« Terug

Chinese Feestdagen In 2018

In de Chinese cultuur zijn feestdagen erg belangrijk. Er zijn dan ook een aantal feestdagen die ieder jaar uitgebreid worden gevierd. Voor een toerist zijn deze feestdagen vaak niet toegankelijk omdat het draait om de familieband en de tradities. U moet daarom niet zonder toestemming mee doen of komen kijken bij een feestdag of traditie in China. De vakanties in China zijn ook gebaseerd op de feestdagen.

 

 

Februari – Chinees nieuwjaar

 

In de Chinese cultuur wordt het nieuwjaar gezien als de belangrijkste dag van het jaar. Er wordt uitgebreid terug gekeken naar het afgelopen jaar en vooruitgeblikt op het nieuwe jaar. Vrijwel alle Chinezen zijn vrij en het is daarom een dag waarop u eigenlijk niets kunt ondernemen. Dit komt omdat het een dag is, die om familie draait. Het is geen dag zoals Koningsdag die op straat gevierd wordt. Daarom is het geen probleem om tijdens nieuwjaar in China te zijn maar u kunt waarschijnlijk een rustdag nemen want er gebeurt niet veel. Volgens de Chinese kalender wordt het nieuw jaar rond februari, gebaseerd op de stand van de maand.

 

Chinees nieuwjaar

 

4/5 april – Gravenfeest Qing Ming Jie

 

De Chinese cultuur draait om familie, familie is het belangrijkste bezit wat u heeft. Daarom staan ook vrijwel alle feestdagen in het teken van de familie. Het Gravenfeest Qing Ming Jie is een feest ter ere van de voorouders. Het hele gezin gaat naar de graven van de voorouders en versiert deze en legt eten neer. Dit is om de voorouders te laten zien dat ze belangrijk zijn en dat ze gerespecteerd worden. Voor veel mensen is het een emotioneel feest, waarbij ze niet graag bezoekers hebben.

 

 

Mei/juni – Drakenbootfestival Duan Wu Jie

 

Een dag die gebaseerd is op de dood van Chu Yuan, een dichter en voormalig Chinees staatsman. Toen hij zichzelf verdronk in de Mi lou-rivier was het hele land in rouw en sindsdien is het een feestdag geworden. Er worden gedurende de hele dag bootraces georganiseerd in heel China. Verder wordt het traditionele gerecht Dzund-Dze gegeten, gestoomde rijst in een blad gewikkeld. U kunt gaan kijken bij de bootraces die ook in grote steden zoals Hong Kong en Macau gehouden worden.

 

draken festival

 

 

1 oktober – Nationale Dag Guo Qing Jie

 

Toen op 1 oktober 1949 Mao Zedong op het Rode Plein de Volksrepubliek China uitriep, was dit al een belangrijke dag. Tot op de dag van vandaag wordt er ieder jaar terug gekeken naar dit moment en wordt er gevierd dat China een Volksrepubliek is. Het is een uitgebreid feest waarbij de Chinezen terug kijken naar de rijke historie van het land. Tegenwoordig hebben de Chinezen rond Guo Qing Jie een week vrij waarin ze meestal op vakantie gaan in eigen land. Het is de nationale feestdag in China geworden.

 

 

September/oktober – Midherfstfestival Zhongiu Jie

 

Er wordt gevierd dat het harde werk op het land bijna over is, de oogst is gedaan en de bevolking uit zijn dankbaarheid naar de hemel (de maan) en de aarde. Het is de feestdag ter ere van de maan maar de God van de Aarde is ook jarig op deze dag. De natuurlijke elementen zijn erg belangrijk in de Chinese cultuur.

 

De meeste feestdagen zorgen niet voor problemen tijdens het reizen door China of Tibet. Maar het Chinese nieuwjaar en Guo Qing Jie zorgen voor veel drukte. Deze weken worden ook wel Golden Week genoemd waarin veel Chinezen op vakantie gaan in eigen land. De druktes rond mooie bezienswaardigheden nemen extreem toe, wat niet ideaal is tijdens een mooie rondreis. 

 

Vergeet ook niet een visum voor China aan te vragen voordat u naar dit land reist. Zonder dit document komt u het land niet in. Gelukkig is deze heel makkelijk en snel aan te vragen via onze website.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy