« Terug

Transit ETA Sri Lanka – Wanneer is dit document nodig?

Op reis door Zuid Oost Azië en doet u kort Sri Lanka aan? Een korte overstap, een doorreis of wellicht een kort bezoek met een cruise? Een visum voor Sri Lanka heeft u sowieso nodig, maar welk document is geschikt voor uw situatie? Wij hebben het voor u uitgezocht.

 

Visa voor Sri Lanka Zijn Altijd Verplicht

Reist u naar Sri Lanka, dan heeft u altijd een visum nodig om dit land binnen te kunnen komen. Het land biedt drie verschillende typen visa:

1.     Business Purpose ETA – voor zakelijke reizen en activiteiten.

2.     Transit visum – voor reizen korter dan twee dagen.

3.     ETA Sri Lanka – voor alle toeristische reizen naar het land.

 

Wat is een transit ETA Sri Lanka?

 

Het transit visum is een reistoestemming voor reizigers op doorreis of met een korte stop in Sri Lanka. Het kan worden gebruikt om maximaal twee dagen in het lang te verblijven. Daarmee heeft het een flink korte geldigheidsduur dan het reguliere toeristenvisum. Het reguliere ETA is immers 30 dagen geldig, tegenover 2 dagen voor het transitvisum.

 

Overigens is het exact 48 uur geldig. Bij de douane op de luchthaven dient u aan te tonen dat u daadwerkelijk binnen 48 uur vertrekt. Reist u per vliegtuig dan volstaat een vliegticket.

 

De laatste tijd doen ook veel cruiseschepen het land aan. U krijgt dan vaak 1 a 2 dagen de tijd om van boort te gaan. Ook bij de zeehaven worden uw reisdocumenten zoals uw paspoort en ETA gecontroleerd. Zorg dus dat u alle benodigde visum documentne bij de hand heeft.

 

Wanneer heeft u een transit ETA Sri Lanka nodig?

U heeft een transit ETA Sri Lanka nodig als u niet in het land verblijft, maar wel door het land heen reist om naar een andere bestemming te gaan. Heeft u bijvoorbeeld een tussenstop in Sri Lanka, waarbij u enkele uren op het vliegveld verblijft en vervolgens verder reist naar uw eindbestemming? Dan heeft u een transit ETA nodig. Voor alle vragen verwijzen wij u naar het Sri Lankaanse consulaat.

 

U kunt eventuele transitvisa 90 dagen voor aankomst aanvragen. Het is vervolgens twee dagen na de startdatum op het document geldig. Verblijft u langer dan twee dagen in Sri Lanka, dan vraagt u een gewoon toeristenvisum aan. Bent u er voorvoor zaken en bent u hier langer dan 2 dagen, dan heeft u een business purpose ETA nodig. Dit is een visum voor zakelijke bezoekers van Sri Lanka. Wij helpen u in alle gevallen met de aanvraag.

 

September 21, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy