« Terug

Het business purpose ETA voor Sri Lanka – Komt u in aanmerking?

Met zijn unieke ligging ten zuiden van India en net ten oosten van China is Sri Lanka uitgegroeid tot dé overslag hub van Zuidoost Azië. Als een oude Engelse kolonie spreekt de bevolking relatief goed Engels. De economie van het land groeit al jaren achtereen terwijl het opleidingsniveau van Sri Lankaanse werknemers toeneemt. De zakelijke wet en regelgeving is gebaseerd op de Engelse commerciële wetgeving.

 

Met een groeiende middenklasse maakt dit Sri Lanka tot een interessante handelsbestemming voor Nederlandse bedrijven. Nu al zitten grote Nederlandse multinationals in het land.

 

Zomaar naar het land reizen om zaken te doen om een bedrijf te starten is niet mogelijk. Reist u naar Sri Lanka voor zaken, dan heeft u het business purpose ETA nodig. Meer over dit verplichte reisdocument, leest u op deze pagina. Zo leest u op deze pagina niet alleen wat het ETA is en wanneer u dit reisdocument nodig heeft, maar ook hoe u dit visum aan kunt vragen. 

 

Wat is het business purpose ETA

Het business puropse Electronic Travel Authorization van Sri Lanka is iets anders dan het visum Sri Lanka. Het toeristenvisum is namelijk bedoeld voor mensen die het land bezoeken als toerist, terwijl de zakenvisa specifiek bedoeld zijn voor mensen die het land om zakelijke redenen bezoeken. Het zaken visum heeft u nodig voor de volgende activiteiten:

-        Vergadering;

-        Training;

-        Conferentie;

-        Beurs;

-        Promotionele activiteiten;

 

Bij het inchecken voor uw vlucht wordt gevraagd om dit document. Op de Nederlandse luchthavens wordt ook nog gecontroleerd of u de elektronische reistoestemming heeft. Heeft u dit niet, dan kunt u bij de meeste maatschappijen niet inchecken of boarden. Daarbij wordt ook bij aankomst in Sri Lanka bij de douane gekeken of u het land mag betreden.

 

Het zakelijke visum is een volledig elektronisch document. Het is gekoppeld aan uw paspoort welke, samen met de hard copy ETA, wordt uitgelezen door de douanebeambte op de luchthaven van aankomst.

 

 

Het business purpose ETA aanvragen

U kunt het zakenvisum alleen aanvragen als u voor een bepaald zakelijk doeleinde naar Sri Lanka reist. Komt u hier voor een vakantie, dan vraagt u het toeristenvisum Sri Lanka aan. Om de zakelijke Electronic Travel Authorization aan te vragen, moet u de volgende documenten aanleveren:

-        Een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig naar inreizen Sri Lanka) met ten minste één lege pagina voor de stempels van de douane.

-        Een ingevuld aanvraagformulier voor de zakelijke Electronic Travel Authorization.

-        Twee recente pasfoto’s in kleur, van voren genomen en met een witte achtergrond.

-        De uitnodiging van het zakelijke evenement waar u naartoe gaat. Gaat u bijvoorbeeld naar een beurs, dan doet u de uitnodiging van deze beurs bij uw aanvraag.

-        Een brief over uw verblijf in Sri Lanka, van uw werkgever. In de brief moet de werkgever zetten wie u bent, wat u voor functie heeft binnen het bedrijf en wat u in Sri Lanka gaat doen. De werkgever moet ook in de brief zetten wie financieel verantwoordelijk is voor u als zakelijke bezoeker van Sri Lanka.

 

Alleen als u al deze documenten indient bij uw aanvraag, wordt uw aanvraag goedgekeurd.

 

Andere Visa

Het werk gerelateerde visum wordt vaak verward met het transit visum, maar ook dit is een ander soort reisdocument. Deze wordt namelijk gebruikt om door Sri Lanka te reizen, niet om hier te verblijven voor zakelijke reizen. Het is slechts 2 dagen geldig. Het zaken ETA van Sri Lanka is 30 dagen geldig, net zoals het reguliere toeristenvisum.

 

September 21, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy