« Terug

5 hoogtepunten van Sri Lanka

Binnenkort op reis naar Sri Lanka? Dan moet u zeker dé  5 hoogtepunten van het land bezoeken!

 

1.Anuradhapura

Anuradhapura is de oude hoofdstad van Sri Lanka. Deze stad ligt in het noorden van Sri Lanka. In deze stad zijn veel stoepa’s, tempels en andere historische bouwwerken te vinden. Hierdoor is Anuradhapura voor veel boeddhisten een heilige stad. Voor boedhisten waren er acht heilige plekken in Anuradhapura. Dit zijn de: Sri Maha Bodi, de Ruwanweli Seya, de Thuparama Dagoba, Abhayagiri Dagoba, Lankarama Dagoba, Mirisaweti dagoba en de Isurumuniya Viharaya. Deze stad wordt vaak bezocht om de genoemde bezienswaardigheden te bekijken, verder is er niet veel te doen in Anuradhapura.

De grote Anuradhapura Tempel

 

 

2.       Gouden Tempel van Dambulla

 

De hoogtepunten van deze stad zijn de tempels van Dambulla. De Gouden Tempel is hier een voorbeeld van. De Gouden Tempel van Dambulla is de grootste tempel van Sri Lanka. Om in deze tempel te komen moet u een kleine heuvel oplopen. Bovenaan de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. De Gouden Tempel bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn er in totaal 153 afbeeldingen van boeddha’s te zien. Deze muurschilderingen hebben een oppervlakte van 2100 m². Maharaja Lena is de grootste grot en volgens de meeste mensen ook de mooiste. In de grot Devajara Viharaya is er een liggende Boeddha beeld van 15 meter te vinden.

De Gouden Tempel in Sri Lanka

 

 

3.       Polonnaruwa

Polonnaruw is een van de oude koningssteden van Sri Lanka . Het bijzondere aan Polonnaruwa is dat de stad al meer dan 800 jaar oud is, maar vandaag de dag nog in bijzonder goede staat. In deze stad zijn veel verschillende tempels, ruïnes en andere bezienswaardigheden te vinden. In de buurt van deze stad ligt het Wasgamuwa National Park. Dit park is een van de mooiste parken van Sri Lanka. Hierdoor is Polonnaruw  een hele leuke bestemming voor cultuur- en natuurliefhebbers. Vanuit deze stad kun je gemakkelijk trips naar Sigiriya maken. Sigiriya is een van de bekendste plekken van Sri Lanka. Deze plek is erg populair vanwege de bekende leeuwenrots.

Polonnaruw een van de Koningsteden in Sri Lanka

 

4.Kandy

Kandy is na de hoofdstad Colombo de grootste stad van Sri Lanka en wordt gezien als de culturele hoofdstad van het land. De stad is prachtig gelegen in een vallei aan een meer, omringd door bergen. Kandy voelt niet als een hele grote stad, maar is wel een sfeervolle en gezellige stad om een paar dagen te verblijven. Ook in Kandy zijn veel boeddhistische tempels te zien, waaronder de Tempel van de Tand.

De tempel van de tand

 

 

5.Yala National Park

 

In Sri Lanka zijn er veel nationaal parken te vinden. Het Yala National Park is hier een voorbeeld van.  Dit park is het meest bezocht national park van Sri Lanka.


Dit park is de beste plaats om wilde olifanten, luipaarden en zwijnen te spotten.
In de eerste maanden van het jaar trekken soms felle regenbuien over dit gebied, maar is ook de periode om grote kuddes herten of olifanten met hun kalfjes te zien.

 

Ook is het mogelijk om een paar nachten in het park te verblijven. Er staan een aantal kleine bungalows in het park. Het is een unieke gelegenheid om te overnachten in een omgeving waar dicht bij de bungalows kudde herten, zwijnen en zelfs olifanten voorbij trekken.
 

Olifanten in Yala Nationaal Park

 

            

Visum aanvragen Sri Lanka

 

Gaat u op reis naar Sri Lanka? Dan moet u voor vertrek de nodige documenten in orde brengen, zoals het paspoort en het visum Sri Lanka maar denk ook aan vaccinaties! Het is mogelijk om het visum Sri Lanka binnen 5 min. zonder formulieren in te vullen online en geheel in het Nederlands aan te vragen. Het Visum Sri Lanka aanvragen kan op de pagina van Sri Lanka. Vraag nu het visum Sri Lanka aan!

 

 

 

November 29, 2016
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy