« Terug

Vervoer In China

In China is het vervoer goed geregeld, u kunt gemakkelijk zelf de route uitzoeken en de goede trein of bus vinden. De grote steden hebben een metronetwerk dat op toeristen is ingericht dus soepel werkt. Verder heeft u de mogelijkheid om per trein, bus, vliegtuig, boot of taxi te reizen. Hieronder worden alle opties uiteengezet over het reizen in China. Belangrijk is ook om te weten dat u een visum voor China nodig heeft.

 

 

Openbaar vervoer in China

 

In de grote steden vindt u overal een goed werkende metronetwerk. De metrokaarten zijn in het Engels beschikbaar en de haltes worden ook in het Engelse omgeroepen. U kunt gemakkelijk gebruik maken van de metro in de grote steden. Om van stad naar stad te verplaatsen zijn er twee opties qua openbaar vervoer: de trein en de bus.

 

Trein

Er zijn ontelbaar veel treintrajecten in het land. Daarom is het reizen per trein een goede optie, de coupés zijn netjes en brengen u binnen een aantal uur op de plaats van bestemming. De tickets zijn erg afhankelijk van de klasse die u kiest, hoe hoger de klasse hoe luxer en hoe duurder de tickets worden. Er zijn ook een aantal hogesnelheidslijnen die u met 350 km/u door het landschap vervoeren. De prijzen hiervan liggen een stuk hoger dan die van de reguliere trajecten.

 

trein in china

 

Bus

Verreweg het meest goedkope vervoersmiddel in het land. U kunt vaak voor een paar euro met een bus mee en een aantal uur later op een nieuwe bestemming uitstappen. In vergelijking met de trein is de bus nog een stuk goedkoper en dat trekt daarom vooral lokale mensen aan. De haltes, tijden en routes zijn vaak niet in het Engels aangegeven maar met wat vragen en handen en voetenwerk komt u er vaak wel uit. Het nadeel is wel dat een bus niet altijd een airconditioning heeft en vaak minder comfortabel is dan een trein. Als u gaat backpacken is de bus vaak de beste optie!

 

bus in china

 

Binnenlands vliegen

 

Chinese luchthavens hebben niet altijd Engelse borden maar u kunt vaak met behulp van de vriendelijke bevolking heel ver komen. De vliegtickets zijn makkelijk online te verkrijgen en zo bespaart u veel tijd door een trein of bus links te laten liggen. Toch kan het soms een extreem dure optie zijn, voor veel lokale mensen is het vliegen geen optie. Daarom kiezen die vaak voor de trein of bus. Als u vliegtickets kort van te voren koopt, dan kan de prijs ook flink oplopen. Wilt u een binnenlandse vlucht maken? Boek zo snel mogelijk het vliegticket!

 

 

Reizen per boot

 

China kent alleen aan de oost- en zuidkust water en in het binnenland zijn er niet veel rivieren of wateren waarbij u met boot kunt oversteken. De boot is dan ook een optie die niet veel mensen nemen. Wel kunt u bijvoorbeeld in Hong Kong de rivier oversteken met een pont, dit zijn leuke tochtjes. Maar om uzelf echt te verplaatsen over het water is in China geen optie. U kunt wel een cruise maken langs de kust van het land maar dan zal u niets zien van het binnenland.  

 

boot in china

 

Maak gebruik van een taxi

 

Het huren van een auto is onmogelijk in China en het nemen van een privéchauffeur vrij duur (€90 per dag). Een goede optie is daarom een taxi voor een dag te gebruiken, dit kost u rond de €50 per dag. En zo kunt u naar plekken waar u met het openbaar vervoer niet makkelijk kunt komen. Spreek wel altijd van te voren een prijs af, zodat er achteraf geen problemen ontstaan over de prijs van de dag. Taxi’s kunt u natuurlijk ook gewoon voor korte ritjes gebruiken.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy