VISUM OEGANDA

Per persoon € 99.95

U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visa voor Uganda aanvragen. De kosten bedragen v.a € 99,95- afhankelijk van het type reisdocument en kunnen worden voldaan met iDeal, PayPal, Mistercash/Bancontact of een Creditcard.

 

Wij nemen de aanvraag dezelfde dag nog in behandeling. Afhankelijk van de verwerkingstermijn op het Oegandese consulaat mailen wij u het officiële visum binnen 5 dagen. Het aanvraagproces in een aantal simpele stappen:

Aanvraagformulier

Ons aanvraagformulier is geheel in het Nederlands en kan binnen 5 minuten worden afgerond.

Betalen

Betalen kan met iDeal, PayPal, Creditcard of Mistercash/Bancontact.

Evisa voor Oeganda

Na verwerking mailen wij u de officiële documenten direct toe.

Visum Oeganda

 

Het met sneeuw bedekte Rwenzori-gebergte, het Victoriameer en een overvloed aan wildlife. Dit, in combinatie met een vriendelijke bevolking, maken het land tot een unieke reisbestemming. Niet voor niets noemt men Oeganda “de parel van Afrika”. Iedereen die het land wil bezoeken moeten een officieel reisdocument hebben. Het reisdocument voor Uganda is verplicht voor alle Nederlandse reizigers.

 

Wat betekent dit voor u als toerist?

 

Om het land te mogen betreden moet u in het bezit zijn van geldig visum.  Aanvragen kan online of op de Oegandese ambassade in Brussel worden ingediend. Er is geen Oegandese ambassade in Nederland waar u de desbetreffende reispapier kunt aanvragen.

 

Reist u toch naar het land zonder dat u in het bezit bent van een online visum, dan wordt u de toegang geweigerd. Bereidt u goed voor op uw reis en voorkom gedoe bij de Oegandese douane door dit aan te vragen bij ons!

 

De voordelen van het online aanvragen bij EvisumService

 

·         Het online aanvraagformulier is volledig in het Nederlands.

·         De kosten voor een online visa bedragen slechts €99,95 euro per persoon.

·         U kunt uw betalen met PayPal, iDEAL, creditcard of Mistercash/Bancontact. Op het consulaat kunt u het enkel in het Engels aanvragen en betalen met een creditcard.

 

Verschillende soorten reisdocumenten voor Oeganda

 

Elk persoon die afreist naar Uganda dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Er zijn meerdere soorten visums voor toeristen die naar het land afreizen. Welk document u moet aanvragen hangt af van meerdere factoren waaronder verblijfsduur. Er bestaan vier soorten reisdocumenten voor toeristen:.

 

1.    Een regulier toeristenvisum

 

Deze is geschikt voor toeristen die enkel naar Uganda afreizen. Met dit document kunt u, als toerist, eenmaal Oeganda betreden. Als u het land heeft verlaten, moet u dit opnieuw aanvragen. Als u op vakantie gaat naar Oeganda moet u aantal documenten opleveren om in aanmerking te komen voor dit visa. U dient u een duidelijke scan van het paspoort (in kleur), een pasfoto (in kleur) en certificaat Gele Koorts aan te leveren. Voor dit reisdocument betaalt u slechts €99,95 euro en het is 3 maanden geldig

 

2.    Transit visum

 

Een transit visa heeft u nodig indien u voor een overstap in Oeganda bent. De kosten hiervoor bedragen € 150,- euro. Bij het aanvragen dient u een kopie van uw paspoort en een recente pasfoto in kleur te uploaden. Ook hebben wij bewijs van vaccinatie tegen Gele Koorts, een motivatiebrief (met daarin de uitleg voor de reden voor de transit) en het land van de eindbestemming. Deze brief dient in het Engels geschreven te worden.

 

3.    East Africa Tourist Visa

 

Er zijn veel reizigers die naast Oeganda ook een van de Oost-Afrikaanse buurlanden willen bezoeken. Zo combineren de reizigers hun bezoek aan Uganda vaak met een bezoek aan Kenia. Speciaal voor deze reizigers bestaat de East Africa Tourist Visa. Met de East Africa Tourist Visa kunt u Rwanda, Uganda en Kenia bezoeken onder 1 toeristenvisum. Dit gecombineerde reisdocument is na goedkeuring 90 dagen geldig en kost €150 Euro. U mag gedurende deze 90 dagen meerdere malen de landen Kenia, Rwanda en Uganda betreden. Voor het aanvragen van een East-Africa Tourist Visa moet u een aantal documenten opleveren. De volgende documenten dienen te worden aangeleverd:

 

 • Kopie van uw paspoort in kleur
 • Recente pasfoto
 • Certificaat Gele Koorts
 • Boeking van uw reis.

 

4.    Multiple Entry visum

 

Toeristen die langer dan 3 maanden Uganda willen bezoeken of in 3 maanden meerdere malen het land willen betreden kunnen een ‘multiple entry visum’ aanvragen. In tegenstelling tot een single-entry visa kunt u met een dit document meerdere malen het land betreden. U hoeft niet meerdere malen een single entry document aan te vragen. De kosten van een multiple entry visum zijn afhankelijk van de geldigheidsduur van het visum. U kunt dit al vanaf €150 euro aanvragen en het heeft een geldigheid van 6-12, 24 of 36 maanden.

 

Voor een succesvolle aanvraag met meerdere inreizen heeft u de volgende documenten nodig:

 

 • Kopie van uw paspoort in kleur
 • Recente pasfoto
 • Origineel certificaat gele koorts
 • Politieverklaring van Interpol of uw lokale politiebureau;
 • Aanbeveling van 2 unieke personen in Oeganda;
 • Motivatie en uitleg waarom u een dit visa nodig heeft.

 

Overige documenten voor visa Uganda

 

Om in aanmerking te komen voor een visum voor Uganda dient u te allen tijde in het bezit te zijn van een vaccinatieboekje met daarin de vermelde vaccinaties. Voor Uganda is het verplicht om ingeënt te zijn voor Yellow Fever ofwel Gele Koorts. Bij uw visa aanvraag is het verplicht dit bewijs te uploaden of het ons toe te zenden. Bij aankomst in het land kan alsnog worden gevraagd dit bewijs voor te leggen.

 

Alle benodigdheden kunt u online aanvragen. U hoeft niet meer naar de Oegandese ambassade in Brussel om een geldig visa aan te vragen. Omdat het hier om een elektronische aanvraag gaat hebben wij niet uw fysieke paspoort nodig. Een fotokopie van hoge resolutie volstaat.

 

Visum Oeganda online aanvragen

 

Via het online aanvraagformulier kunt u direct en volledig online de genoemde visa aanvragen. Alle documenten kunt u tijdens het aanvraagproces uploaden of, indien gewenst, later aan ons toezenden. Wij starten de aanvraag voor de gewenste visa zodra wij de volledige aanvraag hebben ontvangen.

 

Overzicht van uw aanvraag in enkele stappen:

 

 1. U vult het online aanvraagformulier in op onze website .
 2. U kiest één van onze betrouwbare betaalmethodes om de kosten (v.a. €99,-) te betalen.
 3. We behandelen uw aanvraag binnen 24 uur na betaling.
 4. De Oegandese overheid bevestigt meestal direct, maar uiterlijk na 5 werkdagen, uw aanvraag.
 5. drukt het formulier af en neemt het mee op reis!

 

 

Visum Oeganda bij aankomst in het land

 

Let bij aankomst op luchthaven in Oeganda op dat u het geprinte e-visa bij u heeft evenals eventuele bewijzen zoals het Gele Koorts-certificaat. Let ook op de inreis stempel die de douane in uw paspoort plaatst. Het kan zijn dat deze een andere geldigheidsdatum aangeeft dan de periode van uw visa.

 

Hoe lang duurt de aanvraag voor een e visa Uganda

 

Een visa Uganda kunt u binnen 5 tot 10 minuten aanvragen via ons online aanvraagformulier. Wij zetten, na ontvangst van alle documenten, de aanvraagprocedure direct in gang bij het Oegandese consulaat. Afhankelijk van de verwerkingstijd van de Oegandese overheid, sturen wij de officiële reisdocumenten binnen 5 werkdagen naar u toe. U dient de documenten te printen en mee te nemen wanneer u naar het land afreist. Op de site van de Oegandese ambassade vindt u eventueel nog extra informatie in het Engels.

 

Tip: Als u met een partner reist raden wij aan om de reispapieren 2-maal te printen. Als er nu iets gebeurt met uw handbagage heeft u altijd een reserve bij de hand.

 

 

Klik hier en vraag uw visum voor Oeganda aan

 

Ervaringen

 • Reeds na twee dagen ontving ik de visum autorisatiebrief in mijn mailbox. Ruim op tijd voor mijn vakantie.

  - Karin

 • Eenvoudig te betalen met iDeal. Een aanrader voor een ieder die net als ik geen creditcard heeft. 

  - Pieter

Vraag nu een online visa aan voor Uganda . Na verwerking mailen wij u binnen 5 werkdagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy