« Terug

Betalen In China

De munteenheid in China is de Chinese Yuan, deze geldt alleen in de Volksrepubliek. Andere bijzondere gebieden zoals Hong Kong hanteren een eigen valuta. U kunt de munt in verschillende briefjes krijgen 1,5,10,20,50 en 100 CNY. Op deze pagina kunt u alles lezen over betalen in China en de Chinese valuta. Erg belangrijk om van te voren de wisselkoers goed in de gaten te houden zodat u kunt inschatten hoeveel u gaat uitgaven. De koers kan soms per dag wisselen maar dit zullen geen extreme verschillen zijn. De Yuan is een stuk minder waard dan de Euro en hierdoor kan er soms verwarring ontstaan. 50 Yuan is namelijk ongeveer €6 euro. Dit betekent dat u vaak met grotere bedragen rondloopt dan hier in Nederland. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van kleine hoeveelheden als u op pad gaat. U kunt dan een groot deel in het hotel laten of in een andere portemonnee. Zodat u bij het afrekenen alleen een kleine hoeveelheid Yuan bij u heeft. Soms kunt u in hotels ook met Alipay Nederland betalen, een online betaalmiddel.

 

 

Geldautomaten

 

In grote steden zijn er enorm veel geldautomaten waar u voldoende kunt opnemen. U kunt vaak pinnen in China met een Maestro pas of met een creditcard van Visa, Mastercard of American Express. Omdat u geld opneemt wordt er wel een klein bedrag gerekend voor het opnemen in vreemde valuta. Dit verschilt per bank maar dit komt vaak neer op ongeveer €2 tot 5 euro per transactie. Dit geldt alleen voor het opnemen van contanten, als u in een winkelt betaalt via pinpas of creditcard dan worden deze kosten niet gerekend. Het is daarom aan te raden om in één keer een groot bedrag te pinnen zodat u voorlopig vooruit kunt en er maar eenmalig extra kosten worden afgeschreven. U kunt omgerekend maximaal €500 in één keer pinnen bij de meeste geldautomaten. Zoals al eerder benoemd, het is wel verstandig om zulke grote bedragen te verdelen over verschillende plekken en portemonnees. Geld in China wordt voornamelijk contant gebruikt.

Deze informatie geldt voor de grote steden, helaas is het op het platteland een stuk minder goed geregeld. U kunt daar vaak niet of nauwelijks pinnen met een buitenlandse kaart. Mocht u naar het binnenland trekken dan is het dus aan te raden om voldoende Yuan op te nemen om niet in de problemen te komen.

 

 

Geld wisselen

 

U kunt er ook voor kiezen om contant geld mee te nemen en dat te wisselen. Het nadeel is wel dat dit vaak een minder goede koers oplevert en u dus meer betaalt voor het omwisselen van het geld. U krijgt er dus relatief gezien minder Yuan voor terug. Maar het kan handig zijn om contant geld achter de hand te hebben wanneer geldautomaten niet werken of u in het binnenland geen pinautomaat tegen komt. In grote steden kunt u in wisselkantoren wel Euro’s wisselen maar meestal wordt er uitgegaan van Amerikaanse dollars. Handig is daarom om dollars mee te nemen en die te gebruiken om te wisselen.

 

wisselen in china

 

Fooien

 

Het geven van fooien is niet erg gebruikelijk in China. In de meeste restaurants wordt het niet aangenomen en wordt het zelfs als ongewenst ervaren. U kunt daarom het beste geen fooi geven, behalve in grote Westerse restaurants. Taxichauffeurs verwachten geen fooi en het geven daarvan is dus ook niet nodig. Wel moet u een gids en chauffeur na een excursie of hele reis bedanken door middel van een fooi. Dit is namelijk een belangrijk deel van het inkomen in hun geval.

 

 

fooi in china

 

 

Visum China

 

Om naar China te reizen heeft u een visum nodig. Vraag deze makkelijk en snel aan via onze website. Dit kan volledig online en het is erg snel geregeld!

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy