« Terug

Laagseizoen China

Er zijn verschillende seizoenen in China als u kijkt naar het klimaat maar ook naar de toeristen. Het klimaat is per regio niet te vergelijken en daarom kunt u het beste alles over het klimaat in China hier vinden. Als u kijkt naar toeristen heeft u drie seizoenen: het hoog- tussen en laagseizoen. In dit artikel leest u alles over de mogelijkheden tijdens het laagseizoen.

 

 

Seizoenen

 

Het hoogseizoen loopt van mei tot en met augustus, het tussen van februari tot april en september en oktober en het laagseizoen is november tot en met februari. Tussen mei en augustus is het extreem druk met toeristen. Een ander voordeel is wel dat het weer goed is en daardoor komen er veel mensen vanuit de hele wereld. De prijzen van accommodaties nemen toe en wachtrijen bij hoogtepunten zijn lang. Het tussenseizoen is zoals de naam al zegt een tussenfase. De prijzen zijn gemiddeld en de temperaturen ook. Maar als u echt voor budget wilt gaan, dan is het laagseizoen ideaal. Voor het reizen in China is dit de beste periode. De prijzen van vliegtickets, accommodaties en bezienswaardigheden zijn laag. Er zijn weinig toeristen aanwezig en u kunt dus overal zo doorlopen.

 

De beste vliegprijzen

 

In het laagseizoen is alles goedkoper, zo ook de vliegtickets naar China. U kunt namelijk vaak voor bedragen van rond de €500 euro al naar China vliegen maar in deze periode kunt u op prijzen rond de €300 tot 400 euro rekenen. Zo begint de reis al een stuk voordeliger en dat zal het op reis ook zijn. Ook binnenlandse vluchten zijn in deze periode erg goedkoop. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de Golden Week. Een week waarin alle Chinezen vrij zijn en zelf op pad gaan in eigen land. Dit zorgt ervoor dat één week in het laagseizoen extreem druk is. U kunt het beste vliegen op Hong Kong of Shanghai omdat de temperaturen daar het beste zijn. Wat u in Hong Kong en omgeving kunt doen? Vindt u hier. Vergeet niet dat u een visa China nodig heeft om te kunnen vliegen naar dit land.

 

goedkope vliegtickets china

 

Overnachten in het laagseizoen

 

De meeste accommodaties zijn erg rustig tijdens deze periode. U hoeft vaak niet eens van te voren te reserveren, u kunt gewoon komen. Dit is in de andere seizoenen wel anders, met name in de zomermaanden. Verder is de prijs ook enorm gedaald tijdens deze maanden, u kunt voor €10 euro al in een goed hotel slapen. Het is zeker een voordeel om in deze periode op pad te gaan, mocht u de mogelijkheid hebben.

 

overnachten in het laagseizoen

 

Het klimaat in China en de beste reistijd

 

Per regio verschilt de beste reistijd van China enorm.  De regio´s hebben namelijk allemaal een andere klimaatzone en hierdoor is het in andere periodes aantrekkelijker om erheen te reizen. Het laagseizoen is een gunstige reistijd. Als u kijkt naar het laagseizoen dan is het in het westen en noorden koud. De winter in deze gebieden is extreem en kan vaak temperaturen hebben van onder het vriespunt. Mocht u het westen en noorden dan willen bezoeken, wees voorbereid op koude temperaturen en kom met goede kleding. In het zuiden is het heerlijk weer en kunt u de winter in Nederland goed ontvluchten. Een reden waarom veel mensen dan naar het zuiden van China reizen, de temperaturen.

 

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy