« Terug

Met een E-visum op Safari in Kenia

Waarom een safari in Kenia?

Wilt u unieke ervaring beleven en bent u een natuurliefhebber? Dan is een safari in Kenia dé juiste keuze daarvoor. Kenia is een van de grotere safaribestemmingen van Afrika en met de introductie van het e visum is het land eenvoudig te bereiken. Tijdens het aanvragen van uw visum voor Kenia kunt u aangeven waar u het land binnen komt. Op onze site kunt u binnen 5 minuten visa online aanvragen. Tijdens de safari kan er ook naar uw visum gevraagd worden.
 

De belangrijkste doelstelling van de Safari in Kenia is natuurlijk om “The Big Five” in levende wijze te zien. In Kenia heeft u een grote kans om de leeuw, olifant, buffel, neushoorn en het luipaard. Wilt u weten waar u deze dieren kunt zien?  Lees dan verder.

Het Masai Mara National Park is een van de beste mogelijkheden om de Big Five in actie te zien. Het Masai Mara National Park is het bekendste en meest bezochte park van Kenia en ligt aan de grens met Tanzania. In augustus en september migreren de zebra’s, buffels, antilopen, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Dé tijd om een van de grote vijf in actie te zien!

Na getuige te zijn geweest van deze migratie kunt u het beroemde Lake Nakuru, een van de grotere meren van Kenia, te bezoeken. Lake Nakuru is een plek tussen de bomen en staat bekend om de vele pelikanen en flamingo’s die de meest voorkomende soorten in het park zijn. Naast pelikanen en flamingo’s kunt u giraffen, bavianen, zwarte neushoorns en witte neushoorns spotten. Ook leeuwen, cheeta’s en luipaarden leven in de buurt van het meer.

De mooiste ervaring is wellicht dat u kunt overnachten in het Masai Mara National Park. Bij het verblijf wordt er ook gekeken of u een geldig reisdocument heeft. Zorg dus dat u zowel uw paspoort als uw Kenia visum meeneemt.

Ook een belangrijke reden om een safari in Kenia te doen zijn de soorten safari´s die in Kenia te doen zijn. Bij een safari denken de meeste denken aan de klassieke soort de Game drives waarbij u met een jeep op zoek gaat naar wild. Anno 2016 zijn er meer soorten safari´s zoals de Games drives, Self-drives, wandel safari, kano safari en de overige safari´s. Wij gaan u nu uitleggen wat al deze safari´s inhouden.

·         Games drives:

Zoals we eerder hebben besproken is Games drives de klassieke soort van de safari. U gaat onder begeleiding van een gids opzoek naar wilde dieren.

·         Self-drives:

Bij een Self-drive bent u zelf opzoek naar wild, dus u rijdt alleen. Self-drives heeft voordelen zowel als nadelen. Een voordeel van Self-drives is dat u uw eigen tempo kunt bepalen en overal kan stoppen waar u maar wilt en een nadeel van Self-drives is dat u de ervaring van een gids mist.

·         Wandel safari:

Bij een wandel safari loopt u tussen de wilde dieren door. Dit is een pure vorm van safari, omdat u op deze manier meer deelneemt aan de natuur dan een toeschouwer zijn.

·         Kano safari:

Bij een aantal wilde parken kunt u het wild en de natuur ontdekken door te kanoën. Voorbeelden hiervan zijn de Okavango Delta in Botswana, Mana Pools National Park in Zimbabwe en het Lower Zambezi National Park in Zambia.

·         Overige safari:

Naast de genoemde safari’s komen er ook steeds nieuwe soorten safari’s bij. Zo kunt u tegenwoordig ook safari’s mee maken in een luchtballon of op de fiets.

 

Overtuigd? Vraag dan nu een visum voor Kenia aan!

 

September 16, 2016
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy