« Terug

Dé nationale parken van Oeganda

In de nationale parken van Oeganda zijn talrijke prachtige plekjes die u zeker gezien moet hebben. Van jungle tot savannevlaktes en van moeras tot aan de imponerende waterval! Breng snel een bezoekje aan dé top parken van Oeganda.

 

Queen Elizabeth National Park

In het westen van Oeganda ligt het Queen Elizabeth National Park. Dit park grenst aan het Edwardmeer en de Rwenzori bergen.  Beklimmende leeuwen, buffels, nijlpaarden, olifanten, bosvarken, waterbucks, topi’s, hyena’s, krokodillen en verschillende soorten vogels zijn in dit natuurgebied te spotten. Duizenden dieren bevolken de oevers van deze meren. De open savanne versterkt het leefgebied voor de olifanten, leeuwen, luipaarden en grote kudden buffels.

Shoebill volgel in Oeganda

 

 

Vogels spotten

Het Queen Elizabeth National Park omvat 606 soorten vogels. Ook de meest gezochte vogel ‘de prehistorische schoenbek ooievaar’ is in dit park te spotten. Andere belangrijke vogelsoorten die ook in dit park te spotten zijn, zijn de Afrikaanse vissen adelaar, krijgsadelaar, Afrikaanse schuimspaan en papyrus gonoplek.

Boottocht door het Kazinga Kanaal

Wat ook zeker een leuke ervaring zal zijn is een boottocht maken door het Kazinga kanaal. Tijdens deze boottocht krijgt u de mogelijkheid om verschillende soorten dieren te spotten. Oog in oog met een geeuwend nijlpaard en omringd door enorme aantallen watervogels bevindt u zich in het hart van de natuur.

Accommodatie

In het park zijn kampeerterreinen te vinden waar u kunt overnachten. Deze zijn aanwezig bij Mweya, Maramagambo Forest en Ishasha. Naast de kampeerterreinen zijn er ook andere accommodatiemogelijkheden. In het park bevindt zich een hostel bij Mweya. Ook beschikt het park over een studentencentrum met 48 bedden.

 

 

Bwindi Impenetrable National Park

in het zuidwesten van Oeganda ligt het Bwindi impenetrable National Park. Dit park grenst aan de Democratische Republiek Congo. Het is één van de meest diverse tropische regenwouden van Afrika en beslaat 331 km2. In dit uitgestrekte gebied leven er ongeveer 320 berggorilla’s. Hierdoor is er een groot kans dat u oog in oog komt 

te staan met een berggorilla, wat een ervaring zal zijn die u 

nooit zult vergeten.

Bwindi waterval

Naast de gorilla’s staat het park ook bekend om de Bwindi waterval die zich in dit natuurgebied bevindt.  Het regenwoud varieert in hoogte van 1.160 meter tot 2.607 meter en staat vol met exotische bomen en bloemen. Het verkennen van Bwindi wordt vaak gedaan d.m.v. een jungletocht. Tijdens deze tocht komt u verschillende vlinders en volges voorbijkomen vliegen. En net voordat u bij de Bwindi waterval aankomt, ziet u hoog in de bomen een colobusaap zitten. Deze hebben een zwart-witte vacht.

Accommodatie

In het Bwindi Impenetrable National Park is het niet mogelijk om te verblijven, omdat de natuur hier ongerept moet blijven. In de buurt van het park is echter een groot aanbod van diverse accommodaties en faciliteiten. U heeft keuze uit budget campsites, middenklasse hotels of luxe lodges. Ook traditioneel overnachten behoort tot de mogelijkheden. De faciliteiten zijn afhankelijk van het type accommodatie.

 

 

 

Murchison Falls Nationaal park

Het Murchison Falls National Park is het grootste park van Oeganda en is vernoemd naar de Murchison watervallen, de plek waar de Nijl 45 meter omlaag valt voordat het tot rust komt. Een bezoek aan dit park mag dus echt niet ontbreken tijdens uw reis. Het spotten van dieren kunt u d.m.v. een boottocht te maken. Dit is zeker een aanrader voor wie de watervallen én de dieren van dichtbij wilt zien. Een andere trekpleister van dit natuurgebied zijn de ruim 450 vogelsoorten die er voorkomen. De roodkeelbijeneter, de krokodilwachter en de schoenbekooievaar zijn een voorbeeld ervan.

Het zuiden van Murchison Falls bestaat voornamelijk uit dichtbegroeide junglegebieden. In dit gebied leven de bosolifanten, buffels, aap- en diverse antiloopsoorten. Vele bezoekers aan dit nationale park beseffen het vaak niet, maar ook in Murchison is het mogelijk om uitstekende ‘’chimpansees trackings’’ te maken.

Visum Oeganda

Om deze prachtige parken van Oeganda te bezoeken moet u als eerst een reis naar dit land boeken en alle benodigde reisdocumenten in orde maken. Zonder een geldig paspoort en het visum Oeganda komt u het land niet in. Bij Evisumservice.nl is het mogelijk om het visum Oeganda online en geheel in het Nederlands aan te vragen. Boek snel uw reis naar Oeganda en vraag het visum Oeganda aan!


 

 

April 24, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy