« Terug

De Golden Week Van China

Er zijn een aantal momenten in het jaar wanneer vrijwel alle Chinezen vrij zijn. Ze hoeven dan niet te werken en dat is een bijzonder moment voor de bevolking. Als reiziger naar het land, is het slim om hier de nodige informatie over te krijgen en daarna een beslissing te maken.  

 

 

Wat is de Golden Week?

 

Een week per jaar, dat vrijwel alle Chinezen vrij hebben. Dit in verband met een feestdag zoals het Chinees nieuwjaar of de nationale dag. Tijdens deze dagen staat familie centraal en omdat China een groot land is, hebben mensen tijd nodig om naar hun familie te kunnen reizen. Daarom zijn er altijd een aantal dagen voor en na de feestdag dat de Chinezen vrij zijn. Het is er ook erg gebruikelijk om tijdens deze traditie zelf op vakantie te gaan in eigen land. Veel Chinezen gaan dus zelf op pad en trekken langs de mooie highlights in eigen land.  Chinese vakanties vinden dus plaats tijdens deze week.

 

 

Wanneer vindt de Golden week plaats?

 

Er zijn drie weken gedurende het jaar dat vrijwel alle inwoners vrij zijn. Allereerst rondom Chinees nieuwjaar, wat plaatsvindt in februari. De exacte week verschilt ieder jaar aangezien de Chinese jaartelling gebaseerd is op de stand van de maan. De tweede week is in de eerste week van mei, deze week verandert niet. En de laatste periode is rond de nationale feestdag op 1 oktober, dus de eerste week van oktober. De weken kunnen afwijken en daarom is het verstandig om van te voren te controleren wanneer de weken komend jaar vallen. Feestdagen in China zijn erg belangrijk en daarom is de Golden Week ook een traditie geworden.

 

vuurwerk golden week

 

De drukte tijdens de week

 

China is een land dat veel toeristen trekt, met alle mooie bezienswaardigheden van het land. Daarom is het normaliter al vrij druk op deze plekken, met toeristen vanuit de hele wereld. Maar wanneer de Chinezen vrij zijn, ruim 1 miljard mensen, neemt de drukte toe. Op sommige plekken wordt er zelfs toegang geweigerd aan toeristen omdat er op dat moment teveel toeristen aanwezig zijn. Op de Chinese muur is er tijdens deze weken vaak geen plek om naar boven te gaan. Dat is geen pretje als je graag de impostante muur wilt bezoeken tijdens een reis door China. Bij veel trekpleisters zijn de rijen extreem lang en staat u soms uren in de rij voordat u überhaupt naar binnen mag.

 

 

Is reizen tijdens de Golden week aan te raden?

 

Mocht u maar één of twee weken naar de Volksrepubliek gaan, dan is het af te raden om tijdens één van deze weken te reizen. U kunt namelijk hierdoor veel bezienswaardigheden niet rustig bekijken en staat vaak uren in de rij. Dit betekent dat u dus veel minder kunt ondernemen dan tijdens normale dagen. Het is het zeker waard om een andere periode naar China te gaan, zodat u het land echt kunt ontdekken zoals u zelf wilt. Door de drukte lopen ook prijzen van treinen, bussen en accommodaties vaak extreem op tijdens deze periode. Er zit eigenlijk geen voordeel aan het reizen tijdens de Golden Week. 

 

 

Visum China

 

Om op reis te kunnen naar dit land moet u een visum in uw bezit hebben. Gelukkig is deze erg makkelijk en snel aan te vragen via onze website Evisumservice.nl! Zodra u dit heeft geregeld kunt u uw reis zorgeloos beginnen.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy