« Terug

Drie Afrikaanse landen bezoeken met slechts één visum?

Denk jij ook vaak na over een bezoek aan Afrika? Sinds 2013 kun je een ‘East Africa Tourist Visa’ (EATV) aanvragen! Hiermee kun je niet naar één land maar drie landen in Oost-Afrika. Zowel Oeganda, Kenia als Rwanda zijn toegankelijk met dit visum. Een unicum want normaal gesproken moet je voor elk land een apart visum aanvragen, wat vaak erg in de kosten loopt. Uiteraard heb je hier alleen voordeel van wanneer je meer dan een Oost-Afrikaans land dat onder de EATV valt bezoekt. Het natuurlijk fijn dat je tegenwoordig dit EATV kunt aanvragen, maar zijn er wel leuke dingen te doen in deze landen en is een bezoek aan deze drie landen in een rondreis realistisch/ de moeite waard?... Het antwoord is JA, de landen zijn heel druk bezig met investeren in toerisme omdat dit een belangrijke inkomstenbron is voor de bevolking. Er zijn dan ook tal van mogelijkheden waarbij je als toerist de absolute hoogtepunten van elk land zult zien.


 

Wat te doen in Kenia?


Benieuwd naar de grootste file ter wereld? In Kenia heb je de allergrootste natuurlijke file ter wereld! Dit gebeurt in het Masai Mara National Park, duizenden gnoes, zebra’s, gazellen en nog veel meer dieren donderen dan over de stoffige savannevlaktes. Dit fenomeen bewonderen is op zichzelf natuurlijk al heel gaaf, toch kan er nog een schepje bovenop: je kunt dit spektakel kun je zelfs aanschouwen vanuit een luchtballon! Zie hieronder een filmpje van het varen in een luchtballon over de Masai Mara. Dit is maar een fractie van de mogelijkheden die je hebt in Kenia, wil je meer toeristische bezienswaardigheden zien? Klik dan hier.
 

Is Oeganda niet gevaarlijk?


Oeganda is een van de veiligste landen van Afrika sinds de dictator Idi Amin in 2003 is overleden. Oeganda wordt ook wel de ‘parel van Afrika’ genoemd en dit is ook te merken aan de lokale bevolking. De Oegandezen zijn heel vriendelijk en nemen je graag mee naar de mooiste bezienswaardigheden van Oeganda. Van drijvende marktjes op Lake Bunyoni tot nachtwandelingen met aapsoorten die alleen ’s nachts bewegen, in Oeganda maak je het allemaal mee. Een aantal natuurparken die echt aan te raden zijn: Bwindi Impenetrable National Park, Queen Elizabeth National Park en Kibale Nationaal Park. In deze parken zul je erachter komen waarom Oeganda de ‘parel van Afrika’ genoemd wordt.

 

 

 


Het prachtige Rwanda

Als laatste het ruige Rwanda. Rwanda wordt vaak ‘Le Pays des Mille Collines’ genoemd, dit betekent ‘het land van de duizend heuvelen’. Het zal je dan ook niet verbazen dat het land letterlijk vol zit met heuvels! Rwanda zit net zoals eerder besproken landen bomvol met natuur. Het leuke aan Rwanda is dat er ook een strand is, je kunt dus de ene dag lekker zonnen aan het strand en de volgende dag op safari in de wildernis! Rwanda heeft een hele grote populatie chimpansees en gorilla’s. Als je van plan bent om een de natuur te ontdekken is het dan ook echt een aanrader om bijvoorbeeld een dag op ‘gorillatracking’ te gaan. Het zien van deze prachtige dieren zal u voor het leven bijblijven!

 

 

 

Haal het beste uit je rondreis en bezoek drie landen in Oost-Afrika


Nu is het natuurlijk zaak dat je het beste uit je reis gaat halen. Hiervoor een aantal tips. De meeste mensen beginnen hun vakantie in Oeganda, gaan daarna naar Kenia en als laatste kunt u dan kiezen om Rwanda te bezoeken. Deze volgorde wordt sterk aangeraden.  Voordat u op reis gaat naar een van de landen moet u zich laten vaccineren. De link naar meer informatie over dit onderwerp vindt u onderaan dit artikel. En tot slot, voordat u begint aan dit avontuur heeft u natuurlijk een East Africa Tourist Visa nodig!

 

Nu een EATV aanvragen!

 

Een EATV biedt iets heel bijzonders en is het echt een kans om een geweldige vakantie in drie landen mee te maken. Klik op de onderstaande link om gelijk een EATV aan te vragen en te genieten van een onvergetelijke vakantie! Let wel op, het Oost-Afrika visum is een uitbreiding op het Visum voor een van de bovenstaande landen. Onze ervaring leert dat de meeste reizigers hun avontuur beginnen in Oeganda en vanuit daar hun aanvraag voor het Oost-Afrikaanse visum aanvragen.

 

EATV aanvragen via de visum aanvraag voor Oeganda. 

 

Let op, voor deze landen zijn vaccinaties nodig! Voor meer informatie kunt u hiervoor de volgende site bezoeken:

 

www.ggdreisvaccinaties.nl

July 25, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy