« Terug

Stekker China

Een verschil tussen Nederland en China zijn de stopcontacten. In veel landen buiten Europa is het verschillend welk type wordt gebruikt. Zo ook in de Volksrepubliek. Hieronder kunt u alles vinden over het type stopcontacten en hoe u toch alles kunt opladen wat nodig is. Gaat u tijdens de reis ook naar andere landen? Zorg dan dat u ook controleert welk type nodig is voor deze bestemmingen, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

 

Stopcontacten China

 

Er worden drie types gebruikt: type A, C en I. Dit verschilt per regio of per stad en is dus moeilijk te bepalen van te voren. In oudere hotels heeft u vaak A of I en in nieuwe hotels komt vaak type C voor. Een A en I stopcontact kunt u niet gebruiken met de Nederlandse stekkers die gemaakt zijn voor E en F. Maar u kunt wel E en F gebruiken in een C stopcontact. In veel moderne hotels vindt u deze aansluiting en kunt u dus zonder moeite alle elektronica gebruiken en opladen. Maar wat als u in een hotel bent met A of I? De oplossing is een reisstekker voor China!

 

 

Reisstekkers

 

De oplossing is makkelijker dan u denkt, u kunt namelijk een reisstekker kopen. Het beste is een reisstekker die vrijwel alle landen en regio’s omvat. Een andere optie is om er één te kopen bewust voor één land maar zo moet u ieder jaar een nieuwe kopen. Een combinatie van allerlei stekkers is daarom de beste optie. Zo’n reisstekker stopt u in het stopcontact en u kunt zelf uw Nederlandse stekker inpluggen. Het is eigenlijk een soort omvormer die ervoor zorgt dat u het stopcontact in China gewoon kunt gebruiken. Een goede tip is om daarnaast ook een stekkerdoos mee te nemen, zodat u meerdere apparaten kunt gebruiken en opladen. Zo hoeft u niet meerdere adapters aan te schaffen, dat is namelijk een stuk duurder.

 

wereldstekker china

 

Netspanning in China

 

Het laatste punt over stroom en elektriciteit is de netspanning. In China is een spanning van 220 Volt en de frequentie is 50 Hertz. Vrijwel alle Europese apparaten kunt u gewoon gebruiken op deze netspanning want de hoeveelheid Volt is hetzelfde als in Nederland. U kunt het voor de zekerheid altijd controleren, een etiket: INPUT 100-240V, 50/60 Hz betekent dat u het gewoon kunt gebruiken tijdens een reis naar China. De meeste laptops, tablets, telefoons en föhns kunnen gewoon gebruikt worden.

 

netspanning china

 

Visum China

 

Vergeet ook niet dat u een visum nodig heeft voor China als u het land in wilt komen. Vraag uw visum voor China direct aan om uw reis zorgeloos te beginnen!

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy