« Terug

De beste reistijd voor Sri Lanka – Alles wat u moet weten over het klimaat

Een vakantie naar Sri Lanka is een absolute aanrader. De bevolking, het weer, de lage kosten en de unieke geschiedenis zijn slechts enkele redenen waarom u een reis tenminste moet overwegen.

 

Het land lijkt alles te hebben: schitterende tempels, ongerepte natuur, wilde dieren, prachtige witte zandstranden en een uitstekende keuze.

 

Backpacken, een rondreis, of een strandvakantie: in Sri Lanka kan alles. Overweegt u een reis te boeken? Dan is het goed om te weten wat de beste reistijd voor dit vakantieland is. Op deze pagina leest u meer over het klimaat, beste reistijd en het tijdsverschil met Nederland.

 

Wij helpen u om uw vakantie in de juiste reisperiode te boeken.

 

Het klimaat van Sri Lanka

 

Sri Lanka heeft meerdere tropische klimaten. In het grootste deel van het land liggen de temperaturen het gehele jaar door rond de 30 graden. Voor de temperatuur maakt het dus niet zo veel uit wanneer u gaat. Waar u wel rekening mee moet houden, is dat het land twee moessonperiodes kent.

 

De eerste moessonperiode van Sri Lanka wordt ook wel Yala genoemd. Deze zuidwestmoesson begint half mei en duurt tot eind september en komt voor in het zuidwesten en westen van het land. De tweede moessonperiode wordt Maha genoemd. Deze moesson begint in oktober en waait tot half april. In tegenstelling tot Yala, waar slechts een deel van het land mee te maken heeft, valt er bij de Maha in het gehele land een flinke hoeveelheid regen. Boekt u uw vakantie naar Sri Lanka, dan is het belangrijk hier rekening mee te houden. In de moessonperiodes bestaat er ook meer kans op infectieziekten. Laat u goed informeren over de benodigde vaccinaties. De GGD kan u vaccineren tegen vrijwel alle reisinfecties.

 

De beste reistijd voor Sri Lanka

U kunt het beste in de maanden februari of maart. In deze maanden heeft u namelijk geen last van de twee moessonperiodes Yala en Maha. Dit betekent dat u minder last heeft van regen tijdens uw vakantie. Ook is het in februari en maart net iets minder heet. Heeft u een actieve vakantie waarbij u vele bezienswaardigheden gaat bewonderen en allerlei activiteiten gaat ondernemen, dan is dit wel zo prettig.

 

Kunt u niet in februari of maart naar Sri Lanka, dan raden wij u aan om in mei of juni naar Sri Lanka te gaan. In deze maanden heeft u wel te maken met Yala, maar deze is milder dan de moesson Maha. Dit betekent dat u wel te maken krijgt met regen, maar dat het minder veel zal regenen dan van oktober tot april.

 

In welke maanden u ook gaat: het visum voor Sri Lanka moet u altijd aanvragen. Wij helpen u daar graag mee via ons aanvraagformulier. Komt u met een cruise en bezoekt u het land minder dan 48 uur? Dan volstaat het transitvisum wellicht.

 

Het tijdverschil in Sri Lanka

 

Het tijdverschil met Nederland verschilt per seizoen. Dit komt omdat wij de klok verzetten in de zomer en in de winter, maar dit in Sri Lanka niet gebeurt. Tijdens onze zomertijd is het tijdverschil 3,5 uur. Tijdens onze wintertijd is het tijdverschil groter, namelijk 4,5 uur later. Wilt u zelf realtime kijken hoe laat het is in Sri Lanka? Ga dan naar deze site.

 

 

 

September 22, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy