« Terug

Budget China

Voordat u op reis gaat naar China is het fijn om te weten met welke kosten u rekening moet houden. In China wordt er betaalt met de Chinese Yuan, die ongeveer €0,13 waard is. Er zijn een aantal tips waardoor u op een budget manier door het land kunt reizen. Hier vindt u alles over budget reizen naar China. Er zijn altijd andere duurdere opties maar voor backpackers en mensen die met een budget op reis willen kunt u rekenen op deze uitgaven. Vergeet ook niet dat u een visum moet kopen. Deze kunt u makkelijk en snel aanvragen op evisumservice.nl!

 

 

Kosten overnachten

 

In vergelijking met Nederland is het overnachten niet duur. De prijzen beginnen vaak al vanaf €5 euro per nacht. Hiervoor slaapt u op een gedeelde slaapzaal in een hostel, dit is dus puur een bed en geen privé kamer. Goedkoop backpacken kan dus makkelijk in het land. Vanaf €20 euro kunt u al in een privé kamer verblijven in een hostel of budget hotel. In de grote steden lopen de prijzen iets op maar kunt u ook wel voor €30 euro een goed onderkomen vinden. Een voordeel hierbij is dat er zeker in de grote steden en op toeristische plekken veel aanbod is. Er is dus altijd wel een accommodatie te vinden die bij uw eisen en budget past.

 

overnachting china

 

Kosten eten en drinken

 

Het volgende kopje is eten en drinken, afhankelijk van uw eisen en verwachtingen zijn hier ook kosten aan verbonden. Als u kijkt naar de gemiddelde prijs, is ook dit een stuk lager dan in Nederland. We beginnen bij een ontbijt wat in een hostel vaak maar €1 euro kost en in een ontbijttentje ongeveer €2 tot 3 euro. De lunch in China kost u tussen de €5 en 10 euro afhankelijk van de hoeveelheid lunch die u nodig heeft. Het diner heeft ongeveer dezelfde prijs als een lunch en is vaak in hostels zelfs onder de €5 euro. Naast eten heeft u ook drinken nodig, want in China kunt u niet uit de kraan drinken. Een fles water van 500ml is €0,40, door alleen water te drinken kunt u budget reizen. Maar kiest u voor bier of koffie bent u al snel €1 tot 2 euro kwijt en kunnen de kosten van eten en drinken flink oplopen.

 

food china

 

Kosten excursies en entreeprijzen

 

In grote steden zoals Beijing heeft u prachtige bezienswaardigheden die u graag wilt bezoeken. Vaak worden hiervoor entreeprijzen gerekend tussen de €5 en 10 euro. Het is dus afhankelijk van hoeveel bezienswaardigheden u wilt bezoeken, wat de kosten hiervan uiteindelijk worden. De grootste kostenpost zijn echter georganiseerde excursies. Vanuit Beijing kunt u een excursie boeken naar de Chinese muur maar dit is al gauw €80 tot 100 euro per persoon. Een ander voorbeeld is de excursie vanuit Xi’an naar het Terracottaleger. Deze bedragen lopen snel op en hierdoor kan een reis naar China niet meer budget worden. U kunt altijd onderzoeken of u de excursie zelf kunt doen en bij welk bureau de excursie het voordeligst is.

 

excursies china

 

Kosten vervoer

 

Er zijn verschillende soorten vervoersmiddelen waar u gebruik van kunt maken. De bussen en metro’s zijn in de grote steden de meest gebruikte mogelijkheden. Niet gek want een ritje kost je vaak nog geen €1 euro en hierdoor kunt u makkelijk bij allerlei bezienswaardigheden komen. U kunt ook lange busritten nemen tussen grote steden ook dit is goedkoop en is vaak minder dan €5 euro per persoon. De trein is een vervoersmiddel wat wel iets duurder is, een ticket van Beijing naar Shanghai kost vaak al €50 tot 80 euro per persoon. Mocht u in de eerste klasse willen reizen dan lopen de prijzen nog verder op.

 

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy