« Terug

Het Klimaat In China

China is een ontzettend groot land, ongeveer 240 keer groter dan Nederland. Het is daarom niet gek dat het land ook verschillende klimaten heeft. Bijna alle mogelijke klimaten kunt u terug vinden in China. Het weer in China is goed in te schatten aan de hand van de volgende regio’s:

  • In het zuidwesten is het hooggebergteklimaat
  • In het noorden is het woestijnklimaat (in de woestijnen)
  • De rest van het noorden kent een landklimaat
  • Het zuidoosten heeft een subtropisch klimaat
  • De oostkust kent een zeeklimaat
  • Steppe- en savanneklimaat vindt u in de overgangsgebieden

Kortom, het weer in het land is erg divers en heeft daarom wel wat verklaring nodig. Op deze pagina vindt u alles over het klimaat in China! De seizoenen verschillen per regio.

 

 

De geografische ligging van China

 

Het land ligt volledig op het noordelijk halfrond en ligt in het continent Azië. Alleen Canada en Rusland zijn groter qua oppervlakte en dus behoort China tot de grootste landen van de wereld. Het oosten van het land ligt aan de Oost-Chinese zee. Door de grote van het land vindt u er ontzettend veel klimaatzones. Per regio vindt u hieronder de nodige informatie om te bepalen wanneer de beste vertrekperiode is om naar China te reizen.

 

zeeklimaat

 

Klimaat in het noorden

 

In het noorden vindt u een tweedelig klimaat: een land- en woestijnklimaat. Dit komt doordat er enkele woestijnen te vinden zijn in het noorden van het land. De woestijnen hebben dus een woestijnklimaat, wat betekent dat het eigenlijk constant warm en droog is. Er valt hier weinig neerslag en de temperaturen lopen hoog op. Verder heeft u hier ook een landklimaat, dit is een weertype met warme zomers en koude winters. Tijdens de zomermaanden loopt de temperatuur flink op, tot wel 40 graden en in de winter kan de temperatuur dalen tot -30 graden. Het noorden wilt u het liefst bezoeken in de lente of de herfst. De temperaturen zijn dan niet extreem en dus goed om te reizen.  Een grote stad zoals Xi’an bevindt zich in de regio met een landklimaat.

 

woestijn klimaat

 

 

Klimaat in het westen

 

Het westen staat bekend om het hooggebergte of hoogland, de bergkam die hier ligt zorgt voor de bepaling van het weer. Het hooggebergteklimaat zorgt het hele jaar door voor koele temperaturen. In de lager gelegen gebieden kunt u wel rekenen op oplopende temperaturen in de zomermaanden maar veel warmer dan 20 graden wordt het er niet. Hoe hoger u reist, hoe kouder het wordt. Dat zult u merken in deze regio. Highlights bezoeken met temperaturen onder nul is geen pretje. In het westen vindt u Chongqing als grote stad.

 

 

Klimaat in het zuiden

 

Het zuiden wordt gekenmerkt door het subtropisch klimaat, het weertype dat wij in gedachten hebben bij Azië. Hoge temperaturen, een hoge luchtvochtigheid en af en toe regenbuien. In deze regio komt de temperatuur dan ook niet vaak onder de 20 graden en kunt u altijd op goed weer rekenen. Maar houd wel rekening met de constante mogelijkheid op tropische buien. Dit weertype kunt u terugvinden in Hong Kong met al zijn mooie bezienswaardigheden.

 

Tropisch klimaat china

 

Klimaat in het oosten

 

In het oosten vindt u grote steden zoals Beijing en Shanghai. Doordat het oosten van het land aan de kust ligt, treft u hier een zeeklimaat aan. Hierdoor vindt u hier koele winters en warme zomers, een ideale plek om naartoe te reizen dus. Tijdens de warme zomers kan het wel erg drukkend zijn in de grote steden maar op het platteland is de temperatuur heerlijk. De beste reistijd is per regio goed te bepalen aan de hand van de temperatuur en het weer.

 

 

Visum China

 

Om naar China te kunnen reizen heeft u wel een visum nodig. Vraag deze makkelijk en snel aan via onze website om zo zorgeloos op reis te kunnen! Het enige wat u hoeft te doen is een aanvraagformulier invullen en de rest doen wij voor u.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy