« Terug

Bezienswaardigheden China

Op vakantie naar China. Een hele leuke ervaring maar wat is leuk om te bezoeken en waar moet je heen? China is tenslotte één van de grootste landen van de wereld en heeft een ontzettend rijke geschiedenis en cultuur. In dit blog vertellen we meer over een aantal mooie bezienswaardigheden in China.

Chinese muur

Op veel lijstjes, en ook hier op nummer één: de Chinese muur. Dit immense bouwsel wordt ook wel de grote muur genoemd. Het is een muur van ruim 6000!! kilometer lang en staat in het noorden van China. Van oorsprong moest de muur het Chinese rijk beschermen tegen vijandelijke volken, vooral volkeren uit Mongolië werden met de muur tegengehouden. De muur is onderdeel van een verdedigingslinie, deze linie bestaat uit natuurlijke grenzen, zoals bergen en rivieren, verdedigingsgroeven en de muur zelf. In totaal is deze linie ongeveer 8850 kilometer. De huidige muur is grotendeels opgebouwd in 1368 tot 1644, echter sommige delen van de muur stammen al uit periodes van oorlogen van 221 v. Chr. Tegenwoordig is de muur op verschillende plekken niet meer te gebruiken. Onderdelen van de muur zijn gebruikt voor andere doeleinden of de muur is door oorlogsgeweld of erosie te beschadigd. Maar er zijn ook nog grote stukken van de muur die bezocht kunnen worden, zoals je nu wel begrijpt is dit zeker een aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie in China.

Uitzicht over Chinese muur

 

 

Verboden stad

De verboden stad. Dit is waarvandaan alle keizers hun rijk bestuurden. De bouw werd zo groot opgezet dat het eigenlijk een stad werd; de verboden stad. De stad bestaat voornamelijk uit verschillende paleizen. Gugong wordt het paleis in de volksmond genoemd wat keizerlijk paleis betekend. De stad werd tussen 1406 en 1420 gebouwd. In 1914 werd het paleis geopend als toeristische trekpleister. De stad is 750 bij 960 meter groot en is ontworpen door een architect met Vietnamese afkomst.  Er woonden in de stad achtereenvolgend 24 keizers. Ook de verboden stad is een aanrader als u op reis gaat naar China.

De verboden stad in China

 

Hong Kong

Hong Kong is sinds 1997 een autonome regio van China en één van de grootste steden van de wereld. Er was weinig ruimte in Hong Kong en daarom is er veel hoogbouw. Hierdoor heeft Hong Kong één van de mooiste skylines van de wereld. Een aanrader is om met een veerboot de skyline te bekijken vanaf het water. In de avond is dit echt een onvergetelijke ervaring. Ook is het erg mooi om een bezoekje te brengen aan The Peak. Dit geeft een zeer indrukwekkend uitzicht over Hong Kong. Naast de drukke stad heeft Hongkong ook een prachtige natuur en zelfs stukjes strand. Hong Kong is als het ware een klein landje, niet alleen een grote drukke stad. Zeker een aanrader om te bezoeken!

De haven van Hong Kong

 

April 18, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy