bij een overnachtingsmogelijkheid, er is vaak nog wel een plekje vrij en anders kunnen ze u helpen naar een volgende plek.  

 

 

Vervoer binnen het land

 

Inmiddels weet u dat het een gigantisch land is, reizen door China is dan ook een uitdaging. Gelukkig zijn er oneindig veel mogelijkheden: treinen, bussen, vluchten, taxi’s en brommers of scooters. De treinen en bussen zijn voor backpackers de beste optie, de rit kost bijna niets en vaak rijden ze ’s nachts. Een nacht in een vervoersmiddel slapen scheelt een overnachting en u verplaatst uzelf ondertussen, ideaal! Mocht u het toch willen om een lange afstand af te leggen en het vliegtuig gebruiken dan is dat natuurlijk ook een goede optie.

Een ticket kopen kunt u online makkelijk regelen via websites zoals 12GoAsia. Maar een ticket kopen bij een loket kan ook nog steeds. Soms kunnen treinen en bussen tijdens het hoogseizoen vol zitten, u moet dan soms een aantal dagen wachten op een plekje. Handig is daarom om een aantal dagen van te voren al naar het loket te gaan om informatie te vragen over de beschikbaarheid van een bus of trein.

 

 

De beste reistijd om te backpacken

 

Een groot land zoals de Volksrepubliek kent meerdere klimaatzones, het aangeven van één antwoord op de beste reistijd in China is daarom lastig. Over het algemeen is het tijdens de zomermaanden warm maar dit betekent ook dat het in de grote steden erg drukkend is. Ook is het tijdens de zomerperiode regenseizoen en daar heeft u voornamelijk in het zuiden en oosten last van. U kunt hier namelijk ieder moment verrast worden met een flinke regenbui. Doordat het grootste deel van China een landklimaat heeft, is het in de winter extreem koud, denk aan temperaturen rond de -10 tot -30 graden. Geen ideale temperaturen om te gaan backpacken.

De beste reistijd om te backpacken zal daarom in de lente of herfst zijn. De temperaturen zijn lekker en het regenseizoen is niet begonnen. Wanneer u buiten deze periode om gaat, is het verstandig om goede voorbereidingen te treffen qua kleding. Zeker de temperaturen in de winter vereisen een goede voorbereiding.  

 

backpacken in china

 

Belangrijke spullen op uw paklijst

 

Het leven in China is niet te vergelijken met Nederland, daarom heeft u een aantal items nodig die wij normaliter misschien niet gebruiken. Afhankelijk van het seizoen kan het namelijk met bakken uit de lucht komen en is een paraplu of regenpak niet onverstandig. Verder komen er andere muggen voor, waar u niet graag door gestoken wordt. Een aantal belangrijke spullen die u niet mag vergeten op een rijtje:

  • Anti-muggenspray (DEET 40%)
  • Klamboe
  • Chinees woordenboek
  • Paraplu of regenpak
  • EHBO setje en medicijnen
  • Wereldstekker
  • Creditcard en/of pinpas
  • Paspoort inclusief een geldig visum

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy