« Terug

Formule 1 Grand Prix van China 2019 in Shanghai

Formule 1 Grand Prix van China 2019 in Shanghai

 

Zondag 14 april 2019 is het zover, dan vindt de GP van China plaats op het Shanghai International Circuit. Hoewel de meeste Nederlanders onze grote idool Max Verstappen en alle andere coureurs op zondagochtend vanaf de bank volgen, is er dit jaar ook een grote groep Nederlanders die naar China vliegen voor de Formule 1. In dit artikel besteden we aandacht aan deze ronde van het wereldkampioenschap en aanvragen van je visum voor de Formule 1 van China

 

 

De Formule 1 van China bezoeken – Een unieke ervaring! 

Sinds 2004 wordt er in de ronde van China gestreden om een positie op de ranglijst van het wereldkampioenschap Formule 1. De Grand Prix van China is een van de eerste wedstrijden van het seizoen. Het wereldkampioenschap begint op 17 maart 2019 in Australië en wordt afgesloten op 1 december 2019 in Abu Dhabi. In totaal vinden er op 21 circuits over de hele wereld races plaats. China in de derde tussenstop in het kampioenschap en deze race wordt gereden op het Shanghai International Circuit. Welke overigens, anders dan de naam van het circuit doet vermoeden, op een behoorlijke afstand van de stad Shanghai ligt. 

 

 

Over het Shanghai International Circuit

 

De F1 Grand Prix op Shanghai International Circuit is de moeite waard om te bezoeken. Het parcours is uitdagend voor de coureurs en vraagt veel van hun stuurkunsten onder hoge snelheid. Het circuit is bijzonder gevarieerd, de coureurs en hun F1 wagens worden uitgedaagd te racen over 

twee lange rechte stukken waar de maximale snelheid van de bolide bereikt kan worden, een aantal hoge snelheidsbochten en een aantal langzame knikken. 

 

Tussen bocht dertien en veertien zit een het langste rechte stuk. Bolides met veel vermogen en de laagste luchtweerstand kunnen op dit rechte stuk voorsprong uitbouwen of juist weer op de concurrentie inlopen. Kortom, we hebben een enorm spannende ronde van het wereldkampioenschap voor de boeg. Alle coureurs weten dat, door moeilijkheidsgraad van het Shanghai International Circuit geen enkele ruimte is voor fouten en slordigheden. De coureurs moeten echt aan de bank om het fundament van hun positie in het kampioenschap veilig te stellen. 

 

Formule 1 Grand Prix van China 2019 in Shanghai

 

 

Hoe ziet de planning van de Grand Prix van China 2019 eruit?

De GP van China zal dit jaar plaatsvinden in het weekend van 12 tot en met 14 april 2019. Vrijdag 12 april zijn de eerste twee vrije trainingen waarin de coureurs het circuit kunnen verkennen. De volgende dag, op zaterdag 13 april 2019 is eerst een vrije training en daarna de kwalificatie. Zondag 14 april 2019 is het moment van de waarheid en wordt de race gereden. 

 

 

Tijdschema en kalender F1 van China 2019 Nederlandse tijd

 

Vrijdag 12 april 2019 vrije trainingen

De eerste vrijetraining is tussen 04:00 uur en 05:30 uur Nederlandse tijd. De tweede training is tussen 08:00 uur en 09:30 uur Nederlandse tijd.

 

Zaterdag 13 april 2019 vrijetraining & kwalificatie

Zaterdag tussen 05:00 en 06:00 kunnen de coureurs nog eenmaal een uurtje trainen tijdens de derde vrije training. Twee uur later gaat de kwalificatie van start. Tussen 08:00 uur en 09:00 uur NL-tijd is de kwalificatieronden. 

 

Zondag 14 april 2019 RACE

Zondag 14 april is het zover, raceday! Om 08:10 Nederlandse tijd barst de strijd los en om uiterlijk 10:10 uur zal de uitslag bekend zijn. 

 

 

De F1 van China bijwonen? 

 

China dat klinkt als een wereldreis en de verhalen rondom het aanvragen van het visum voor China zijn uiteenlopend. Veel autosportliefhebbers denken dat het veel werk is en kiezen daarom voor een andere Grand Prix. Juist dat maakt China zo geweldig, want anders dan bij de andere wedstrijden zijn er lang niet zoveel Nederlanders als op de meest voordehand liggende races. Toch is het aanvragen van je visum voor de Formule 1 van China niet ingewikkeld, je hoeft er de deur niet voor uit en je kunt het volledig online in orde maken. Tickets voor de Grand Prix van China zijn beschikbaar vanaf 77 euro per stuk. Hotels en vliegtickets zijn, zeker wanneer je ruim vooraf boekt niet duur. Je kunt ervoor kiezen om alles zelf te regelen en eventueel te combineren met een reis door China. Of een complete F1 reis afnemen bij een gespecialiseerd reisbureau die je verblijf en alle toegang tot de trainingen en races voor je regelt. 

 

Heb je alles al geboekt en alleen nog een visum voor China nodig? Klik dan hier en regel je visum voor deze geweldige race in het ‘verre oosten’ direct. Het kost je slechts vijf tot tien minuten van je tijd en mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen

 

Formule 1 Grand Prix van China 2019 in Shanghai

March 06, 2019
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy