« Terug

Welke Vaccinaties Heeft U Nodig Voor Sri Lanka?

Sri Lanka, het land van de ongerepte natuur, azuurblauwe stranden en een vriendelijke bevolking. Ook is het een land waar infectieziekten helaas nog veel voorkomen. Gelukkig zijn er in Nederland goede vaccinaties voor Sri Lanka beschikbaar. Omdat wij van Evisumservice.nl goed kunnen begrijpen dat u naar Sri Lanka wilt reizen geven we hier een antwoord op de vraag “Welke vaccinaties heeft u nodig voor Sri Lanka”. We gaan in op alle aanbevolen vaccinaties voor Sri Lanka en het eventueel beschermen tegen een ziekte als Malaria. Inentingen en vaccinaties worden in grote mate beïnvloed door persoons- en reisgebonden factoren en ook de duur van uw reis en uw gezondheidssituatie. Voor sommige ziekten als Malaria speelt de reistijd een grote rol. Let daarom ook op het klimaat in uw reisperiode. Neem altijd contact op met de GGD of uw arts als u op vakantie naar Sri Lanka gaat voor de juiste inentingen.

 

Aanbevolen Vaccinaties Sri Lanka

DTP Inenting Sri Lanka

De eerste aanbevolen inenting voor Sri Lanka is DTP. DTP staat voor Difterie, Tetanus en Polio. Dit zijn ziekten die in Nederland vrijwel volledig zijn uitgeroeid. In uitzonderlijke gevallen komt de ziekte nog voor. In Sri Lanka heeft u wel een kans om deze ziektes op te lopen. Een inenting voor DTP zit in het rijksvaccinatieprogramma. Bent u geboren na 1 – 1 – 1950 en heeft u al uw kindervaccinaties ontvangen? Dan volstaat 1 enkele inenting voor u naar Sri Lanka vertrekt. U bent dan weer 10 jaar bescherm. Heeft u nooit een inenting voor DTP gehad dan worden door het GGD 3 vaccinaties voor Sri Lanka geadviseerd.

 

Buiktyfus Vaccinatie Sri Lanka

Heeft u uw reis naar Sri Lanka geboekt, het visum voor Sri Lanka aangevraagd en bent u op bestemming aangekomen? Dan wilt u natuurlijk niet uit de running zijn vanwege buiktyfus. De vaccinatie voor buiktyfus wordt voor een reis naar Sri Lanka geadviseerd. Deze inenting bestaat uit een enkele prik waarmee u voor 60 – 70% drie jaar lang beschermd bent tegen de ziekte.

 

Hepatitis A Vaccinatie Sri Lanka

Een must als u naar Sri Lanka gaat: een vaccinatie tegen Hepatitis A. Deze ziekte veroorzaakt een ontsteking aan de lever en kan worden opgelopen door het nuttigen van met ontlasting besmet voedsel en drinkwater. Gaat u naar Sri Lanka op vakantie? U heeft dan twee vaccinaties nodig. De eerste prik geeft 1 jaar bescherming, de tweede prik biedt een bescherming van minimaal 30 jaar.

 

Beste Reistijd In Relatie Tot Uw Reis

Klimaat In Sri Lanka

Afbeelding van Klimaatinfo.nl

Ziekten als Malaria, de Japanse Encefalitis, Dengue (knokkelkoorts) en gele koorts zijn ziekten die worden veroorzaakt door muggen. Deze ziekten worden beïnvloed door uw reisroute en eventuele tussenlandingen. Ook speelt de het klimaat van Sri Lanka ook een rol. Hoe meer regen hoe meer muggen er zijn. De beste reistijd voor Sri Lanka is in de maanden Februari en Maart. Yala en Maha zijn de twee grote moessonseizoenen in Sri Lanka. Yala beïnvloed uw reis indien u in het zuidwesten van het land rontrekt. Reken op veel regen tussen mei en juli. De andere moesson, Maha, heerst in het noordoosten. Hier valt heel veel regen van november tot en met januari.

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka?

De beste reistijd voor Sri Lanka is in de maanden februari en maart. In die maanden vermijd u de ergste moessons en hitte.

 

Reisgebonden vaccinaties Sri Lanka

Welke Vaccinaties Heeft U Nodig Voor Sri Lanka?

Naast de aanbevolen vaccinaties tegen DTP, buiktyfus en Hepatitis A zijn er voor Sri Lanka veel reisgebonden vaccinaties van toepassing.

 

De volgende inentingen kunnen van belang zijn naast de aanbevolen vaccinaties:

  • Gele koorts
  • BMR
  • Hepatitis B
  • Tuberculose
  • Rabiës
  • Japanse Encefalitis
  • Dengue

 

Zoals u heeft kunnen lezen worden de geadviseerde vaccinaties voor Sri Lanka beïnvloed door meerdere factoren. Laat u altijd goed informeren door de GGD of uw huisarts. Zij kunnen op basis van uw persoonlijke en reisgebonden kenmerken nog aanvullend advies geven.

December 06, 2016
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy