« Terug

De 5 meest bekende toeristische bezienswaardigheden van Kenia

Kenia is al lang geen onbekende reisbestemming. Voor een onvergetelijke ervaring is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden van het land zijn. Om u een handje te helpen hebben wij de meest bekende toeristische bezienswaardigheden van het land uitgekozen.

 

1.Nakurumeer

Het Nakurumeer ligt ten zuiden van Nakuru en is te vinden in het Lake Nakuru National Park. Dit indrukwekkende park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  Het Nakurumeer is dé highlight van het park. Het meer staat vooral bekend om de flamingo’s. In de omgeving zijn er verschillende soorten vogels, bavianen, zwarte en witte  neushoorns te vinden.

Uitzicht over het Nakurumeer

 

 

2.Masai Mara Game Reserve

Het Masai Mara Game Reserve is het meest bekende natuurpark van Kenia. Het park staat vooral bekend om de grote migratie van zebra´s, gazelles, buffels,antilopen, leeuwen en gnoes. Het park is genoemd naar de oorspronkelijke inwoners van de regio Masai en de rivier de Mara die er doorheen stroomt. Door het uitgestrekte landschap is het makkelijk om wilde dieren te spotten. Het Masai Mara Game Reserve park grenst aan het wereldberoemde Tanzaniaanse Serengeti National Park. Hierdoor trekt het park jaarlijks meer dan één miljoen bezoekers. In de beide parken is het mogelijk om te overnachten. Dit zal u wellicht de mooiste ervaring opleveren. Bij het verblijf wordt er gekeken of u een geldige reisdocument heeft, zoals het paspoort en het visum Kenia.

Masai Mara Reservaat

 

 

3.Samburu National Reserve

Het Samburu National Reserve park is het meest authentieke park in Kenia. Het park is bereikbaar via twee ingangen, namelijk via Ngare Mare en via Buffalo Spring. Dwars door dit park stroomt de Ewaso Ngo´iro rivier waar de vele wilde dieren zich bevinden. Deze rivier is vrijwel altijd met bruin water gevuld en heeft een enorme onweerstaanbare aantrekkingskracht op de dieren.

Olifanten in Samburu National Park

4.Diani Beach

De witte stranden en de azuurblauwe zee maken Kenia tot meer dan een Safari-land. Diani Beach is hier een voorbeeld van. Dit strand ligt ten zuiden van Mombasa. De Keniaanse kust is een goede bestemming om watersporten te oefenen. Het Diani Beach heeft een ruim aanbod aan hotels, resorts, markten en Keniaanse souvenirwinkels. Dit strand is het meest bezochte strand van het land. Hier is zelfs een casino te vinden!

Het Strand van Diani Beach

 

5.Mombasa Marine National Park

Het Mombasa Marine National Park heeft zijn status vooral vanwege het prachtige koraalgebied dat zich erin bevindt gekregen. Dit park is gelegen tussen Mtwapa en Tudor Creeks. Het is hier naast het zwemmen ook mogelijk om te zonnen, duiken, snorkelen en  windsurfen.

Onderwaterwereld van Mombasa Marine National Park

 

Visum Kenia

Om een reis naar dit land met vol avontuur waar te maken, heeft u het paspoort en het visum Kenia nodig. Voor het visa Kenia hoeft u tegenwoordig niet meer naar de ambassade te gaan. Op Evisumservice.nl kunt u binnen 5 min. online en geheel in het Nederlands het Kenia visum aanvragen.  Na de verwerking van uw aanvraag ontvangt u het visum binnen enkele dagen in uw mail.  

 

 

 

Belangrijk om te weten voor het Visa Kenia:

 

·         De reis moet voor de aanvraag al geboekt zijn

·         Er zijn meerdere visums voor Kenia verkrijgbaar ( Doorreisvisum & single entry visum)

·         Het visum Kenia is 90 dagen geldig

·         De kosten voor het Kenia visum zijn €69,95

·         U kunt betalen d.m.v. IDeal, PayPal of MisterCash/Bancontact

·         In de meeste gevallen ontvangt u het Kenia Visa binnen 24 uur

 

January 06, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy