« Terug

Eten In Sri Lanka - Puur genieten van lokale gerechten

In de Sri Lankaanse keuken komt u veel gerechten met vis en rijst tegen. Niet zo verwonderlijk daar het om een relatief klein eiland gaat met gigantisch veel rijstvelden.

 

Het eten is een stuk pittiger dan dat wij in Nederland gewend zijn. In Sri Lanka geen aardappelen maar pepers. Afblussen met water of een biertje is geen overbodige luxe.

 

Lokale delicatessen als curry zijn (meestal) een genot voor de maag. Benieuwd welke gerechten u tijdens uw reis aan Sri Lanka echt geproefd moet hebben? Weten waar u op moet letten bij de keuze voor een restaurant of eettentje? Wij vertellen het!

 

 

De lokale delicatessen van Sri Lanka

 

Door de eeuwen heen is Sri Lanka overheerst door verschillende culturen. De Arabieren, Portugezen, Maleisiërs en Nederlanders hebben allen zo hun invloeden gehad op de Sri Lankaanse keuken. Met name de Indiaanse keuken is terug te zien in Sri Lanka. Een van de bekendste gerechten en een lokale delicatesse is “Rice & Curry”.

 

De keuze aan verschillende curry’s is enorm. Groentecurry, vleescurry en viscurry zijn op elke straathoek te krijgen. Denk aan variaties met pompoen, kokos, okra of vers gevangen vis uit zee. Uniek aan deze gerechten is de variatie aan ingrediënten en kruiden. Er zijn zelfs curry’s met eieren en fruit te krijgen.

Curry een van de nationale gerechten van Sri Lanka

 

 

Pittig zijn de meeste variaties wel. Wij raden u aan om voor de medium pittig te gaan, de standaard versie is voor de meeste Europeanen toch iets aan de hete kant.

 

Een andere delicatesse: Rotti. Rotti? Is dat niets iets uit Suriname? Vergis u niet, in Sri Lanka hebben ze de lekkerste rotti’s. Zeker bij het ontbijt krijgt u dit gerecht vaak geserveerd. Denk aan een pannenkoek met kokos, banaan, honing of, voor de zoetekauw, chocopasta.

 

Via deze link vindt u goede restaurants in Colombo.

 

Veilig eten in Sri Lanka

 

Natuurlijk wilt u niet alleen lekker eten in Sri Lanka, maar wilt u ook zonder (gezondheids) problemen kunnen eten in het vakantieland. Wij geven u graag enkele tips om veilig te kunnen eten in Sri Lanka.

 

Tip 1: u kunt heerlijk fruit eten in Sri Lanka, maar wij raden u aan om wel alleen ongeschild Sri Lanka fruit te eten. In het geschilde fruit kunnen namelijk bacteriën zitten.

 

Tip 2: veel mensen zijn bang voor het eten van “street food”, eten gemaakt bij kleine kraampjes op straat. Mocht het druk zijn bij dit soort stalletjes dan is de doorlooptijd snel. In de meeste gevallen kunt u dit eten veilig eten, het staat vaak al uren te pruttelen op het vuur. Juist bij restaurants waar u de keuken niet kunt zien is de kans op een voedselvergiftiging groot. Zeker bij dit type eten kunt u voor een klein bedrag een fijne maaltijd krijgen. Uiteraard kunt u alleen met cash betalen.

 

Tip 3: kunt u niet zo goed tegen pittig eten? Bestel dan niet de pittigste curry, want zelfs voor de locals (die heel wat gewend zijn!), zijn deze curry’s erg pittig. Als u niet zo goed tegen pittig eten kunt, kunt u beter een milde curry of een gewoon rijstgerecht nuttigen.

 

Veilig drinken in Sri Lanka

 

Het kraanwater in Sri Lanka is niet drinkbaar. Drinkt u dit water wel, dan kunt u hier erg ziek van worden. Daarom raden wij u aan om altijd bronwater te kopen. Let op: sommige lokale restaurants en supermarkten verkopen kraanwater in bronwaterflessen. Koopt u een fles bronwater, dan raden wij u aan om te controleren of de dop van de fles nog vast zit. Zit de dop niet meer vast, dan is er kraanwater in gedaan. Drink dit niet. Zeker in de moesson kan het water vervuild zijn.

 

Een Visum Voor Sri Lanka Aanvragen

 

Voor een reis naar Sri Lanka is het verplicht om een toeristenvisum te hebben. Via Evisumservice.nl kunt u dit online aanvragen en betalen met iDeal, Paypal of een creditcard. Wij leveren een evisa vaak binnen 48 uur.

October 17, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy