« Terug

Zomervakantie 2017 - Oeganda razend populair als vakantiebestemming

 

De populariteit van Oeganda als vakantiebestemming is de afgelopen jaren flink toegenomen. Niet gek, het land is prachtig en bijzonder divers. Zowel de natuurgebieden en de daar te bewonderen diersoorten maken een bezoek aan dit land de moeite waard. Oeganda herbergt tropische regenwouden, prachtige watervallen, bijzondere moerasgebieden en je vindt er zelfs besneeuwde bergtoppen. Hoe divers wil je het hebben? Het kan nog mooier! Want deze prachtige natuur biedt ook een thuis aan diverse bijzondere diersoorten. Tijdens een bezoek aan dit prachtige Afrikaanse land zal je oog in oog komen met olifanten, leeuwen, buffels, nijlpaarden en een breed arsenaal aan apensoorten met als kers op de taart de met uitsterven bedreigde berggorilla’s.

Natuur overzicht van Oeganda

 

Uganda heeft een interessant klimaat voor de Nederlandse zomervakantie

Vooral in de zomervakantie merken wij een flinke piek in het aantal visumaanvragen voor Uganda. Steeds meer Nederlanders kiezen voor een reis naar Uganda in de zomervakantie. Logisch, want de zomer is de perfecte reistijd om dit land te bezoeken. Tijdens ‘onze’ zomervakantie is het goed vertoeven in Oeganda. De regentijd is achter de rug en de grootste hitte nog voor de boeg.   

 

Waar vindt je de meeste exotische diersoorten?

De echte dierenliefhebbers moeten zeker overwegen om een bezoek te brengen aan Murchison Falls National Park. Meer weten over de Nationale parken van Uganda? Lees dit artikel: ‘De Nationale parken van Uganda’.

Murchisons Falls in Oeganda

 

 

Wat kost een rondreis door Oeganda?

Een rondreis door Oeganda is qua prijs te vergelijken met die in andere Afrikaanse landen. Vooral de vliegreis heeft veel invloed op de prijs van de reis. Deze prijs is in het hoogseizoen, in de maanden juli en augustus het hoogste. De prijs van het verblijf in het land zelf is in deze tijd ook hoger. Logisch, zo gaat dat immers bij alle vakanties. Doordat de vliegtickets een grote impact hebben op het prijskaartje daalt de prijs van een rondreis bij een langere reisduur (in verhouding) hard. Voor een rondreis van 16 dagen moet je al snel 2500 euro neerleggen, terwijl een rondreis van 27 dagen ‘maar’ 1000 euro duurder is (3500 euro). Uiteraard verschillen prijzen per aanbieder en zijn deze afhankelijk van de inhoud van de reis. Wij adviseren onze bezoekers altijd goed rond te kijken. Het zijn immers flinke bedragen en dan wil je wel het maximale uit je vakantie halen.

 

Reizen naar Oeganda worden ook regelmatig gecombineerd met een bezoek aan Kenia en Tanzania. Let wel op, ben je van plan vanuit Oeganda door te reizen naar / door Kenia en Tanzania, dat je visum dit toelaat. Je kunt een visum Oeganda aanvragen voor dit land alleen of ervoor kiezen om een ‘East Africa tourist visa’ aan te vragen. Met deze laatste optie kun je door Oost-Afrika reizen. Blijf je alleen in Oeganda dan is een toeristenvisum voor Oeganda voldoende.     

July 21, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy