« Terug

De beste reistijd om naar Oeganda te reizen

Klimaat van Oeganda

 

Oeganda of Uganda? Beide termen worden door men gebruikt. Uganda ligt centraal in Afrika op de evenaar. Daarom ligt de gemiddelde temperatuur rond de 27 graden in het land. In de winterperiode is het nog iets warmer. Oeganda kent verschillende soorten tropisch klimaten: tropisch savanneklimaat, tropisch moessonklimaat en tropisch regenwoudklimaat.

Het land is ook begrenst met een drietal grote meren: Victoria, Edward en Albert meren. Deze zorgen voor een flinke neerslag in het land, maar tegelijkertijd ook zorgt het ook voor een groen en vruchtbaar land.

Het regenseizoen is variërend in het land. Gebieden langs het meer Lake Victoria valt het meest neerslag. Dit duurt van maart tot april en in november. Rond de tropische regenwouden kent men droge periodes met zeer hevige neerslag. Het zijn wel korte regenperiodes. In het noorden van Oeganda is er sprake van een droge winter en een zomer met veel regen.

Reisadvies voor Oeganda

Omdat het land een korte neerslagseizoen heeft, kunt u Oeganda het hele jaar door prima bezoeken.

Van maart tot en met mei en november is het natst in Oeganda. Er kunnen hevige buien neervallen, maar gelukkig duurt dit niet de hele dag. Het spotten van gorilla’s en andere wild is hierdoor moeilijker. Door de regen kunt u wel goed fotograferen, want er zit weinig stof in de lucht. Planten en bloemen bloeien volop en zijn zeer mooi om te bewonderen. Wel zijn de wegen moeilijker begaanbaar.

De periodes december tot en met februari is ideaal voor een safari tocht en het spotten van gorilla’s. Ook worden de periodes gekenmerkt door het droge seizoen. Hierdoor kun je makkelijk dieren spotten die zich vestigen rondom de waterbronnen. In deze periodes liggen de prijzen het laagst.

Tot slot is het in de maanden juni tot en met oktober gehele periode geschikt om te reizen. Dit zijn tevens de beste periodes om te reizen door Oeganda. Er is dan ook weinig regenval en u kunt dan een goede gorillazoektocht maken. De prijzen liggen het hoogst in deze maanden vanwege het hoogseizoen.

 

 

Rondreis Oeganda boeken

Het land wordt omringd door Congo, Kenia, Rwanda en Sudan. Vaak maken reizigers een doorreis door een aantal van deze landen. Dus bent u van plan om dit jaar naar Oeganda te reizen? Vraag dan op tijd een online visum voor Oeganda aan!

 

May 19, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy